algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
10°

Rafel Bosch: “determinats docents se sobrepassen amb la llengua"

La diputada Esperança Marí ha retret al Govern que "ataqui" l'àmbit educatiu, ja que és l'únic en el qual el català "fa una mica de camí"

23784
El conseller d'Educació, a una anterior intervenció a la Cambra balear. | ULTIMA HORA

El conseller d'Educació, Cultura i Educació, Rafael Bosch, ha dit aquest dimarts al ple del Parlament que hi podria haver "determinades actuacions" de "determinats" docents de les Illes que "podrien haver sobrepassat el que permet la llibertat de càtedra, els curriculums o el que s'ha de fer a una aula" en relació amb qüestions lingüístiques.

En resposta a una pregunta parlamentària, Bosch, així, ha garantit que a les aules dels col·legis i instituts de les Balears "hi haurà la normalitat que hi ha d'haver" de manera que, "si algú passa la línia del que és raonable" o per exemple, s'anima des de dins les aules que els seus alumnes acudeixin a 'determinades manifestacions en contra d'una política concreta', "aquest conseller serà el primer que s'encarregarà d'investigar-ho".

Així s'ha manifestat Bosch després que la diputada del PSIB-Pacte per Eivissa, Esperança Marí, li preguntàs si troba positiu que dirigents del PP animin els alumnes a denunciar als seus professors per qüestions lingüístiques.

"L'Estat ens castiga amb especial duresa i s'entretenen en atacar els docents", ha criticat la parlamentària.

Així mateix, Marí ha retret al Govern que "ataqui" l'àmbit educatiu ja que és l'únic en el qual el català "fa una mica de camí".

A més, ha considerat que els 'populars' no solament estan en contra de la normalització del català, sinó que també ho estan de l'oficialitat de la llengua. "Fomenten la persecució i la denúncia dels professors com si fossin delinqüents, quins valors transmetem als alumnes que els demanam que denunciïn els seus professors?", ha conclòs la diputada.

'Hauríem de tenir millors resultats'

Així mateix, Bosch ha considerat que la comunitat hauria de tenir millors resultats educatius tenint en compte la inversió que es produeix en aquesta matèria, tot i que ha admès la importància que té la despesa per alumne que s'efectua.

Durant una interpel·lació parlamentària, Bosch ha explicat així que no existeix una "creació directa entre pressuposts i resultats" educatius perquè, segons ha exemplificat, "països amb menor proporció de recursos obtenen millors resultats".

Bosch ha assenyalat que a les Illes s'inverteix "molt" en matèria educativa, encara que "menys del que voldríem". No obstant això, ha afegit que "en temps de crisi és el que tenim" i ha remarcat alguns dels esforços efectuats, com el fet de no haver baixat el sou als docents.

D'altra banda, el conseller ha reiterat que el curs educatiu s'està desenvolupant amb "normalitat", malgrat tenir més dificultats pressupostàries que altres anys. En aquest sentit, ha augurat que el curs "continuarà amb normalitat".

Bosch ha fet èmfasi en un dels seus objectius, que és aconseguir "assegurar" el sistema d'educació públic i la qualitat d'aquest, i ha assegurat que els professors de les Illes donen les hores lectives que es troben "a la franja legal aprovada".

Finalment, el conseller ha demanat a la parlamentària del PSIB, Cristina Rita, que "no cridi al mal temps", després que la socialista hagi assegurat que existeix "mal ambient" a les aules, així com un ambient de "crispació" a causa de la "intranquil·litat pel futur" de l'educació a les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente
Per Aquí, en català!, fa mes de 11 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en espanyol. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el castellà no és útil ni necessari.

Valoració:14menosmas
Per Mallorquin, fa mes de 11 anys

Bosch, catalanista! Queremos libre elección de lengua!

Valoració:0menosmas
Per Elisa, fa mes de 11 anys

Ara resulta que els forasters que ens volen imposar una llengua que no és nostra a ca nostra van de víctimes. Quin cinisme, per favor.

Valoració:7menosmas
Per Toni R, fa mes de 11 anys

Ens duen pissarres digitals i no tenim ordenadors que funcionin. Les pissarres digitals fan les mateixes funcions, que les tradicionals (si no hi ha una formació especial). Però segur que algun amic ha fet el negoci del s XXI, i alguns polítics entabanats s'han deixat prendre el pel!

No tenim docents per cobrir les baixes i ens omplen les escoles de collonades que no hem demanat ni mestres ni pares (les pissarres, plans pilot, lliures eleccions de llengua, plans trilingües mal gestionats...).
Els mestres van a escola malats i contagien als infants, perque no poden donar-se de baixa!
Algú dimitirà?
Han convertit les escoles en un desgavell!

Valoració:8menosmas
Per haysedesbordan, fa mes de 11 anys

Amb la manca de doblers per a l'educació i amb lo que deuen als Centres, encara tenen la poca vergonya de atacar als docents? Els únics que aguanten el sistema educatiu a pesar dels polítics que tenim

Valoració:5menosmas
Per el observador, fa mes de 11 anys

Yo animo a todos que denuncien las anomalias que se producen como consecuencia del régimen educativo, ya vereis como en un año no son determinados adoctrinadores sino casi todos, los que se sobrepasan con la lengua

Valoració:0menosmas
Per uno, fa mes de 11 anys

Sobre todo en colegios como Mata de Jonc, hay se desbordan...........

Valoració:0menosmas
Per Salvem Mallorca!, fa mes de 11 anys

Rosella, en Bosch ja està acabat, i mira per on, seria estrany que duri tres anys. Ni ell, ni el seu senyoret, ni els de Madrid aguantaran (no per res, cap govern aguantarà tres anys de crisi brutal i sense tenir cap idea de com sortir.ne d'aquesta).
En Bosch, que no és tan curt com els altres, ho sap i per això té aquesta cara de cremat. Els altres no ho saben. En Bauzá es pensa que li regalaran una cadira a Madrid, i en Rajuà, viu al dia com a president. Sense pensar que passarà demà, ni que quedarà d'España quan ell fini com a presidente! Pobres d'ells, i pobres de nosaltres que els aguantam!

Valoració:2menosmas
Per pepet pa i trosos, fa mes de 11 anys

I alguns es queden curts , o be ho son

Valoració:3menosmas
Per toni, fa mes de 11 anys

Mallorquin: No ho ets molt, diria que ets un foraster, vestit a l'ample.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente