cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
22°

El Joan March ja tancarà dues plantes el mes que ve

Els treballadors temen que la clausura de pal·liatius i de malalts respiratoris crònics que està dins del pla de reducció d’activitat de l’estiu serà l’inici del desmantellament del centre

L'hospital Joan March tancarà dues plantes el pròxim 15 de juny i els seus treballadors temen que ja serà definitiu. Ara fa un mes es comunicà al personal que el pla de reducció d'activitat d'estiu preveia que la planta de pal·liatius i la de malalts respiratoris crònics deixarien de funcionar durant dos mesos. Els pacients de la primera unitat seran traslladats a l'hospital General i els de la segona es redistribuiran per altres plantes del centre de Bunyola.

Fins a l'estiu passat, s'acostumava a tancar durant un mes d'estiu una única planta per tal de poder-la pintar i condicionar i per compensar també la disminució de personal que es registra quan moltes persones s'agafen les vacances. Els treballadors estan convençuts que el tancament d'aquestes dues plantes serà l'inici del desmantellament del centre hospitalari, que tancarà les portes el 15 de setembre.

En l'assemblea d'ahir al Joan March, els empleats decidiren que demanaran la dimissió de tot l'equip directiu de Gestió sanitària de Mallorca (Gesma), "perquè no han vetlat pel bon ús del centre", segons explicà el portaveu dels treballadors, Tomeu Tugores.

Pel que fa al personal de l'hospital General, ahir va continuar, com cada dia, sortint a les 11.30 del dematí a fer un minut de silenci a les portes del centre palmesà. Aquesta acció de protesta, que es farà cada dia, es complementarà amb les mobilitzacions que preparen de manera conjunta amb la plantilla del Joan March. La setmana que ve, és previst que facin públic un calendari de diverses mobilitzacions en contra del tancament dels dos centres.

Paral·lelament a l'acció, els treballadors del Joan March estan cercant aliances polítiques i ja han parlat amb el batle de Bunyola, Jaume Isern, qui els va assegurar que farà tot el possible per evitar-ne el tancament. Així mateix, està previst que aquest cap de setmana a la Fira de Sineu i a altres municipis es posi en marxa la recollida de signatures.

Concentracions

Per altra banda centenars de treballadors es van concentrat ahir les portes dels centres sanitaris públics per expressar la seva repulsa per les restriccions en la contractació de personal, el minvament en els salaris i el tancament d'instal·lacions que va anunciar dilluns passat l'executiu del PP.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per xoriguer, fa mes de 11 anys

"SENYORA" consellera recordi,
Jurament Hipocràtic :
"Per Apol·lo mèdic i Asclepi, jure: per Hígia, Panacea i tots els déus i deesses als que pose per testimonis de l'observança d'aquest vot, que m'obligue a complir el que oferisc amb totes les meues forces i voluntat.
Tributaré al meu mestre de Medicina el mateix respecte que als autors dels meus dies, partint amb ells la meua fortuna i socorrent-los en cas necessari; tractaré els seus fills com els meus germans, i si volgueren aprendre la ciència, els l'ensenyaré desinteressadament i sense un altre gènere de recompensa. Instruiré amb preceptes, lliçons parlades i la resta de mètodes d'ensenyança als meus fills, als dels meus mestres i als deixebles que em seguisquen davall el conveni i jurament que determinen la llei mèdica i a ningú més.
Fixaré el règim dels malalts del mode que li siga més convenient, segons les meues facultats i el meu coneixement, evitant tot mal i injustícia.
No m'avindré a pretensions que afecten l'administració de verins, ni persuadiré cap persona amb suggestions d'eixa espècie; m'abstindré igualment de subministrar a dones embarassades pessaris o abortius.
La meua vida la passaré i exerciré la meua professió amb innocència i puresa.
No practicaré la talla, deixant eixa operació i altres als especialistes que es dediquen a practicar-la ordinàriament.
Quan entre en una casa no portaré un altre propòsit que el bé i la salut dels malalts, cuidant molt de no cometre intencionalment faltes injurioses o accions corruptores i evitant principalment la seducció de dones o homes, lliures o esclaus. Guardaré reserva sobre el que senta o veja en la societat i no serà necessari que es divulgue, siga o no del domini de la meua professió, considerant el ser discret com un deure en semblants casos.
Si observe amb fidelitat el meu jurament, siga'm concedit gaudir feliçment la meua vida i la meua professió, honrat sempre entre els hòmens; si ho trenque i sóc perjur, caiga sobre mi, la sort adversa"

Valoració:3menosmas
Per Borni, fa mes de 11 anys

Podem impedir el tancament de Caubet? Crec que sí, amb resistència ciutadana. Per exemple facem públics els sous dels polítics, directors generals i també dels assessors, de les dietes per transport, per menjar, per assistir a reunions... ignorem els missatges i les propostes i comunicacions d'aquests que volen tancar aquests dos hospitals (un d'ells amb més de 500 anys d'antiguetat) d'una qualitat inegable. Ignorem-los en tots els sentits. Fa molt mal viure entre persones que t'ignoren i als polítics més encara, que sempre es volen sentir el centre d'atenció. Encara record la cara de frustració que em va fer un pòlític que, anant pel carrer, esperava que el saludàs i es va quedar amb les ganes.

Valoració:5menosmas
Per Elisa, fa mes de 11 anys

A mi em preocupen els malalts. Es veu que al PP, no.

Valoració:3menosmas
Per Mallorcadorm, fa mes de 11 anys

La vocació d'aquest PP és fer de cada solució un problema.

Valoració:6menosmas
Per csv, fa mes de 11 anys

Convendria que algun familiar d'aquest govern l'enviasin a morir derrera una revanissa.( això es una mala herba)

Valoració:10menosmas
Per joan, fa mes de 11 anys

Amb la recentralització de l'estat ens enviaran a morir a Madrid, com abans.

Valoració:3menosmas
Per kriptonita, fa mes de 11 anys

Miguel Lázaro, se te ha comido la lengua el DelGATO?

Valoració:7menosmas
Per Pere Martell, fa mes de 11 anys

Hello? ¿Sindicato Médico? ¿Hay alguien ahí? On són els sindicats bel·ligerants del PP donant branca? No els veig enlloc. Més vos ne mereixeu!

Valoració:10menosmas
Per Qüestió de gusts, fa mes de 11 anys

Que mirin si en Delgado els pot recol·locar com col·loca la seva amiga per estalviar. Si recol·loca a tothom haurà estalviat una cosa grossa. Perquè per això va contractar la parella.
Quin buit no li faran a aquesta al·lota! Jo m´estimaria més anar a sembrar patates que donar-me a conèixer per ser la parella d´un personatge com ell.

Valoració:10menosmas
Per Català Sí, sanitat pública també!, fa mes de 11 anys

I a on és el Sindicat mèdic, que va muntar als tres dies una vaga bestial a l'anterior govern pel tema del català i ara quasi no els senten dir ni piu! On son les pancartes i les concentracions del sindicat mèdic foraster davant la Conselleria?

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente