nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Marivent costa igual que el subsidi per a 340 famílies

Educadors i treballadors socials protesten a les portes del palau per denunciar que l’assignació de la Casa Reial puja, mentre que cau la de la renda d’inserció

27412
Els manifestants desplegaren la pancarta a les portes de Marivent poc minuts abans de les 11 hores d’ahir.

Exactament el subsidi que 340 famílies en risc d'exclusió cobrarien durant tot un any. Aquesta és la quantitat que costa al Govern balear el manteniment del palau de Marivent. Es tracta de la comparació realitzada ahir per Prosocial, entitat del tercer sector que agrupa educadors i treballadors socials i que protestà a les portes del palau per criticar l'assignació que l'Executiu de José Ramón Bauzá li adjudica anualment. Concretament, és d'1,7 milions d'euros per al 2012. Aquesta xifra, dividida entre els prop de 5.000 euros anuals que costa cada subsidi, serviria per ajudar 340 llars.

Pau Alomar, portaveu del grup, fou crític respecte d'aquest tema: "No només és elevada, sinó que ha pujat 200.000 euros pel que fa a l'any passat, mentre que el pressupost per a la Renda mínima ha davallat de 5,1 a 2,8 milions d'euros".

La renda, de 400 euros mensuals, és un subsidi que es dóna a les persones especialment vulnerables i en risc d'exclusió. "Però amb la retallada que han pegat, moltes menys persones la podran percebre a partir d'ara", explica Alomar. I cada pic en són menys. De fet, ja s'han reduït un 60% en els darrers dos anys, atès que han passat de 1.430 beneficiaris al 2010 a 560 persones previstes en els comptes de l'any 2012. I la llista d'espera és de centenars de persones.

A banda de la retallada pressupostària, el Consell de Mallorca (qui gestiona aquests doblers assignats pel Govern balear) ha endurit les condicions per accedir a la subvenció, apunta Pau Alomar, "ja que volen estalviar doblers, però també dificultar les condicions de vida dels estrangers sense regular".

Davant la pèrdua de doblers per a la RMI (una de les grans reivindicacions de l'esquerra des de final dels 90), Alomar qualificà d'"ofensa difícilment assumible" que el Govern de Bauzá hagi incrementat la partida per mantenir "una residència d'estiueig".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rosella, fa mes de 11 anys

VER-GO-NYÓS!!

Valoració:3menosmas
Per anonimo, fa mes de 11 anys

la clase plebeya sempre ha estat en crisi perque en matengut als de la clase alta que ens han picat sempre als cap com els pardals, democracia españistan

Valoració:6menosmas
Per toni, fa mes de 11 anys

Dilluns passat, en una tertúlia a TV3 que parlaven dels indignats, vaig escoltar Jaume Barberà, presentador del programa Singulars, que citava un escriptor, el qual nom no puc recordar, que deia que, en aquesta vida només hi ha dues classes de persones, les dignes i les indignes.

Valoració:6menosmas
Per Jaume, fa mes de 11 anys

Molt bona feina

Valoració:7menosmas
Per Concís, fa mes de 11 anys

Costa això i no fa servei a ningú.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente