nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

Son Espases reprèn la fecundació in vitro després de dos mesos aturada

Diverses usuàries que esperen per ser ateses s'han queixat de la demora causada pel trasllat hospitalari

55308
Belen Castel, en una imatge d'arxiu, cap de la unitat de fertilitat de Son Dureta. | C. CASTRO

L'àrea de fertilitat de Son Espases no estarà a ple rendiment fins al febrer, després de gairebé dos mesos d'aturada tècnica. Aquesta unitat aplica dues grans tècniques: la inseminació artificial i la fecundació in vitro. Concretament, ha estat aquest segon sistema el que ha estat aturat d'ençà que s'efectuà el trasllat de Son Dureta a Son Espases, a mitjan desembre. Respecte de la inseminació artificial, ha estat possible continuar-ne els tractaments que ja estaven en marxa a Son Dureta. Ara bé, no s'ha pogut començar amb cap pacient nova, atès que Son Espases encara no du a terme una prova que es practica amb anterioritat: la histerosalpingografia. Es tracta d'una exploració que determina si les trompes de Fal·lopi estan capacitades perquè la dona quedi embarassada.

Aquest examen, previ a la inseminació, s'hauria d'efectuar a la unitat de rajos, però està inactiva temporalment. La direcció de l'hospital espera que es posi en funcionament aquesta mateixa setmana. L'aturada ha provocat la queixa de diverses ciutadanes que fa diverses setmanes que esperen per poder iniciar el tractament. En tot cas, n'hi ha una prominent llista d'espera. A Son Dureta, fins ara, havia estat d'entre 6 i 7 mesos. Amb aquesta paralització, però, s'ha disparat fins als 11 mesos, fet pel qual la unitat espera treballar al 100% en breu per disminuir ràpidament aquesta demora.

L'èxit d'aquest tipus de pràctiques se situa en el 48% del total de pacients, una bona xifra comparada amb el nivell inferior d'eficàcia que hi tenen altres clíniques. D'altra banda, la unitat de fertilitat de Son Espases s'inaugura amb millores respecte de la de Son Dureta. Concretament, incorpora una "sala blanca" -o sala de fecundació-, inexistent a l'anterior centre mèdic de referència. De fet, aquesta incorporació és avalada per un canvi de normativa hospitalària que pretén augmentar la seguretat de les intervencions. El departament també disposarà d'un laboratori de nova adquisició.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.