nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

El misser que comprà el 10% de Vídeo U confirma que Nadal s'interessà per l'empresa

28218
El misser Emili Gené ha declarat en la quarta jornada del judici d'aquesta peça de Maquillatge. | Ferran Aguiló - J. Morey.

L'advocat Emili Gené, que va adquirir el 10% de la productora Vídeo U en pagament pels seus serveis professionals, ha afirmat avui que l'exvicepresident del Consell de Mallorca Miquel Nadal «va comentar que podia tenir interès a participar a l'empresa».

Gené, que ha declarat avui com a testimoni en la quarta jornada del judici del cas Maquillatge, ha negat, no obstant això, haver tingut coneixement que Nadal i l'expresidenta insular Maria Antònia Munar compressin la participació majoritària a Vídeo U a través de testaferros, segons l'acusació de la Fiscalia.

El lletrat ha relatat que des de 1997 exercia com advocat de la productora audiovisual quan li ho demanava el seu administrador, Miquel Oliver, qui el 2004 es va dirigir a ell per a explicar-li que l'empresa no tenia feina perquè sofria un veto imposat pel llavors president del Govern balear, Jaume Matas.

El testimoni, que al principi de la seva declaració ha exposat erròniament que Oliver volia obtenir contractes d'IB3 i la Televisió de Mallorca, cadenes que no existien en aquell moment, ha indicat que al febrer de 2004 va compartir amb el seu client un dinar en el qual també hi van participar el seu soci Joan Font (exdegà del Col·legi de Missers) i Miquel Nadal.

Gené ha afirmat que en aquell dinar Nadal va aclarir que no existia cap inconvenient perquè Vídeo U pogués optar a treballs encarregats pel Consell de Mallorca i «va comentar que podria tenir interès a participar a l'empresa», una cosa del que no va tornar a tenir coneixement. A finals d'aquell any, Oliver li va demanar que redactés un contracte de compravenda pel qual traspassava la meitat de les seves accions de la productora a Miquel Sard i Víctor García, que la fiscalia considera testaferros de Nadal i Munar, ha contat el testimoni.

En aquesta operació, ell i el seu soci Font van acceptar quedar-se amb un 10% de les accions a canvi dels serveis professionals que els devia Vídeo U, però en cap moment se'ls va plantejar que aquestes participacions, que en 2008 els recomprà Oliver per 80.000 euros, se'ls lliuressin perquè Sard i García controlessin l'empresa.

A preguntes del defensor de l'expresidenta, Gené ha subratllat que mai va saber que Munar estigués darrere de l'operació i ni tan sols que en ella hi participés Nadal.

Joan Font ha constatat la versió del seu soci i ha confirmat que va ser ell qui va concertar una trobada entre Oliver i Nadal perquè tenia confiança amb el polític d'UM en la seva condició de lletrat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.