algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

El Govern deu 700.000 euros a la UIB pels serveis lingüístics d’IB3

Fa un any i mig que es trencà el conveni entre les dues institucions i ara l’Executiu ha contractat tres becaris

El Govern deu a la Universitat de les Illes Balears (UIB) 700.000 euros pels serveis lingüístics prestats als informatius d'IB3 fins juny del 2012.

La UIB i l'Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes (IB3) signaren el 2008 un conveni de col·laboració perquè la Universitat s'encarregàs del servei d'assessorament i correcció tant a la televisió com a la ràdio públiques. Ara bé, l'acord, que era per cinc anys, es trencà el mes de juny passat, després que el Govern no aportàs els doblers pactats per conveni. Concretament, l'Executiu es comprometia a aportar 430.000 euros anuals per poder disposar d'aquest servei.

El servei d'assessorament que treballava a IB3 estava format per deu correctors i un coordinador. A part d'aquest equip, hi havia una comissió d'experts de la UIB dedicada a valorar i també a controlar la qualitat lingüística del mitjà públic.

Solució

Després d'estar més d'un any sense servei d'assessorament ni de correcció lingüística, el Consorci de l'Institut d'Estudis Baleàrics ha convocat tres beques per poder cobrir, en part, el buit que deixaren els assessors de la UIB després de ser acomiadats. Com confirmà el gerent del Cofuc, Antoni Vera, "són llicenciats o estudiants de darrer any i fan unes 5 hores de feina al dia", concretà. Segons les bases, la dotació de cada una de les beques serà de 1.100 euros mensuals bruts, en cas que els becaris siguin llicenciats, i 400 euros mensuals bruts, si els becaris són estudiants. Ara bé, el conveni no estableix cap mena de control dels becaris i, per tant, ningú no vetlarà per la qualitat del seu treball.

El director del departament de Filologia Catalana i responsable del conveni del Govern amb la UIB, Joan Antoni Mesquida, assegurà que "la UIB té l'obligació de donar assessorament encara que sigui de manera gratuïta i ningú d'IB3 no ha tocat a la porta després de la partida dels nostres assessors".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Xisco, fa mes de 11 anys

En aquesta república bananera es lo mes normal, venga a robar y a xupar del bote, que es aixó?

Valoració:2menosmas
Per Irlandès, fa mes de 11 anys

103.000.000 milions d´euros anuals -mès de 17.000.000.000 milions de pessetes- per l´Instituto Cervantes per promoure, assessorar i corregir la llengua del imperio. Però sempre ens podem rebossar en la bandera de la llengua, la cultura o sim.milar i mirar de justificar aquest robo, mentres aquí parlen de tancar hospitals. Crec que la culpa es dels catalanufos o algo així.

Valoració:4menosmas
Per emigrante, fa mes de 11 anys

430.000. euros por año durante cinco años es el contrato firmado por el gobierno del pacte para asesorar y corregir ?
Mas de dos millones de euros para "asesorar y corregir"
Pero siempre nos podemos envolver en la bandera de la lengua la cultura o algo asi y tratar de justificar este robo. Creo que la culpa es de España o de Bauzá.

Valoració:-1menosmas
Per Mals pagadors, fa mes de 11 anys

Ara els del Govern s´han acostumat a no pager les feines que encarreguen.

Valoració:0menosmas
Per Ib3 España, fa mes de 11 anys

Ido justament ara mes que mai te mes audiència. Va sortir s,altre día srs

Valoració:-18menosmas
Per Buit total al PP!, fa mes de 11 anys

Fora col·laboracionistes amb el PP (partit que efectua el genocidi lingüístic del nostre poble). El boicot no és contra "els comunicadors, els guionistes, els actors, els directors, els creadors d'aquestes illes" és contra el PP i tot allò que administra i, naturalment, contra tots quants hi participen, inclosos "els comunicadors, els guionistes, els actors, els directors, els creadors d'aquestes illes" que consenten de col·laborar-hi.

Valoració:18menosmas
Per Un d'enmig, fa mes de 11 anys

Jo don suport als professionals de la comunicació de les Illes Balears.

No al pp que manipula la televisió autonòmica com li ve de gust i al servei d'uns interessos que no són els de les Illes Balears.

Però els comunicadors, els guionistes, els actors, els directors, els creadors d'aquestes illes no mereixen que els facin boicot, al contrari.

S'ha de distingir entre boicot als partits polítics que destrossen el nostre patrimoni material i cultural i la bona gent que és vícitma d'aquesta política.

Volem una televisió pròpia en el sentit ple de la paraula. I això no són paraules. És un clam.

Valoració:0menosmas
Per JOANET, fa mes de 11 anys

S´ha d´investigar quins son aquests contractes perque pareix molt estrany .Ara entenc aquesta pressió per part de la UIB .Darrera tot hi ha interessos econòmics.S´ha de tallar aquesta "mamandurria"

Valoració:-6menosmas
Per JOANET, fa mes de 11 anys

S´ha d´investigar quins son aquests contractes perque pareix molt estrany .Ara entenc aquesta pressió per part de la UIB .Darrera tot hi ha interessos econòmics.S´ha de tallar aquesta "mamandurria"

Valoració:-9menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 11 anys

A la UIB no hay que darle ni un euro,por manipuladora e independentista.Que le pasen la factura al Sr,Más.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente