cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
27°

Els interins denuncien irregularitats a l’adjudicació de places

Un grup de professors assegura que “manquen com a mínim dotze vacants” que fa pocs dies havien estat oferides públicament

Un grup d'interins d'educació ha denunciat que en l'adjudicació de places per al curs 2012-13 s'han registrat "irregularitats". Fa dues setmanes la Conselleria d'Educació va publicar una llista de vacants i centres disponibles i donà un termini perquè els docents poguessin accedir-hi i demanar plaça per al proper curs. Tal com exigeix la normativa, les places s'han de concedir segons la puntuació i els mèrits de cada sol·licitant, però el procés ha estat "totalment irregular per diferents motius", segons aquest nombrós col·lectiu d'interins. En primer lloc, a les llistes de la concessió de places, hi "manquen com a mínim 12 vacants ‘desaparegudes' que fa pocs dies s'havien oferit públicament com a disponibles", comenten els professors.

A més a més, es queixen que hi ha places que s'han atorgat "a un grup de docents privilegiats per un injust pacte d'estabilitat -alguns amb menys puntuació que docents que ara han quedat sense feina- que tampoc no s'han fet públiques". El grup d'interins afectats per aquesta situació es reuní divendres passat per decidir quin camí havia de prendre la seva indignació. Una primera passa ha estat donar a conèixer als mitjans de comunicació la seva situació i l'altra arribarà en forma d'acció judicial. "Prendrem accions legals per tal que es regularitzi la concessió de places", declarà Albert P., portaveu del grup d'interins. "Molts de nosaltres tenim anys d'experiència i tots feim cursos cada any per millorar la nostra formació. És injust i arbitrari que la Conselleria, amb el consentiment dels sindicats d'ensenyament, no respecti els nostres drets", afegí el professor afectat.

El pròxim curs la situació es preveu que sigui crítica per als interins que no són de pacte i és per això que aquest grup d'afectats no en vol deixar passar ni una en el procés d'adjudicació, que ha de ser transparent. El curs passat, 2.211 interins varen obtenir plaça, enguany només 1.567. A més d'aquests, 328 només seran contractats per fer mitja jornada, situació que suposa percebre la meitat del sou que guanyaven fins ara i, per tant, també cotitzar menys a la Seguretat Social. Això representa, segons les darreres dades publicades per Educació, que amb relació al 2011-2012 hi haurà 644 mestres i professors menys.

Amb tot, la directora general de Recursos Humans, Margalida G. Pizá, es comprometé que enguany només hi hauria 600 contractacions menys que el curs passat. Tot i que Educació no ha complit la paraula, molts esperen que la Conselleria doni algunes places que fins ara no s'havien oferit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pep, fa mes de 11 anys

Benpensant, t'equivoques de totes totes: per una banda, perquè, entre els que tenen plaça de pacte, n'hi molts amb molta puntuació i, per una altra, perquè la protesta va contra la pròrroga d'un pacte injust que han signat els sindicats.
La queixa no és contra les persones, sinó contra les condicions.
Per cert, els interins que ara tenen una certa edat i, per tant, una certa puntuació, han hagut de rodar molts d'anys per les Illes Balears i Pitiüses. Ningú no els ha regalat la puntuació.

Valoració:0menosmas
Per busca, fa mes de 11 anys

Uf... ben pensat però mal escrit? Escriure "funcionaria" i "rel·lacions", què és, desinterès o incapacitat?

Valoració:-2menosmas
Per BEN PENSAT, fa mes de 11 anys

Ens preguntem si està justificat que uns mestres que no han estat capaços de treure les oposicions puguin tenir drets adquirits, quan no han mostrat interès i/o capacitat per treure les oposicions i, damunt, volen torn propi. Ni parlar-ne: tots moros o tots cristians. El sol surt per a tothom. Ho sap molt bé la directora general de personal docent, funcionaria de carrera i persona experta en matèria en rel·lacions laborals.

Valoració:-3menosmas
Per csv, fa mes de 11 anys

He de dir que han donat places de feina a p`rofesors en menys puntuació que altres que el curs pasat tenien feina. Jo conec casos d'aquests

Valoració:4menosmas
Per Francesc, fa mes de 11 anys

Tot el que diu, firma, promet... el PP és paper banyat.

Veig que hi ha qui aprofita (o qui cau en el parany) per criticar tot sindicat (inclòs o sobretot Stei, justament els més crítics amb aquests gàngsters del PP). Açò és molt típic d'un poble poc format en la resposta social i sindical. La qüestió, en aquest sentit és:

Podria tenir força un sindicat tancat en banda a negociar res amb aquesta colla d'analfabetistes enviats per la FAES o amb un PSOE de qui sempre podem sospitar una alarmant proximitat amb els anteriors? Mirau, jo ho firmaria tot d'una, però lamentablement crec que seria minoritari :( El que és trist és que siguem prou "vius" per, després de veure els enganys i estafes de PP i PSOE, acabar criticant els que més s'hi oposen sense tenir voluntat de tenir un sindicat encara més crític. O és que la resposta d'aquests crítics (destructius, s'entén) amb Stei és que cadascú vagi per la seua banda?

La crítica constructiva sempre és bona, però amb bon fonament i amb ànims de construir quelcom millor. L'enemic del poble agredeix primer de tot l'educació; l'enemic és molt poderós, així que sobretot el que cal és construir i reforçar. Propostes?

Valoració:1menosmas
Per indignat, fa mes de 11 anys

I al setembre segona adjudicacio a dit !! bon profit

Valoració:2menosmas
Per otro sintrabajo, fa mes de 11 anys

un grup de porfessors hem creat una plataforma per lluitar contra aquesta pròrroga l'adreça és: nopacte.blogspot.com.
aquesta pròrroga de pacte la va firmat stei, ugt i el govern anterior

Valoració:3menosmas
Per Elemental, fa mes de 11 anys

Al seu moment, al 2008, el "meu sindicat" em va renyar quan demanava explicacions sobre aquest pacte i jo, erròniament, parlava d'interins de pacte: " són les places, que són de pacte", em va dir el "meu sindicat". Doncs no era veritat: aquells interins s'han convertit en interins de pacte, una vegada aquelles places han desaparegut.

Valoració:6menosmas
Per Rafel, fa mes de 11 anys

El PP deu haver donat aquestes places a afiliats al PSOE, al PSM i a Esquerra. Un partit amb tanta ètica com el PP, mai no pot haver donatr les places a enxufats seus...

Valoració:5menosmas
Per TRANSPARÈNCIA DAVANT TOT., fa mes de 11 anys

No us amoïnau! que no quedaran descobertes. Ja tindran asignats a cunyats, genres, amiguets i d'altres amb ppcarnet!

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente