algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
25°

Pastor retreu al Govern que mani des del “rancor”

El diputat intervé al ple per primera vegada des que el varen expulsar del grup popular i reclama que l’Executiu doni la cara pel conflicte amb els metges. La llei que torna els suplements de sou als facultatius s’aprovà

24758
El diputat expulsat del grup popular, Antoni Pastor, en la seva primera intervenció al Parlament d’ençà que no és de cap grup.

El diputat Antoni Pastor, expulsat del grup parlamentari popular, va retreure ahir a l’Executiu que hagi governat “des del rancor” i “no ha servit absolutament de res”. En el primer ple en què va poder parlar des que l’expulsaren del grup del PP, Pastor va carregar contra el Govern per no donar la cara en la llei per garantir els complements salarials dels metges.

“Hauria d’haver après una lliçó de com s’ha governat durant un temps des del rancor i que no ha servit absolutament per res”, va dir Pastor a la portaveu del grup popular, Mabel Cabrer, i després va afegir que “no es pot governar des del rancor, s’ha de fer des de la humilitat”. Pastor va fer aquestes crítiques en una rèplica del debat en què es va aprovar la llei que farà que els metges recuperin els complements salarials. També va criticar que cap membre del Govern no assumís la “responsabilitat política” de la llei, presentada pel PP. De fet, en el ple, no hi va intervenir cap membre de l’Executiu.

Amb les intervencions d’ahir, Pastor, expulsat del grup popular per votar en contra de la modificació de la Llei de funció pública, va evidenciar la distància que el separa ara de l’equip de José Ramón Bauzá. De fet, Pastor va culpar l’Executiu del conflicte amb els metges, el va responsabilitzar d’haver optat “per l’atac” a causa “d’un contingut que al final ha de reconèixer que és legal”.

Cal recordar que el Govern va aturar el pagament dels suplements salarials dels metges perquè, va assegurar, l’Executiu d’Antich havia incomplit una sentència per aplicar-los sense haver-los negociat en la mesa sectorial. Amb la llei aprovada ahir, es torna a donar via lliure als plusos i es pagarà als metges els doblers que han deixat de cobrar durant els mesos que ha durat el conflicte, però la negociació no es farà fins al setembre. Ara, doncs, el grup popular ha impulsat una llei per legalitzar allò que, segons el Govern, era il·legal. I ho ha fet a petició de l’Executiu.

La norma que s’ha aprovat és, bàsicament, un text proposat pel PSIB que elimina totes les crítiques del PPal Govern d’Antich. Just PSM-iV-E hi va votar en contra, perquè entén que no calia cap llei, que n’hi havia prou amb una reunió de la mesa sectorial.

Amb tot, el diputat socialista Antoni Diéguez reconeixia ahir que la llei té “defectes genètics”, posant-ne en dubte la legalitat. Pastor també reclamava que algú del Govern en garantís la seguretat jurídica i, segons l’econacionalista Fina Santiago, la llei podria ser declarada inconstitucional i no és “una solució definitiva” per als metges. Tan sols Cabrer defensava ahir amb totes les armes la seguretat jurídica de la llei dient que, de fet, el que fa és “executar la sentència” i no vulnerar-la. Va afegir, aprofitant les paraules de Pastor, que qui xerrava des del “rancor” era Diéguez.

La diputada de Gent per Formentera, Margalida Font, també va poder intervenir-hi i, com Pastor, reclamà un grup mixt per tenir veu al Parlament. Tal com va avançar aquest diari ahir pogueren parlar perquè firmaven l’esmena socialista que es va aprovar.

D’una altra banda, el president del sindicat mèdic Simebal, Isidro Torres, va expressar ahir la seva gran satisfacció per l’aprovació de la llei, que atura “un episodi lamentable”, segons informa Europa Press.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.