nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Els sanitaris del Joan March, encesos

Els empleats de l’hospital continuen la tancada indefinida contra l’anunci del Govern de clausurar el centre enguany

28382
Un gran llaç negre cobreix la façana de l’hospital situat a Caubet. | J.Morey.

Els treballadors del Joan March estan en peu de guerra contra les retallades. Una vintena de facultatius continuen tancats al hall de l'hospital en protesta per l'anunci del Govern Bauzá de clausurar el centre. La mesura, inclosa dins l'anomenat Pla d'equilibri econòmic, també preveu el tancament de l'hospital General.

Joan Palou, representant de CCOO, assegurà ahir que els treballadors "continuaran lluitant" fins que el Govern "recapaciti". "És incomprensible tancar un hospital en ple rendiment, actualitzat i amb una plantilla preparada", remarcà. Els empleats faran avui una assemblea per tal de concretar mobilitzacions i marcar les línies de la tancada indefinida, engegada dilluns vespre. "El que proposen és absurd i no afluixarem", asseverà.

Palou, que també és treballador del centre hospitalari, afirmà que el tancament ha deixat glaçat tothom. "Ningú no ens n'havia dit res. Ho sabérem mitja hora abans de l'anunci del Govern. Ens agafà a tots per sorpresa", subratllà, i qualificà la mesura "d'improvisada". "La gent està molt trista i no entén res", hi insistí.

Dret a la sanitat

El PSIB-PSOE indicà, per part seva, que el PP "té per objectiu destruir el dia a dia de l'estat del benestar". Vicenç Thomàs, diputat socialista, digué que amb el pla de retallades "els ciutadans ja no tindran una sanitat universal, gratuïta i de qualitat". "El Govern ha decidit modificar la sanitat d'aquest país per fer-ne dos models: un per als que se la poden pagar i que estan sent empesos a la privada i una altra per a la resta, als qui condemnen a tenir una sanitat de beneficència", sentencià l'exconseller de Sanitat.

El PP, però, torna a reafirmar les línies del pla presentat. Mabel Cabrer, portaveu del grup popular, lloà el "coratge" de Bauzá "per posar en marxa mesures díficils en moments molt complicats". "Entenc com és de difícil per un Govern prendre aquestes decisions, però s'han de pagar sis milions d'euros de deute i hem de complir amb l'objectiu del dèficit de l'1,5%", ho justificà Cabrer. També confirmà que Bauzá ha demanat una compareixença voluntària en el Parlament per explicar el pla d'ajust. La compareixença tindrà lloc, previsiblement, el proper dimarts, dia 8.

A banda del tancament dels dos hospitals, el Pla d'equilibri de l'Executiu inclou, entre d'altres mesures, l'augment d'hores a funcionaris, que passaran de 35 a 37,5 hores, la suspensió de nomenaments d'interins i l'aturada de contractació laboral. En total, el Govern preveu reduir el dèficit 347,9 milions, a través de la reducció de 263,6 milions de despesa i l'increment dels ingressos amb 84,28 milions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Bernat, fa mes de 11 anys

I perquè no es suprimeix la figura del Recaptador privat de Tributs (veure web gobiernobalear.com) i amb el que cobra aquest bon senyor (18 milions d'euros anuals) es podran mantenir oberts els hospitals Joan March i l'Hospital General, que són molt més importants pels ciutadans.

Suggeresc que cerqueu per internet "Recaptació Tributs" -o una denominació semblant- i quedareu espanants de que un particular cobri més ell tot sol que tot el govern junt. Amb això sí que si hauria d'aficar la premsa i denunciar-ho els ciutadans

Bernat

Valoració:6menosmas
Per BFP, fa mes de 11 anys

De qui és propietat l'edifici i el solar de Caubet?

Valoració:4menosmas
Per ramon, fa mes de 11 anys

Senyor president es voste un assassí... Mentre s'inverteix de nou amb la plaça de toros per torturar animals tortura també les persones negant-lis una sanitat digne. En aquest moment hi ha gent que s'està morint esperant en llargues llistes d'espera que voste i el seu govern fan de cada vegada mes llargues, I ho dic amb coneixement de causa..... Axò no es pot tolerar,... Ho passarà malament senyor president, el poble acaba la paciencia...

Valoració:5menosmas
Per Fart, fa mes de 11 anys

Els treballadors, a defora! Les parelles a dins! No sé com no se´ls cruia la cara.
Això no es pot denunciar? O haurem de esperar a la pròxima legislatura?

Valoració:1menosmas
Per DIMISSIÓ JA!, fa mes de 11 anys

No en volem cap que no sigui dels nostres, no en volem cap que es digui Bauzà!

Valoració:6menosmas
Per Revolució, ara!, fa mes de 11 anys

Bauzà i la resta del teu govern, sou uns sumisos llepaculs, que no teniu collons de plantar cara a l'amo en rajoy ni a les màfies hoteleres que mos condueixen a l'autodestrucció.
Com podeu tenir el collons de tancar un hospital per a malalts terminals (Joan March)! Que vos heu tornat imbècils, o es que ja ho éreu. Com podeu tancar aquest hospital que, com a mínim, permet els malalts estar en un indret privilegiat en els seus darrers dies d'aquest (puto) món?
No entenc com la gent no esclata de ràbia davant tanta retallada, i no surt al carrer per pegar-vos un tro a tots els polítics.

Valoració:13menosmas
Per Narcs, fa mes de 11 anys

EREPUBLIK:

-Catalans/es Valencians/es, Illencs/es us convido a unir-vos a un nou Simulador Politico-Militar i Econòmic que està a la Xarxa i que és completament gratuït!
Necessitem tots els Catalans/valencians/Illencs que vulguin divertir-se amb nosaltres en aquest joc amb l'objectiu principal d'aconseguir el nostre reconeixement com a Estat propi!
Us passo l'enllaç per entrar-hi:
http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal

Valoració:5menosmas
Per toctoc, fa mes de 11 anys

Tot el meu coratge i ànims per el personal i usuaris d’aquests hospitals.
Lo d’aquest inútils del pp no te nom, ni tenen vergonya. Cada any sen duen 3.000 milions d’euros cap a l’estat i en tornen 200 o 300, aquest del pp no se davallen el seu jornal, al revés s’ho pugen, donen diners a l’església, a la privada i sen van de viatge tota una tropa en primera a hotels de luxe i a compte nostra.
Dimissió ja d’aquesta tropa d’inútils.

Valoració:17menosmas
Per coartge?, fa mes de 11 anys

Segons na Mabel Bauzà,, que en bausa es pugui el sou i tanqui hospotals és tenir coratge, un altre diria que és tneir poca vergonya...

Valoració:7menosmas
Per Narcs, fa mes de 11 anys

-Catalans/es Valencians/es, Illencs/es us convido a unir-vos a un nou Simulador Politico-Militar i Econòmic que està a la Xarxa i que és completament gratuït!
Necessitem tots els Catalans/valencians/Illencs que vulguin divertir-se amb nosaltres en aquest joc amb l'objectiu principal d'aconseguir el nostre reconeixement com a Estat propi!
Us passo l'enllaç per entrar-hi:
http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente