cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

Sol i urnes en una jornada de normalitat democràtica

Totes les taules dels col·legis electorals s'obriren sense excepció. No s'hi produí cap incident greu. L'anècdota fou un oblit de claus i una camiseta de protesta

51978
El president d'una taula, en un col·legi d'Alcúdia, s'hi presentà amb una samarreta on criticava que l'havien obligat a la força a ser-ri present. | Ferran Aguiló

Un dia plàcid, de sol i urnes, convidà els electors illencs a anar a escollir els seus representants al Parlament, als consells i als municipis. La jornada, purament primaveral, superà en ocasions els trenta graus i afavorí la participació. La gent va anar a la platja, però abans va dipositar la papereta, perquè va ser a primera hora del matí quan més es va notar l'afluència de votants. La normalitat era absoluta i a penes hi hagué incidents, només els típics d'aquestes ocasions. Totes les 1.136 taules previstes en 387 col·legis s'obriren a les nou del matí als electors. De fet, el problema més greu, segons la Delegació del Govern, fou l'oblit del conserge d'un col·legi de Santa Ponça, perquè no en duia la clau i s'hagué de forçar la porta.

Una altra incidència mínima, ben habitual d'aquestes jornades, fou l'absència d'alguns responsables de les taules en cinc col·legis i que foren substituïts per vocals. També es visqué algun descuit quant a les credencials que calia dur a sobre, però bàsicament tot anà bé, amb força tranquil·litat. Al col·legi electoral de la plaça de Santa Eulàlia, a Palma, es va veure votar tres joves amb camisetes de "Democràcia real, ja" i, com sempre, els flaixos foren per als polítics.

També s'hi produïren anècdotes. A Alcúdia, el president d'una taula s'hi presentà amb una samarreta de protesta que deia "Som aquí obligat x sorteig?)". Al Molinar, de bon matí, algunes persones es queixaren a la Policia Nacional, que era a la porta, que hi havia més paperetes d'un partit que d'un altre: els problemes de sempre amb solucions de sempre. Els agents, però, somrients, afirmaven que no hi podien fer res. També hi hagué intents de fugida. Així, en un col·legi del barri de Son Oliva, una de les suplents se'n volia anar, encara que en explicar-li quines en serien les conseqüències, s'ho pensà millor. La gent amb problemes de mobilitat també es desplaçà. La Delegació del Govern informà que Cort tenia previst traslladar en ambulància 13 persones. Així mateix, el 061 facilità el trasllat a 49 electors provinents d'hospitals públics de les Illes. I la Creu Roja rebé, a més 25, peticions de residències de gent gran i de programes socials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.