cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

Els universitaris es tanquen avui en contra de les retallades

El motiu de l’acció, que s’iniciarà al migdia, és preparar la vaga i la manifestació de demà. Els alumnes ocuparan la Facultat d’Educació

28594
L’IES Ses Estacions de Palma realitzà ahir una aturada de cinc minuts en solidaritat amb els estudiants de València.

Les mobilitzacions en el món educatiu viuen el moment àlgid aquesta setmana. Avui migdia, comencen les accions reivindicatives, que culminaran demà amb una vaga d'estudiants i una manifestació al centre de Palma. L'Assemblea de la UIB va decidir ahir que a partir d'avui a les dues del migdia ocuparan la Facultat d'Educació, ubicada a l'edifici Guillem Cifre del campus universitari. La tancada finalitzarà demà, amb motiu de la vaga universitària.

L'objectiu de la tancada d'avui dels universitaris és, precisament, preparar la jornada de vaga de demà i la manifestació prevista per a les 12 del migdia al centre de Palma. El portaveu de l'Assemblea de la UIB, Lluc Gayà, explicà que durant avui horabaixa es duran a terme diferents accions informatives i divulgatives, a més de prepararar els actes de demà. El motiu de les accions reivindicatives són les retallades que pateix el sector de l'educació.

"Fa més d'un any que patim rebaixes", explicà Gayà, qui puntualitzà que a la Universitat "són molt dures". En aquest sentit, el portaveu de l'Assemblea de la UIB criticà que les taxes "s'incrementaran de manera considerable" a partir del proper curs i lamentà les paraules del ministre d'Educació en què anuncià un canvi en el sistema de beques estatal. "Només podran estudiar les capes més altes de la societat", denuncià Gayà.

De la seva banda, els estudiants dels instituts de les Illes anunciaren ahir que finalment no es tancaran en els centres. Per poder dur a terme aquesta acció, és necessària l'autorització del director, que ha de sol·licitar el delegat del centre. Els alumnes de Secundària només han tingut una setmana per poder preparar el tancament, temps insuficient, per la qual cosa varen descartar una acció en aquest sentit. Sobre això, cal assenyalar que l'associació de directors de Secundària ja expressà divendres passat el descaord amb la tancada.

Això no obstant, els estudiants dels IES sí que secundaran la vaga de demà i participaran en la manifestació, que partirà de la plaça del Tub de Ciutat.

Govern

Mentrestant, el conseller d'Educació, Rafel Bosch, mostrà ahir rebuig a "fer un ús polític" dels centres educatius i va qualificar de "reprovable" que "s'ocupi" un institut en el qual, a més, "hi ha alumnes que són menors".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Defensors de la Terra, fa mes de 12 anys

Llegiu la notícia que surt a Vilaweb sobre la detenció de la filla (17 anys) del síndic valencià Enric Morera sense la presència dels seus pares.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente