algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

Bauzá anuncia el tancament de Televisió de Mallorca i la privatització parcial d'IB3

El líder del Partit Popular ha desvetllat les seves intencions si la seva formació guanya les properes eleccions del mes de maig

El president del PP balear, José Ramón Bauzá, ha anunciat avui que, en cas de guanyar el seu partit les eleccions, tancarà la Televisió de Mallorca, i s'ha mostrat també partidari d'incloure en un futur capital privat en IB3. En declaracions a la cadena COPE recollides per Efe, Bauzá ha apuntat que la Televisió de Mallorca -cadena pública dependent del Consell de l'illa- es tancarà "fent les coses bé". "No és tancar per tancar, no podem donar un cop de porta i que en vinguin d'altres i l'arreglin", ha assegurat el dirigent popular, qui ha afegit cal tenir en compte per tant les petites productores que treballen per a aquesta cadena i poden quedar-se sense treball arran de la seva clausura.

Segons el seu parer, "el que cal fer és redimensionar", i aquest ajust "ha d'afectar tant IB3 com Televisió de Mallorca". "IB3 ha de reduir-se, i segurament, en un futur, amb la legislació apropiada, haurem de donar-lo entrada a capital privat", ha dit Bauzá. En la seva intervenció en la cadena, ha indicat que aquest retall en els mitjans públics de les illes respon que "no es pot gastar el que no es té" i que, per tant, "ha que retallar". Bauzá ha assegurat en aquest sentit que la seva prioritat si arriba al Govern balear serà l'austeritat en l'administració pública i agilitar-la.

Segons les explicacions del líder de l'oposició, eliminarà duplicitats en àrees de gestió i tancarà empreses publiques, com és el cas de Televisió de Mallorca. El candidat del PP al Govern ha avançat, segons indica la COPE, que el seu programa electoral no serà de grans projectes i ha mantingut que la llibertat d'elecció de llengua per a l'Educació és un compromís. Sobre això, ha reiterat que el PP s'ha compromès que els pares "elegeixin la llengua vehicular" dels seus fills, amb l'objectiu que surtin "parlant i escrivint perfectament" les dues llengües oficials de les Balears més un tercer idioma. El que no ha revelat el president del PP balear és qui serà el seu candidat a la batlia de Palma i tampoc no ha confirmat que vagi a ser proclamat el pròxim dijous en la reunió de la junta local del seu partit.

Productores

L'Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB) subratlla la seva "indignació" davant de la intenció de tancar Televisió de Mallorca feta pública pel president del PP balear, José Ramón Bauzá, i subratlla de "populistes" aquestes manifestacions. APAIB, en un comunicat emès avui, demana "prudència" i s'exigeix al Partit Popular "un estudi meticulós" de la situació d'aquest ens de radiotelevisió dependent del Consell de Mallorca, abans de prendre decisions "precipitades".

En aquest sentit, APAIB recorda en la seva nota que en aquest ens dóna molts llocs de treball i suposa una gran dinamització per al sector audiovisual de les illes. "Si bé no estam en contra de buscar fórmules per reduir despeses que passin per vincular IB3 i Televisió de Mallorca, apel·lam al sentit comú per a un sector que en els últims anys ha estat desfavorit amb reduccions de pressupost superiors al 60%", assenyala l'associació en el seu comunicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per joan, fa mes de 12 anys

una passa per implantar la que ells anomenen la "nueva mallorca"

Valoració:5menosmas
Per joan, fa mes de 12 anys

la realitat de tot això no es altra que un altre fals pretext més (afegit a tots els que s'han anat fent durant els darrers anys), per anar minvant de cada vegada més la presència de la llengua catalana.

Valoració:7menosmas
Per ben pensat, fa mes de 12 anys

Senyor Bauçà, ens sembla bé aixó de tancar poc a poc TVM, pot ésser que també IB3,radio i tv., fent possible la seva privatització amb llum i taquígrafs. Les escoles obertes més temps, amb monitors especialitzats en temps de lleure. Els presidents autonòmics cobrant mentre facin feïna. I un ajut d'atur fins i tant trobin una altra manera de guanyar-se la vida en acabar el mandat. Diputats,senadors,consellers,batles i regidors remunerats mentre duri el mandat electoral. I els cotxes oficials, amb xòfer, de 8 a 3hs. I un o dos de guàrdia al Consolat, per atendre sortides al capvespre. I els que visquen a fora-vila ja ho saben. Anar i tornar pels seus medis o en transport públic. Aixì si que el senyor Bauçà guanyarà les eleccions i les properes, per omnia secula seculorum

Valoració:-1menosmas
Per Solleric, fa mes de 12 anys

Amb una cosa té raó, no es pot gastar el que no es té... i com que tots coneixem com funciona el PP idò cal fer retalls per poder robar més, no sigui cosa que es gastin els doblers en coses ben fetes com TVM i el "renovat" PP no pugui robar com els seus mestres.

Valoració:5menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

Se ha de suprimir IB3, i no TV-Mallorca. Amb la IB3 se creen altres dues televisions, una a Menorca i altra a les Pitiüses, repartint proporcionalment els doblers per les tres televisions. El TDT permetria veure les tres televisions sobre qualsevol localitat de Balears.
També el PP i PSOE haurien de proposar formar tres províncies a la actual província de Palma de Mallorca. Així se podrien formar tres autonomies insulars: Mallorca, Menorca i Pitiüses (Eivissa i Formentera).

Valoració:26menosmas
Per balear, fa mes de 12 anys

Manco queixar-se i més anar a VOTAR! VOTANT és com l'aturarem!

Valoració:16menosmas
Per X, fa mes de 12 anys

Això és Espanya senyores i senyors. Aquest personatge tira cap a la incultura ja no només en la política sinó en tots els àmbits. Però alerta, ell no és el gran problema. Si la gent llegís, simplement llegís un poquet, aquest personatge no seria ningú. Però darrera hi ha tots els votants ignorants, que ni se demanen res, simplement saben que el votaran. Me sap greu haver d'anomenar a la meva gent d'aquesta manera però és realment així, a Mallorca estam plens d'ignorants i de renegats!

Més val foraster integrat que mallorquí/menorquí/eivissenc/formenterenc renegat.

Valoració:12menosmas
Per Al·lot Groc, fa mes de 12 anys

Si no és un canal vil·lingüe (castellà-SasNostrasModalidads) ben farcit de gales d'en Moreno amb na terremoto d'alcorcon no els interessa, a aquesta gent. Tot lo mallorquí i cultural els causa rebuig, què hi farem, és la seva cultura espanyola.

Valoració:6menosmas
Per Vicenç, fa mes de 12 anys

la televisió de Mallorca fa programes de qualitat en la nostra llengua, això molesta perquè demostra que amb el català es poden fer coses importants.

Valoració:7menosmas
Per oifeis, fa mes de 12 anys

Gràcies, senyors "polítics": vos heu carregat TV3 i ara vos carregareu TVM.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente