algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Jaume Bonet du 19 dies de vaga de fam i ha perdut uns 20 quilos de pes

La Llei contra la que protesta Jubilats per Mallorca estableix, en caràcter general, que el català deixa de ser un requisit per accedir a la funció pública

29472
Bonet seguirà fins que el metge li digui que està en el punt de no retorn. | P. Bota.

Jaume Bonet, el jubilat que du 19 dies en vaga de fam pels "atacs" al català ha perdut uns 20 quilos de pes -part en la preparació del dejuni- i ha declarat que encara que sent "el cor més cansat" seguirà fins que el metge li digui que està en el punt de no retorn.

Bonet, membre de l'Associació Jubilats per Mallorca, es va posar en vaga el primer de març per protestar contra la política lingüística del Govern i ha assenyalat, en declaracions a Europa Press, que el president de l'Executiu, José Ramón Bauzá "vol abolir el català i suplantar-lo pel castellà".

El jubilat, que no pot parlar gaire temps seguit perquè es cansa i es mareja, ha assegurat que els atacs contra les llengües minoritàries obeeixen a "polítiques orquestrades a nivell mundial" i que podrien ser "maniobres de la Fundació FAES", presidida per l'expresident José María Aznar.

Des de l'associació han especificat que aquestes setmanes es replantejaran l'estratègia ja que en haver estat aprovat el Projecte de Llei de Funció Pública divendres passat les tramitacions seran molt llargues i no tenen la "estructura" per estar en "successions de vagues de gana" tant temps.

"És com Gandhi que aconseguí la independència"

Diversos companys ho han comparat amb Gandhi, que va començar amb vagues de fam i va aconseguir la independència del país i han destacat que "encara que ha perdut molts quilos, l'esperit el té com sempre".

La Llei contra la que protesta Jubilats per Mallorca estableix, en caràcter general, que el català deixa de ser un requisit per accedir a la funció pública, per passar a ser un mèrit, de manera que s'ha hagut de reformar alguns articles de la Llei de Normalització Lingüística, la Llei de Règim Jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma i la Llei de Coordinació de Policies Locals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Rafa, fa mes de 12 anys

Que bueno, barco. Buenísimo!

Por tu manera de expresarte, y por tu elegante sentido del humor, estoy convencido que eres uno de estos ultranazionalista del lobbyperlallengua

Valoració:-3menosmas
Per Barco, fa mes de 12 anys

Es forasters tenen ràbia a n'en Bonet perquè cap d'ells ha pugut fer una VAGA DE FAM, ja que han vengut a ocupar Mallorca perquè PASSEN FAM.

Valoració:6menosmas
Per Miserere, fa mes de 12 anys

En Jaume Bonet ha perdut definitivament l'oremus.
Ara diu que els atacs al català no són més que una espècie de conspiració judeo-masònica i que tenen un abast internacional.
El que he dit sempre, aquest tio o està pirat o se'n fot de tots noltros

Valoració:-7menosmas
Per el refranero, fa mes de 12 anys

"Malo es errar, pero peor es perseverar"

Valoració:0menosmas
Per el refranero, fa mes de 12 anys

"De hambre a nadie vi morir, de mucho comer, cien mil"

Valoració:0menosmas
Per Solleric, fa mes de 12 anys

Marga i els que volem que els nostres fills estudiin en català no tenim dret? només hi ha llibertat en el sentit que a vosaltres os convè?
Si algú és tan subnormal que amb la possibilitat de que els seus fills dominin dues llengües en comptes d'una volen triar nomès castellà idò a jo ja em va bé, que els segreguin a clases separades i que ens deixin a nosaltres tranquils educant als nostres fills en cultura però que desprès no plorin si tenen un fills amb menys coneixements que els bilingües.

Per cert Marga, no sé si tens fills o no, jo si que en tenc i no els hi vull cap mal sino que vull que puguin aprendre quan més coses millor. Una filla meva enguany fa el seu primer curs de infantil i encara que a casa no li deim una sola paraula en castellà ella el xerra perfectament així com el català (en la seva forma dialectal pròpia de Sóller) per tant aquesta persecució que deis que hi ha a les escoles, de que els nins així no aprenen castellà i no sé quantes xorrades més no tinc ni idea de on surten però puc afirmar que són mentides i atacs directes a la llibertat de les persones per molt que vos agradi emprar aquesta paraula per defensar el vostre patètic fascisme espanyolista d'atrasats culturals.

Valoració:3menosmas
Per ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, fa mes de 12 anys

Marga: no t´equivoquis,al govern no l´hem votat tots.En quan a escollir hi ha molt a xerrar.

Valoració:2menosmas
Per el club de la comedia, fa mes de 12 anys

SENYORES I SENYORS, BENVINGUTS AL SHOW D'EN JAIME BONET.
Saben aquel que diu, el bush que está con en asnar i le dise:
-Ansar, esto nou pouede seguir aschí. Cada time que esscucho speak catalann me entra la urticaria. Hay que hasser something.
Y va el asnar i le diu: - Pués mire usted Mr. Busch, la única solución que le veo para parar todo esto es darle a cada catalán uno de estos espejos que deforman la imagen para que así se vean gordos y dejen de comer hasta que se extingan.
JA, JA, JA, JA, JA, JA, JA....... QUÈ BÓ, PERÒ QUÈ BÓ........JA, JA, JA, JA.........
A jo és que en jaime me mata amb el seu humor. tan inteligent.

Valoració:2menosmas
Per Ossifar, fa mes de 12 anys

Qualcú sap si pot anar de ventre aquest homenet?

Valoració:-20menosmas
Per ç, fa mes de 12 anys

Miquel, ¿y a nosotros qué nos importan tus tierras catalanas?
A nosotros, los mallorquines, nos importan un pimiento vuestras movidas.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente