algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Empleats de Son Bonet, pendents del seu futur

Els treballadors esperen la reestructuració dels llocs de feina arran de la reducció d’horaris. El més probable és que els afectats siguin traslladats a altres aeroports

Els treballadors de Son Bonet esperen les conseqüències de la reducció d'horaris de l'aeròdrom, que es farà efectiva el proper 23 d'agost. A partir d'aquesta data, Son Bonet es tancarà a les 16.00 hores, de manera que es reduirà un 30% el nombre d'operacions que s'hi facin.

La decisió, que ni sindicats ni empresaris no consideren encertada, s'ha pres, segons afirmen els representants d'UGT, CCOO i SICA-CSPA (Confederació de Sindicats Professionals Aeris i Sindicat Independent de Col·lectius Aeronàutics), de manera "unilateral". AENA només ha permès debatre aspectes col·laterals del tancament, com ara "les condicions finals" en què quedaran els empleats, "però no el problema central, que és el que volíem evitar".

És per això que els sindicats es negaren a participar en les negociacions o, segons la membre executiva de la secció sindical d'UGT, Catalina Graner, "més aviat converses". Segons assenyala, només queden dues alternatives per als afectats: "O un ERO o trasllats". Cal recordar que la reducció d'horaris forma part d'un pla de viabilitat que engloba, segons AENA, els seus 17 aeroports (i dos heliports) més deficitaris i que tots els treballadors d'aquestes infraestructures se'n veuran afectats. "No només això", recordava el delegat sindical de CCOO, Miguel Ángel Flexas, "les empreses i els que fan feina per a aquestes també tindran problemes, ja que, si només poden volar al matí, òbviament no necessitaran tanta gent".

De moment, no se'n sap res, de com es reestructurarà la feina. La incertesa per part dels treballadors hi és des que s'anuncià la reducció dels horaris, perquè, segons indicà en el seu moment el representant d'UGT, Emilio Quintana, "vàrem saber el que es faria quan ja havia sortit en els diaris".

Ja ho diu el secretari general de SICA, Joan Carles Planells: "Això serà com ‘sorpresa, sorpresa'. No hi ha cap tipus de negociació i comença dia 23. Fins i tot poden decidir que la reducció d'horaris no s'apliqui a Son Bonet. Allò que és segur, però, és que serà un merder".

Tant Planells com el representant de SICA, Santiago Icaza, insisteixen, a més, que Son Bonet no té pèrdues, sinó "inversions que es recuperaran": "Son Bonet no ha estat mai deficitari. Genera menys benefici, però no dèficit, i això també es podria resoldre".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.