algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Castro crida a no fer “alarmisme” amb el col·lapse a Son Espases

La consellera de Salut diu que “s’estan resolent els problemes puntuals en el servei d’Urgències”

27628
María Ángeles Leciñena. | IRENE G. RUIZ

La consellera de Salut, Família i Benestar Social, Carmen Castro, va fer una crida ahir per "no crear alarmisme a la població" pel "pic d'urgències" que col·lapsà dimarts l'hospital de Son Espases i va obligar a l'obertura d'una unitat amb 25 llits a hospitalització, 2 boxs, i a contractar 14 infermers i 14 auxiliars.

Castro explicà, després d'assistir a la inauguració d'unes escultures a Pediatria de l'hospital, que "s'estan resolent els problemes puntuals a Urgències".

Tanmateix, els partits de l'oposició, durant la compareixença de castro ahir horabaixa per presentar el Pla IB-Salut 2020, l'acusaren de "no preveure aquesta situació de caràcter excepcional però cíclic", que ha portat a col·lapsar les Urgències. El diputat socialista i exconseller de Sanitat, Vicenç Thomàs, els demanà "per què no van prendre la decisió d'ampliar llits divendres".

Pla IB-Salut 2020
El Pla IB-Salut 2020, que serà a partir d'avui accessible des del web de Salut, fou durament criticat pel PSIB i PSM-IV-ExM, perquè, entre d'altres, "només s'ha consensuat a través d'una pàgina web, no cerca el diàleg i parla d'externalització".

La diputada de la coalició Fina Santiago es va mostrar "profundament preocupada", atès que en la "pàgina 18 parlen de "delimitar la cartera de serveis, de penalització i de retirada o limitació temporal de l'assistència sanitària als usuaris".

Leciñena: "La meva destitució ha estat una ‘vendetta' política"
María Ángeles Leciñena (consellera d'Interior, 2007-2009) fou destituïda dilluns com a cap d'Urgències per la direcció de l'hospital de Can Misses a Eivissa, segons ella, "per una vendetta política". Li han demanat que hi quedi quinze dies més per fer el traspàs de poders, però la manca de confiança que ha mostrat la gerència en el seu projecte no li ho permet.

L'endemà de les eleccions generals, el 21 de novembre, fou cridada per parlar i comunicar-li que havien decidit cessar-la per "fer un canvi d'aires", però només "em volien destituir a mi". Segons Leciñena, els responsables de Can Misses "ni es preocuparen pel meu pla que tenia per Urgències a 4 anys". La socialista comentà que la seva plaça està reservada per a "una persona que treballa pel 061 a Mallorca que ho ha dit obertament".

Sobre la situació que es viu a Urgències de Can Misses, "hem tingut pacients que s'havien d'hospitalitzar fins a tres dies esperant habitació". "Mai no havíem hagut de posar les bombones d'oxigen directament als passadissos, però el tancament de la tercera planta ens ha portat a aquesta situació", volgué afegir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Eivissenc, fa mes de 12 anys

No fer alarmisme amb el servei d'urgències saturat i amb malalts sense habitació? Consellera, dimiteixi i torni-se'n a Eivissa, on serà molt ben rebuda pels seus companys de professsió.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente