muy nuboso
  • Màx: 17.53°
  • Mín: 11.1°
17°

El PSIB vol un pla d'acció del Govern i que deixi d'esperar mesures de Madrid

Armengol ha assenyalat que des que el PP governa la desocupació 's'ha disparat'

El grup parlamentari socialista ha demanat que el Govern presenti un "pla de xoc" per reactivar l'economia i que deixi d'esperar les mesures d'un Govern central que està "ocult sota les pedres". Respecte a la reforma laboral, l'han qualificat d'"injusta i antisocial" i han assenyalat que volen saber "com incidirà en els fixos discontinus i en una economia cíclica com la balear".

En roda de premsa, la portaveu socialista, Francina Armengol, ha assenyalat que des de fa set mesos el PP està al Govern i en aquest temps les xifres de desocupació s'"han disparat" i ha recordat que el president, José Ramón Bauzá, va dir que els aturats que ho fossin en la seva legislatura serien "la seva responsabilitat".

Armengol ha qualificat la reforma laboral d'"injusta i antisocial" perquè trenca el marc de la negociació col·lectiva i ha vaticinat que durà "mes precarietat". A més, suposa un "engany" respecte a les promeses electorals del PP, segons ha destacat.

La portaveu del PSIB ha instat l'Executiu de Bauzá que desenvolupi les seves "competències exclusives" d'ocupació perquè, de moment, la impressió que dóna és que "treballen poc o que no saben fer-ho, la qual cosa és pitjor," ha etzibat.

Incògnita

Per la seva part, la diputada Lourdes Aguiló ha criticat que la reforma laboral "no faci referència als fixos discontinus i que en ella no hi hagi mesures de consolidació d'aquesta figura".

A més, ha assenyalat que volen saber com incidirà en una economia cíclica, com la balear, ja que hi pot haver tres trimestres de menys beneficis, amb la qual cosa "es podria acomiadar treballadors", i que després "vengui un bon trimestre com el d'estiu".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.