algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Ruiz-Mateos demana ara entrar a la presó per ser jutjat “de manera definitiva”

L’empresari assegura que es comet una “injustícia” amb ell i que ha estat tractat com “un no-ningú” des de fa 30 anys

El serial Ruiz-Mateos sembla no tenir aturall. Si divendres l'empresari andalús anuncià que estava disposat a emprendre una vaga de fam, després que dijous no es presentàs a declarar davant de la jutgessa de Palma per un suposat delicte d'estafa, ahir demanà l'ingrés a la presó "per ser jutjat de manera definitiva".

En un breu comunicat, José María Ruiz-Mateos, fundador de Nueva Rumasa, manifestà: "Davant de tanta confusió, manca de justícia, ignorància absoluta, incomprensió, interessos trobats, covardia, incertesa i absència de dades, Ruiz-Mateos sol·licita l'ingrés a la presó per ser jutjat de manera definitiva i que surtin a la llum sense cap limitació totes les seves conseqüències".

Ignacio Fernández Candela, portaveu de l'empresari, explicà que el seu client es troba "feliç" i "eufòric" després de comparèixer divendres en diversos mitjans de comunicació expressant la "injustícia" que es comet en contra seva. El portaveu destacà que la decisió d'enviar el comunicat respon que l'empresari "ha estat tractat com un no-ningú des de fa 30 anys".

La decisió de la jutgessa

La jutgessa Maria Pascual, per part seva, notificarà previsiblement demà dilluns la seva decisió respecte de la incompareixença de Ruiz-Mateos als jutjats de Palma. L'empresari de Jerez està acusat d'un delicte d'estafa, d'administració deslleial i d'alçament de béns en relació amb la compravenda de l'hotel Eurocales de Mallorca.

Ara com ara, l'empresari no ha comparegut en les tres ocasions en les quals ha estat citat per aquesta causa. Ruiz-Mateos havia estat cridat a declarar el 20 de juny i el 27 de juliol, però en cap de les dues ocasions no va fer acte de presència. Finalment, la jutgessa el cità per a una tercera ocasió dijous, dia 23.

Davant la possible incompareixença, la magistrada n'ordenà la detenció dimecres. Tot i així, el posà en llibertar per "raons humanitàries", a causa de la seva avançada edat, 81 anys, i perquè argumentà problemes de salut. Fou precisament aquest motiu el que esgrimí l'empresari per no anar finalment a declarar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ???, fa mes de 12 anys

i si té un poc de raó?
i si el que passa és que se li té por?
poden sortir coses que no interessen políticament?
si no és així no entenc com la justicia permet que se la ridiculitzi d'aquesta manera tan pública.
no som tots iguals davant la justicia.

Valoració:4menosmas
Per Candela, fa mes de 12 anys

A mi em fa un oi aquest moneiot que el rebentaria a galtades. Després de fer les porcades que fa se'n deu anar a missa i el capellà l'absol amb dos parenostros. O no deu ser pecat tot això que fa?

Valoració:4menosmas
Per Ropit, fa mes de 12 anys

Això ja és divertidíssim. Pareix un sainete. Ens farà tornar folls a tots.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente