algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

Els consells exigeixen a Bauzá els 367 milions que els deu i ell no promet res

23064
El president Bauzá i els presidents dels consells, ahir.

Els presidents dels quatre consells insulars exigiren ahir al president del Govern, José Ramón Bauzá, que els pagui els 367 milions que els deu. Els responsables insulars reclamen un calendari de pagaments que fixi quan i com es cobrarà un deute que els dificulta la gestió diària. Bauzá els va dir que mirarà què hi pot fer, però reconegué que no és fàcil, que intenta disminuir el deute sense un calendari formal i que, de moment, ja no l’incrementa.

La qüestió econòmica centrà la segona conferència de presidents de la legislatura, que aplegà membres del Govern Bauzá amb els presidents de Mallorca, Maria Salom; Menorca, Santiago Tadeo; Eivissa, Vicenç Serra, i Formentera, Jaume Ferrer. La reunió es va fer a la seu del Consell de Mallorca per commemorar el segon centenari de la creació de la Diputació Provincial de Balears.

Segons explicaren els presidents dels consells, el deute més important del Govern és amb Mallorca. Ja arriba als 285 milions, una quantitat similar al pressupost anual de la institució (300 milions). En el cas d’Eivissa i Menorca, el deute és de la meitat del seu pressupost, uns 35 milions respectivament. Ien el cas de Formentera, d’entre 12 i 15 milions per un pressupost de 21 milions.

A banda del deute, els presidents insulars reclamaren al Govern que s’aprovi la nova llei de finançament dels consells l’any vinent per acabar amb les incerteses actuals. El president Bauzá advertí que ja s’hi ha començat a fer feina i reiterà el compromís d’aprovar aquesta llei el 2013. Des d’Eivissa, s’exigí també una posició unànime de rebuig a les prospeccions petrolíferes. I des de Mallorca, la presidenta Salom avançà que, amb l’ajuda del Govern, aprovarà uns pressuposts per a 2013 que seran “austers”, però “reals”.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.