algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
22°

EU posarà un cartell a l'entrada de les ciutats on governi amb el lema 'Municipi Lliure de Corrupció'

El coordinador federal exigeix un compromís de lluita contra l'actuació fraudulenta de la política

El coordinador federal d'Esquerra Unida, Cayo Lara, s'ha compromès a col·locar un cartell a l'entrada de les ciutats en les quals aconsegueixi la majoria i obtingui la batlia amb el lema 'Municipi Lliure de Corrupció' posant de manifest que el seu partit no està implicat en cap causa judicial, circumstània que ha denominat el "càncer de la democràcia, que desafecta als ciutadans de la participació en la vida pública i que suposa un insult a ètica i a l'honestedat dels càrrecs públics". En un acte electoral a Palma, Lara ha lamentat que la corrupció "ha negat la vida de molts municipis i ciutadans" en el conjunt de l'Estat" i, per això, ha reconegut que per lluitar contra ella, "no val sol" amb col·locar l'esmentat cartell, sinó amb posar en marxa una sèrie de propostes, que s'han debatut en el Congrés dels Diputats "fins ara amb poca fortuna".

Així, ha recordat que el seu partit exigeix un compromís polític als partits perquè en totes les institucions es dugui a terme un pla de lluita contra la corrupció, que contempli la creació de Comissions de Control en els Ajuntaments amb la participació dels veïns i treballadors. Així mateix, Lara advoca per "limitar per dalt els salaris dels càrrecs públics, especialment perquè no es produeixin els desafurs que alguns fan quan es posen els sous impressionants." D'altra banda, considera que hi ha d'haver un registre de béns amb accés públic, ja que, segons la seva opinió, els ciutadans tenen el dret de conèixer quins són els béns patrimonials dels càrrecs públics, tant quan entren en les institucions, com quan surten.

El líder d'IU també aposta per "l'aprovació d'una Llei de Finançament Local; regular les incompatibilitats, sobretot, en la qual cosa ha de veure amb les Comissions d'Urbanisme, i crear un registre públic de requalificacions de terra que els ciutadans puguin acudir a ell i conèixer quins terrenys s'han requalificat i quins són els increments que s'han produït de plusvàlua en els mateixos". A més, Lara estima que tots els partits polítics han de firmar i complir un codi ètic per als càrrecs públics, mentre advoca per estendre fins als 30 anys la inhabilitació pels delictes de corrupció i per limitar els regals, amb l'objectiu que "no tinguem cap col·leccionista de vestits més al nostre país", amb referència al president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps.

Finalment, Lara subratlla que s'ha de dotar de mitjans als poders de l'Estat que han de lluitar contra la corrupció, entre els quals ha destacat l'Agència Tributària, els tribunals i les Fiscalías Anticorrupción, així com facilitar un mecanisme de judicis ràpids perquè els casos de corrupció en les administracions es resolguin de manera "urgent i immediata" perquè no es posin "travetes i trampes permanents a processos que es moren i que alguns arriben fins a la prescripció, com hem vist en el cas del president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra".

"205 milions d'euros investigats per corrupció"

Per la seva part, el candidat d'EU a la Presidència del Govern, Manel Carmona, ha criticat que a les Balears, la corrupció ha passat a ser un "element central de finançament", ja que, al seu judici, amb "els 205 milions d'euros que estan sent investigats als jutjats, fruit de presumptes causes de corrupció, es poden fer 21 instituts de Secundària". A més, ha afegit que amb aquesta quantitat econòmica, també "es pot finançar l'hospital de Son Espases amb tota la seva dotació tecnològica o es poden cobrir durant dos anys amb un sou mensual de 700 euros les 26.000 persones que no cobren un cèntim i que han quedat sense cap subsidi o prestació per atur". Així, ha dit que IU pretén ser la formació "més radical" en la lluita per unes institucions "netes".

D'altra banda, ha censurat la política financera que estan patint els ciutadans de les Balears de la mà del PSIB i del conseller d'Economia i Hisenda, Carles Manera. En aquesta línia, ha avisat que els programes de formació han quedat "en un moment de crisi inèdita, en escac per falta de finançament." "La vicepresidenta Económica, Elena Salgado, ens ha retirat 240 milions d'euros del fons de competitivitat i no ens ha deixat la possibilitat de què Balears es pugui endeutar com a mecanisme per fer front a la despesa i així estam patint les conseqüències les patronals, els sindicats i agents socials, que tenen limitats els recursos dels programes de formació en una situació amb 144.000 aturats", ha reprovat el candidat d'EU. Finalment, ha advertit que amb les receptes econòmiques "neoliberals i conservadores que ha impulsat el PSOE, mitjançant les quals es pretén reduir l'administració pública i que tinguem menys recursos, farà inviable parlar de Concert Econòmic".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 11 anys

Millor posar un cartell:
"Municipi lliure de polítics"

Valoració:6menosmas
Per Fart de barruts, fa mes de 11 anys

Jo els obligaria a penjar una foto den Grosske que digués (en bon castellà, idioma que l'acompanya vagi on vagi): yo me hice el sueco mientras los de UM arrasaban con todo.

Valoració:2menosmas
Per Es Jai de sa Barraqueta, fa mes de 11 anys

Menos lobos caperucita!! sols després d'haver tengut possibilitat de robar es pot mesurar la qualitat moral d'un partit. El PC, per bé o per mal, poca possibilitat ha tengut, per tant els cartells haurien de dir: Municipi lliure de possibilitat de corrupció.

Valoració:4menosmas
Per jrbs, fa mes de 11 anys

Dels 8.000 i pico de municipis d'Espanya, conyado, hi ha mes de 300 on goveen, 6 vegades mes de tots el municipis de Mallorca...i ara que estem abans de les eleccions, encara els pots votar.

Valoració:-1menosmas
Per cunyaaaao, fa mes de 11 anys

Si ha de ser just on governen no els sortirà gaire car... hehehehe

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente