algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

Bauzá defensa que la reforma laboral és 'absolutament necessària'

El president ha advertit que la normativa necessitarà un temps d'implantació perquè doni els seus fruits

El president del Govern balear, José Ramón Bauzá, ha defensat que la reforma laboral impulsada pel Govern central és "absolutament necessària" per millorar la competitivitat i reduir l'atur, i s'ha mostrat convençut que la mesura "donarà els seus fruits" d'aquí a un temps.

En aquest sentit, Bauzá ha sostingut que els 98.927 aturats que hi ha a les Balears, 12.000 dels quals són menors de 25 anys, "posen de manifest que és necessari fer canvis estructurals" i propiciar una reforma "profunda" que posi frena a aquesta situació. No obstant això ha advertit que aquesta reforma laboral "no donarà els seus fruits un dia", sinó que necessita un temps d'implantació, ha remarcat sobre això.

Així ho ha assenyalat en resposta a una pregunta parlamentària formulada per la portaveu del grup socialista, Francina Armengol, qui li ha preguntat al cap de l'Executiu balear sobre els efectes que tindrà la reforma laboral al mercat laboral de les Balears.

Per la seva part, la líder socialista ha acusat al president de "invertir la tendència de baixada de l'atur" que, segons ha assegurat, s'estava produint al final de la passada legislatura. "Des que vostè governa l'atur ha pujat i estam en 98.000 aturats", ha remarcat.

A més, Armengol ha recriminat a Bauzá per aplaudir "una reforma laboral que està trencant l'equilibri laboral a Espanya, i que afavoreix els acomiadaments" i que provocarà "que molts de les persones que ara estan treballant, d'aquí a pocs mesos estiguin al carrer", ha advertit.

Amb tot, Bauzá ha conclòs la seva intervenció parlamentària recordant l'oposició que té dues alternatives: "Donar suport a les mesures de reestructuració o continuar fent demagògia mentre que nosaltres intentam arreglar tot allò que vostès van destruir", ha postil·lat.

Barceló: "El Govern no ofereix cap model de futur"

Per la seva part, el portaveu del PSM-IV-ExM, Biel Barceló, ha preguntat a Bauzá sobre les mesures que pensa dur a terme el seu govern per impulsar l'economia de les illes, actuacions que segons ha criticat el diputat, de moment no s'han dut a terme en la comunitat.

Davant d'això, Bauzá li ha respost que el Govern està "treballant per reactivar l'economia" si bé li ha dit a Barceló que "li preocupa que ells creguin que això s'arregla en dos dies, que pensin que aquest problema no van amb vostès i que el tenim que fer el que vostès volen".

"Començam a conèixer el seu model; basat en contractes precaris i mal pagats", li ha replicat Barceló, que ha lamentat que l'Executiu de les illes "no estigui oferint cap model de futur, i estigui oferint allò de sempre, però empitjorat".

En aquest punt del debat, ha sortit a col·lació el pagament pendent a proveïdors de la comunitat autònoma, després que Bauzá recriminàs l'anterior Govern de deixar un estat de comptes "ruïnós" amb factures pendents d'abonar des de 2008 que ara està assumint el seu executiu.

Davant d'això, el diputat nacionalista li ha retret que va ser ell "el que va decidir que no es pagàs als proveïdors" i li ha demanat que "deixin de parlar de 2008 i se centri en el 2012 perquè la gent vol solucions aquí i ara".

"No van donar estabilitat en res, i ara parlen com si no tinguessin cap tipus de responsabilitat. Vostès són molt responsables de la qual cosa està passant" ha replicat Bauzá al diputat del PSM-IV-ExM.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un de tants, fa mes de 12 anys

És vera que la reforma laboral és necessària però no per a crear ocupació sino per a continuar acomiadant amb més impunitat. Si aquesta reforma no va acompanyada de mesures per a la reactivació de l'economia no farem res i reactivar l'economia no vol dir tornar enrera cinc anys quan hi havia la bum immobiliari i del ciment sino que és apostar per unes empreses competitives, amb un alt valor afagit i en sectors creixents. Però aquests que ens governen només veuen el color gris del ciment i del formigó.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente