cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
20°

Els infermers menorquins de Satse alerten del «deteriorament» de l'assistència a l'illa

El secretari general del sindicat creu que existeix un greuge comparatiu amb Mallorca

27622

Jorge Tera (esquerra) ha qualificat l'actuació de la gerència de Menorca d'"irresponsable", perquè està ocasionant danys al sistema sanitari i a tota l'illa.

PERE BOTA

El sindicat d'infermeria Satse ha criticat el "deteriorament" de la qualitat assistencial a l'àrea de Salut de Menorca a causa de les retallades i ha asseverat que recents estudis científics corroboren la hipòtesi de què "a menor nombre d'infermeres, major mortalitat als establiments sanitaris".

En aquest sentit, el sindicat ha arremès contra la política de retallades de personal que l'Ib-Salut està aplicant a Menorca on ha assenyalat que "s'ha acabat amb la contractació de substituts" i s'ha disminuït la cobertura d'infermeres en els centres, plantes d'hospitalització i serveis especials.

Així mateix, Satse alerta que, en alguns serveis, la situació és "especialment greu" perquè, per exemple, fa un any la dotació d'infermeria era de quatre professionals en un torn de matí o horabaixa i actualment, "alguns dies", aquests torns se solen suplir amb l'assistència de dues infermeres, "el que ocasiona seriosos dèficits".

Per la seva part, el secretari general de Satse a Balears, Jorge Tera, mitjançant un comunicat, ha qualificat l'actuació de la gerència de Menorca d'"irresponsable", perquè segons la seva opinió està ocasionant danys al sistema sanitari i, en definitiva, "a tota l'illa de Menorca".

Tera ha asseverat que existeix un greuge comparatiu entre Menorca i Mallorca respecte a les retallades sanitàries i ha afirmat que els ingressos que "pot perdre l'illa" al llarg de 2012 poden ascendir a "3 milions d'euros".

Per tot això, el sindicat exigeix als polítics de l'illa la contractació de personal sanitari, així com la seva implicació per informar l'opinió pública sobre les "restriccions que s'estan duent a terme i els perjudicis que aquesta situació ocasiona a Menorca".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.