cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
22°

Bauzá afirma que no hi haurà més retallades

El president diu que “el full de ruta” del Govern està ben definit i “a priori no farem res que no haguem anunciat en el pla d’equilibri econòmic”

El president José Ramón Bauzá va afirmar ahir que l'Executiu balear no té previst realitzar nous ajustos ni retallades amb vista a setembre. I davant la incertesa econòmica actual, afegí que "nosaltres tenim el full de ruta ben definit" i "a priori no farem res que no haguem anunciat en el pla d'equilibri econòmic. Per tant, continuarem en la mateixa línia que fins ara, complint amb l'objectiu del dèficit, tal com ens hi vàrem comprometre" amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i "tal com se n'ha deixat constància" en el Consell de Política Fiscal i Financera.

Bauzá, que també fou requerit pels mitjans sobre un possible rescat financer d'Espanya, afirmà que "el Govern de la nació té credibilitat. És sens dubte el que més reformes ha duit a terme en el món en menys temps. I no reformes senzilles", precisà.

El Fons de Solidaritat

El cap de l'Executiu fou interpel·lat, a més, sobre l'avantprojecte de pressupostos generals de l'Estat per a 2013, el qual detalla que l'Arxipèlag haurà d'aportar en concepte de solidaritat amb altres comunitats autònomes 811,99 milions d'euros. Aquesta xifra suposa un 37% més del que s'hi aportarà enguany (està previst que siguin 590 milions ).

Bauzá contestà que aquestes xifres són "el resultat de les negociacions de l'expresident Antich quan va pactar el sistema de finançament" el 2009. I afirmà que en el darrer Consell de Política Fiscal i Financera ja van manifestar que intentarien "millorar el sistema de finançament de les Illes". Afegí que "creim que es poden millorar. És obvi que es poden millorar". Insistí que "les xifres són conseqüència" d'allò que pactà el Govern anterior.

Bauzá remarcà que l'aportació de 812 milions "tan sols es pot confirmar quan s'hagi presentat l'esborrany dels pressupostos generals de l'Estat. Ara mateix són simples estimacions i, fins que no es defineixin i ens les comenti directament el Ministeri d'Hisenda, no són més que suposicions".

"Les Illes reben poc de l'Estat gràcies a Antich"

La portaveu adjunta del grup parlamentari del PP, Margalida Prohens, culpà el Govern d'Antich d'haver "signat amb el també expresident Zapatero" un sistema financer que fa que "històricament" les Illes Balears hagin estat "una de les comunitats que més aporta a l'Estat", com també "de les que menys rep". Aquesta situació, doncs, es deu a "l'herència" del PSOE (tant central com autonòmic). Per contra, segons afirmà, i des que governa el PP, Bauzá està "reivindicant una revisió del sistema de finançament que no ens ajuda en absolut", però que per ara "no tenim més remei que complir".

Així és com el Partit Popular respongué ahir, en una roda de premsa, a les declaracions fetes aquest cap de setmana per la secretària general del PSIB, Francina Armengol, qui afirmà que Bauzá hauria de deixar la presidència autonòmica si es confirma que el 2013 les Illes Balears rebran gairebé 105 milions menys dels pressupostos generals de l'Estat.

Es lamentaren de no "haver tingut uns negociadors millors" i que Armengol "no fos tan reivindicativa el 2009 com ho és ara", tot al·ludint a la seva etapa com a presidenta del Consell de Mallorca. "Que pensi -afirmà- quants ajustos no serien necessaris si no hagués deixat un deute de més de 329 milions d'euros, dedicat 1,3 milions al teatre Principal i atorgat a dit més d'un milió a associacions catalanistes", entre altres coses.

Prohens insistí que "totes les comunitats autònomes hem de remar en el mateix sentit, però això no vol dir que Bauzá no defensi les Illes Balears". I sentencià: "És hora de fer pinya, i si el PSOE no en sap o no vol fer-ne, que deixi fer feina als que sí que tenim un full de ruta marcat".

"Zapaterisme pur"

Els populars defensaren, així mateix, la reforma de la Llei de dependència, ja que "cal prioritzar" per manca de recursos i la llei era "un típic exemple de zapaterisme pur", perquè mentre venien "fum", deixaven "retards de 7 milions d'euros".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Xisco, fa mes de 11 anys

María Antonia, la alusión que has hecho referente a la empresa Marratxi 21 merece ser seguida y ampliada, si alguien tienen información mas detallada que la publique en el diario, esto suena a irregularidad.

Valoració:-1menosmas
Per joan, fa mes de 11 anys

EL FILIBUSTERISME DEL PP NO TE FINAL:

EL MINISTRE DE JUSTÍCIA NO DEIXARÀ ABORTAR PER MALFORMACIÓ DEL FETUS, EN CANVI LLEVEN LES PRESTACIONS DE DEPENDÈNCIA A LES PERSONES AMB MALFORMACIÓN. ¿¿¿¿???

Valoració:5menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys

Tambè va dir que crearia llocs de feina

Valoració:8menosmas
Per fil, fa mes de 11 anys

Ha dit tantes coses que no sé si ho he de creure!

Valoració:9menosmas
Per Pere Sampol, fa mes de 11 anys

També deia que no pujarien els impostos...

Valoració:16menosmas
Per Que te creus que te crec?, fa mes de 11 anys

I quan ens hem pogut fiar del que diu? No es deu referir retallades dels polítics. Tremolau!

La credibilitat es guanya.

Valoració:19menosmas
Per maria antonia, fa mes de 11 anys

No se les cree, a ninguno de ellos, nadie.Yo si creo, en la información de entrega de 300.000E., que ha concedido el Ayuntamiento de Marratxi, a la empresa (privada), de Marratxi 21, que me han informado, como la ex-mujer,del
Alcacalde , actual, que trabaja en dicho Ayuntamiento, y veo cada semana, como se maniestan, delante del Ayuntamiento, todos los funcionarios, tras amenazas y bulos:" que la ultima es que no les van a apagar, el tiempo de vacaciones...!", ya ven lo quitan a los que trabajan y lo dan a empresas privados, o ¿Quienes son Marratxi 21?, ...

Valoració:12menosmas
Per csv, fa mes de 11 anys

Aquest no es de fiar, segur que fa el contrari del que ha dit. I si de Madrid le hi donen una ordre seguira retallant. I a que tocara ara?

Valoració:23menosmas
Per Regomira Puig, fa mes de 11 anys

-Quela?!!-
-Què mana?!-
-Qui és que heu ha dit?? En Bausssà?-
-Sí... en Coseramón!-
-Me compiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiix!!!!!!!!-

Valoració:27menosmas
Per Rafel, fa mes de 11 anys

Hi ha qualcú tan bàmbol que es fia d'en Bauzá?

Valoració:34menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente