algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
20°

Antoni Pastor carrega contra Bauzá per haver-lo expulsat del PP

24634
El batle manacorí ha fet les seves primeres declaracions després de ser expulsat de la formació popular. | G. Mas.

El batle de Manacor i diputat del Parlament, Antoni Pastor, ha assegurat avui que qui l'ha expulsat del Partit Popular ha estat el president del Govern i del PP balear, José Ramón Bauzá, i no el propi partit.

"Tenc la convicció que no m'ha expulsat el Partit Popular, que m'ha expulsat el president José Ramón Bauzá, i era una decisió presa amb antelació, no és d'ahir", ha declarat Pastor en una roda de premsa oferta en el claustre Sant Vicenç Ferrer de Manacor.

El Comitè Regional de Drets i Garanties del PP de les Balears va acordar ahir per unanimitat l'expulsió d'Antoni Pastor del partit, després que trencàs la disciplina de vot en el Parlament en relació a la llei que arracona l'ús del català a la Funció Pública.

Un moment complicat

Pastor ha confessat que aquest és un «moment dur i difícil» per a ell, però que s'ho esperava ja que «no existeix molta diferència» entre haver estat expulsat del PP durant quatre anys i de forma definitiva.

Per al batle manacorí, la seva expulsió és «un tema personal» de Bauzá amb ell, que va començar el dia del debat de l'Estat de la Comunitat, en el qual Pastor va expressar les seves diferències.

«A partir d'aquí les relacions han empitjorat i no ha existit pràcticament cap diàleg, he intentat acostar-me i no he tingut resposta», ha insistit Pastor, que ha estat militant del PP durant trenta anys.

Pastor ha assegurat que no presentarà cap al·legació al Comitè Regional de Drets i Garanties del PP de Balears, ja que «la decisió està presa». «El diàleg i el consens és la millor solució; les al·legacions em semblen una pèrdua de temps», ha apuntat Pastor, que ha qüestionat que un dels principals problemes del PP balear en l'actualitat és «la falta de diàleg», que l'ha allunyat de la ciutadania.

Radicalitzat

En opinió de Pastor, el PP de Balears «s'ha radicalitzat» i s'ha allunyat de les postures centrals que tenia en els últims anys. «No és el Partit Popular que sempre he defensat, és un PP totalment diferent, que cada vegada s'està allunyant de la majoria dels ciutadans. A mi m'entristeix, enyor el PP dialogant i centrat», ha dit el diputat balear.

Segons Pastor, aquesta política d'imposició que està duent a terme el Partit Popular ha generat una crispació ciutadana innecessària. La seva expulsió suposa un precedent, ha precisat Pastor, ja que «mai havia succeït», a pesar que hi ha hagut diputats que no han donat suport a la investidura d'un president del PP i que no van ser expulsats.

«És una cosa excepcional; potser és una nova manera d'actuar del partit», ha dit el batle de Manacor, que ha assenyalat que la demostració que la seva expulsió del PP és un assumpte personal amb Bauzá és que fa unes tres setmanes va parlar amb el secretari general del PP balear, Miquel Vidal, qui li va dir que «calia reconduir les coses».

Aquesta expulsió «obre una porta i en tanca una altra» ha declarat el primer edil de Manacor, que ha confirmat que seguirà exercint els seus càrrecs de batle i diputat «amb tota responsabilitat» intentant contribuir a millorar la situació «tan complicada que viuen els ciutadans».

Pastor s'ha posat a la disposició dels regidors del consistori, que haurien de decidir si continua amb la seva funció. «El dia que els regidors considerin que la meva aportació ha acabat a l'Ajuntament de Manacor jo seré el primer a donar un pas enrere, però mentre segueixi tenint el suport tindré la força i el coratge per a continuar», ha emfatitzat.

Futur polític?

Ha aclarit a més que ara com ara no ha pres cap decisió sobre el seu futur polític i ha confirmat que «no existeix res de res» sobre la formació d'un nou partit o una aliança amb altres ja existents. Fins i tot ha pensat a deixar la política després de concloure aquesta legislatura, però res no està decidit encara, ha indicat.

«Segurament jo tinc una part de culpa del que ha passat, evidentment no tenen tota la culpa els altres», ha apuntat Pastor. Així i tot, s'ha reafirmat en l'opinió que la política del Govern en matèria lingüística és errònia i que podia haver-se negociat per a arribar a acords.

«El PP ha utilitzat la llengua per a dividir, quan ha de ser un element de cohesió social i no d'enfrontament partidista», ha dit.

L'alcalde de Manacor, que a partir d'ara comptarà amb «més llibertat d'acció com diputat», ha destacat que no se sent maltractat pel partit sinó pel president del PP balear, pel que mai s'escoltarà de la seva boca paraules de menyspreu cap al Partit Popular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per De transfuguisme, fa mes de 11 anys

Cal recordar que el PP té la Batllia d'Alcúdia gràcies a una transfuga del PSM...
Quina vergona qel PP...

Valoració:-2menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 11 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en espanyol. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el castellà no és útil ni necessari.

Valoració:1menosmas
Per Estorada, fa mes de 11 anys

Pastor ha sido expulsado por el partido, que se llevara mal con Bauzá no cambia nada. Más desagradable es la situación que soportan los tres concejales del PP que ha mandado a la oposición y el uso que hace de los votos del PP con el resto de concejales que le apoyan ignorando a los votantes. “el PP de Manacor se ha radicalizado con Pastor y ha perdido la democracia interna, no le gusta escuchar, discrepar, ni que lo aconsejen, este PP de Manacor ha cambiado mucho”. El mensaje también es válido para Pastor y muestra que s'asse li va dir al bou orellut!!!!

Valoració:1menosmas
Per Mallorquin, fa mes de 11 anys

Y ahora a la Lliga. A sumar cuatro votos a un partido ridiculamente marginal, y a seguir chupando del bote!!

Valoració:-1menosmas
Per biel, fa mes de 11 anys

Es clar que xerrar el mallorquí es un privilegi que gaudim molt pccs
en el mon.Una llengua preservada amb moltes dificultats per els nostres avant passats. Si el Sr. Bauzá i el seu PP volen dir-li un merit i d'eixar perdre l'oportunitat de fer-lo creixer i extensiu a tots el habitants de l'illa es perqué no l'estimen i per això han expulsat al senyor Pastor, com si fos una fruita podrida, Com diu "un de tants " més avall: a pastar fang.

Valoració:7menosmas
Per Un de tants, fa mes de 11 anys

A Bartolome

per a tu la igualtat dels espanyols és que tots hem de ser iguals als castellans. Ves a pastar fang.

Valoració:2menosmas
Per mallorqui emprenyat, fa mes de 11 anys

Només fa falta recordar aquesta frase del segle XVIII:

"Los miembros del Consejo de Castilla piden al Rey que procure que, en Cataluña, todos los funcionarios sean castellanos"
(aquesta mateixa petició també es va fer per Mallorca)

o aquestes altres referint-se també a Catalunya i Mallorca:

"se podria prevenir el cuidado de introducir la Lengua Castellana en aquel Pais. La importancia de hacer uniforme la lengua se ha reconocido siempre por grande, y es un señal de dominacion o superioridad de los Principes o Naciones.."

"los Catalanes son amantes de las cosas de su Pais, por lo que parece conbeniente dar sobre esto instrucciones y providencias templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado"

Valoració:25menosmas
Per ferran, fa mes de 11 anys

Penseu que la gent que habitem les colònies de les Illes Balears, València i Catalunya, som els únics que paguem per ser espanyols.

Tota la resta, incloent-hi Bascos, Navarresos i molt en particular la comunitat de l'esperancita i els seus balanços manipulats (perquè la gent pensi el contrari) cobren!!!

Sigui amb diners nets de pols i palla, rebent serveis estatals per la cara o amb inacabables línies de metro a fons perdut.

Tot això, mentre la comunicació ferroviària entre el país Valencià i Catalunya, és similar a la d'un país tercermundista. I a sobre, hem d'aguantar el seu menyspreu.

Valoració:20menosmas
Per Vist, fa mes de 11 anys

Si ara aconseguim que sa Pobla amb en Biel Serra es sumas al projecte ja seria el cop definitiu i la defuncio del PP. Cal sumar totes les voluntats...

Valoració:11menosmas
Per Tomeu Vidal, fa mes de 11 anys

bauZZZZZZZZán
Molt eficient per fer forasterades.
Molt eficient per perseguir a mort la llengua apresa de les nostres mares.
Molt eficient per pujar-te el sou.
Molt eficient per atacar l'escola.
Molt eficient per atacar la Sanitat.
Inútil total per combatre la crisi.
Inútil total per crear llocs de feina.
Inútil total per denunciar els 3.000 milions que espanya espolia anualment a les Balears.
Una perla!

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente