bruma
  • Màx: 15°
  • Mín:

“Els del PP que estimen la llengua han de ser coherents”

Jaume Bonet ja fa 6 dies que és en vaga de fam i té molèsties als ronyons. Vol que els polítics populars “votin en consciència i no conveniència” la llei del català

29254

Jaume Bonet, Maties Oliver i Tomeu Amengual ahir a Can Alcover.

C.G.

Visitam el mestre jubilat de 64 anys Jaume Bonet a l'espai de cultura Can Alcover, on des de dijous passat fa vaga de fam per defensar "la nostra llengua". En arribar el trobam amb dos companys de Jubilats per Mallorca, el president, Maties Oliver, i Tomeu Amengual, que en unes setmanes també s'afegirà a la vaga de fam.

A Bonet se'l veu bé, tot i que reconeix que "el metge ha vingut i hem estat xerrant. Tenc una mica tocats el coll i els ronyons, però de de moment no hi ha problema". Jaume ja fa "sis dies que no menj res. Només bec aigua. Ni medicaments, ni sucs". I això fa que al matí es cansi una mica més. "Una hora de repòs estirat em dóna corda per tres hores", apunta.

Visites

Se'l veu content, tanmateix. "M'ha vingut a veure molta gent, però qui em dóna més alegria és Biel Huguet, dels padrins i padrines flautes de les Veles". També li fa més gràcia que el vagin a veure "associacions civils que no pas polítics". És a dir, la gent de l'STE-i i de la fundació Olivar d'Estellencs. Entre els representants públics ens diu que hi han anat del PSOE i del PSM. I fa memòria per dir-nos qui: Joan March, Biel Barceló, Antoni Verger i algun altre, però no es recorda del nom.

Interrogat sobre si ha tingut notícies del Govern, ens diu: "No n'he rebut cap missatge, però no em sap greu. Aquells que tenen com a objectiu en aquesta vida fer recular la nostra llengua ens és igual si no vénen". Tot i això, afirma que "dins el PP, com va demostrar el president del Parlament, Pere Rotger, l'altre dia, sí que hi ha gent que estima la llengua. Són aquests els que volem que acabin sent coherents i que votin en consciència i no en conveniència" la llei.

Maties Oliver afegeix que "el nou Govern es va proposar treure el català del mapa. I per això hem actuat. Aquí som i Jaume aguantarà fins que pugui". També ens diu, amb sintonia amb Bonet, que "el que volem és convèncer els que són del PP i estimen el català. La gent que per disciplina de vot té la consciència moguda. Volem que el dia que entri al Parlament la Llei de funció pública tots aquests es posin en el pit un floc amb la quadribarrada per la llengua en un acte de valentia. Que ho facin ells amb la resta dels grups".

Tomeu Amengual assenyala, en canvi, que "fa dies no m'havia plantejat fer una vaga de fam. Ni ho hauria somiat. Això creia que era una cosa de Gandhi. Però resultà que estava indignat, emprenyat i cremat de veure que en democràcia es poden fer indignitats que al meu parer Franco no milloraria. I ara m'estic preparant. Som conscient que si Jaume, en un moment donat, es trobàs indisposat, tot d'una m'hi incorpor. Allò normal, però, seria que coincidíssim tots dos. Li agafaria el relleu".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 9
Siguiente
Per Alfonso, fa mes de 10 anys

jUAS, JUAS, JUAS. ¡El puntualizador dándole caña a la Xareca!. No se entienden ni entere ellos.

Valoració:-11menosmas
Per siau qui sou, fa mes de 10 anys

Idò, sortiu del PP!

Valoració:10menosmas
Per Per un PP mallorquí, fa mes de 10 anys

S'ha de reconèixer que no ho vàrem fer bé triant en Bauzá. I això que la inmensa major part dels qui el votàrem ho férem per evitar que guanyás en Delgado.

Molts pensen com jo al PP però esperam sense èxit un nou líder.

Valoració:1menosmas
Per Antoni Massanet,, fa mes de 10 anys


Són uns mals perdedors i els hi dóna al · lèrgia sa paraula Democràcia amb lo fàcil que és ser-ho i respectar a sa gran majoria, però clar els Ahayatolas (tots sabem qui són) viuen molt bé dient sa gran mentida què sa nostra llengua està en perill, subvencionaven a els maulets amb diners públics .. ja se'ls hi va trencar es chollo, els hi mengen es coco a tot jove què es troba en es seu camí .. tan sols els falta posar-se es mostachos, botes altes de militar i alçar es braç .. encara sort què són quatre pardeleras radicals..aquesta gent té molta clovella i poc bessó
Segur seguríssim que això és obra de algun grup d'aquests
Salut i Força

Valoració:-47menosmas
Per Concís, fa mes de 10 anys

Alimentar trolls és improductiu.

Valoració:41menosmas
Per Xareca, fa mes de 10 anys

@ cocó.mallorquí. No passa rès si t´has confós. El que me preocupava, era que pensava que tornaven emprar el meu nik per dir les seves animalades. Que tenguis un bon horabaixa.

Valoració:6menosmas
Per Xareca, fa mes de 10 anys

@ coco mallorquí: M´he quedat estorada, quan he vist que me tractaves a jo com a component d´aquesta guarda de faxes que deixen escrites aquí les seves animalades. Jo sempre he defensat el Català i per a jo, assimilar-me a Coco, Rafa, Margo, Marta i altres sapastres, ès l´insult més gròs que me poden fer. Tal volta hi ha qualcún d´aquests individus i individues que ha emprat el meu nik, ja ho han fet altres vegades. Me pots dir beneïta, que no sé escriure,que soc dolenta, i tot el que vulguis, però no me comparis a aquesta ferramalla descervellada, per que no tenc rès en comú amb ells.

Valoració:15menosmas
Per coco2, fa mes de 10 anys

lo más chocante de todo Coco, es que el tal un de tants, no es de baleares, segun su forma de escribir y las formas verbales que usa es de cataluña, viene de cataluña como siviniera por su casa para atacar que fuerte.

quedate en cataluña un de tants que alli teneis vuestros problemas, incendios en el pirineo y las familias que han denunciado la imersion linguistica, un saludos para todas ellas.

Valoració:-4menosmas
Per Coco, fa mes de 10 anys

Tu si que hueles bien majete ( uno de tantos talibanes)
No olvides los donetes antes de ir al cole.

Valoració:4menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en espanyol. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el castellà no és útil ni necessari.

Valoració:47menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 9
Siguiente