nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
16°

El PSIB ara té més presència en el PSOE

Francina Armengol serà vocal en la nova executiva per tercera vegada consecutiva, mentre que Marc Pons i Francesc Antich seran membres del comitè federal

26324
Pons, Antich i Armengol, ahir a Madrid. | PSOE.

Les Illes Balears tindran, amb Alfredo Pérez Rubalcaba, més presència que mai en els òrgans del PSOE. L'actual secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Francina Armengol, serà vocal en la nova executiva federal. El secretari general del PSOE de Menorca, Marc Pons, i el secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, seran membres del comitè federal.
Mai fins ara les Balears no havien tingut dos membres en el comitè elegits pel congrés del PSOE. A aquests, se n'hi afegiran dos més de triats pel congrés del PSIB-PSOE (dies 25 i 26 de febrer) i el nou secretari general del PSIB-PSOE com a membre consumat.
Tant Francina Armengol com Marc Pons i Francesc Antich expressaren el seu agraïment a Alfredo Pérez Rubalcaba per haver donat a l'Arxipèlag tanta presència, ja que, "tot i ser una federació petita, té molt per aportar al projecte d'unitat i de canvi del nou secretari general", assegurà Armengol, qui per tercer pic consecutiu serà vocal en aquest òrgan. La seva presència, digué, "és un premi al compromís, la feina i la dedicació de tots els socialistes de Balears". Armengol assenyalà que, dins l'executiva federal, ella continuarà fent feina per defensar els interessos de les Balears i "explicar que som illes i que tenim necessitats especials, en matèries com transport o finançament, i que tenim una llengua i una cultura pròpies que hem de protegir".
Marc Pons també valorà molt positivament la seva presència en el comitè federal, que és l'òrgan que marca les línies estratègiques i polítiques per al partit els propers quatre anys. Pons opinà que la seva presència permetrà "una major coordinació i fluïdesa de comunicació entre les polítiques socialistes insular i federal".

Una sorpresa i un honor
Per Francesc Antich, ha estat una sorpresa i un honor ser proposat membre del comitè federal. Tradicionalment, només una persona de les Balears era triada membre d'aquest comitè en el congrés del PSOE. El nomenament s'entén com una deferència de Rubalcaba cap a Antich i Balears, una comunitat autònoma que li ha donat molt suport. Antich, que fins ara era membre del comitè federal com a secretari general del PSIB-PSOE, deixarà el càrrec quan es dugui a terme el congrés autonòmic (25 i 26 de febrer). Segons explicà, "un congrés no és el final, sinó l'inici" d'un projecte, que el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que serà "d'unitat i canvi".
Per altra banda, María Durán, membre del corrent Renovació Socialista, expressà que està decebuda pel fet que no s'hagi aprovat una esmena per elegir el secretari general per primàries.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tamateix, fa mes de 12 anys

Ja em poder tenir de gent de ses Balears ha sa executiva federal,mos faran es mateix cas,ho sigui ''cap''.Aixo si,al menys figuram.....¡¡¡Quina alegria!!!

Valoració:0menosmas
Per Honorat, fa mes de 12 anys

El secret per sobreviure políticament? Dir que sí a tot el que proposa el líder. Ja queda poc temps de psib: la deriva espanyolista de Rubalcava fara del psib un psoe (ib).

Valoració:0menosmas
Per Eivissenc, fa mes de 12 anys

No sé com el psib pot tenir ara més presència en el psoe: no n'ha tengut mai!

Valoració:0menosmas
Per Un de tants, fa mes de 12 anys

A Balear:

de la mateixa manera que dius que ERC són ultranacioalistes catalans jo et dic que UPyD i PP són ultranacionalistes espanyols. La diferència entre uns i els altres és que els ultranacionalistes espanyols ens van governar per la força en forma de dictadura des del 1939 fins al 1975 i abans en forma de monarquia absoluta des del segle XVIII fins al 1931. Així, doncs, és una aberració afirmar que UPyD hauria d'ocupar l'espai progresista del PSIB-PSOE ja que de progresista no en té res.

Valoració:0menosmas
Per Balear, fa mes de 12 anys

La verdad es que lo tienen complicado estos sociatas para volver a gobernar en nuestras islas.
A más nacionalismo, menos votos.
A menos nacionalismo, menos posibilidades de pactar.
En fin, esperemos que UPyD siga creciendo y acabe ocupando el espacio progresista que nunca debieron abandonar los que pactaron con los ultranacionalistas catalanes de ERC

Valoració:4menosmas
Per Foraviler, fa mes de 12 anys

Encara els hi haurà sortit bé la jugada a Armengol i companyía. Bé, si això serveix per retallar distàncies davant el PP benvingut sigui

Valoració:0menosmas
Per Concís, fa mes de 12 anys

Tant és. Ni psoE ni pp defensen els interessos de les Illes Balears.

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente