algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

El 62% dels balears veu negativa la immigració

José Ramón Bauzá i Rosa Estaràs presenten els resultats d'una enquesta encarregada pel PP sobre la Unió Europea

55030
Estaràs i Bauzá, durant la presentació de l'informe encarregat pel seu partit. | Ferran Aguiló - J.T.

PP encarrega una enquesta sobre el grau de coneixement de les institucions europees per part dels habitants de les Illes Balears i arriba a conclusions com que el 62,4% dels ciutadans considera que la immigració és negativa per a l'Arxipèlag. L'eurodiputada popular Rosa Estaràs va presentar ahir els resultats del sondeig acompanyada pel president del partit a Balears, José Ramón Bauzá. Moltes de les preguntes de l'enquesta tenen alguna relació amb la Unió, però també n'hi ha moltes d'altres que defugen aquest concepte. Així, interroga els ciutadans sobre qüestions força diverses com ara la immigració o quin partit estatal pot ser millor per superar la crisi.

En concret, segons l'estudi del PP, sols el 23,8% dels enquestats considera que la immigració ha estat un fet positiu per a les Illes Balears. Un 9,3% ha respost que ha estat un fenomen indiferent; un 4,3% no ho sap i la resta la troben negativa. La percepció, però, canvia en una altra pregunta en què es demana què s'opina de la immigració en general. Un 34,9% hi diu que és positiva si està controlada; un 41,7%, que és negativa perquè és excessiva; un 5,7% la veuen directament negativa; un 5,3% només la troba positiva si és dels països de la Unió Europea i un 6,9% la qualifica de positiva.

Estaràs va utilitzar ahir aquestes xifres per defensar la immigració "organitzada" des de l'Estat, perquè l'immigrant que arriba amb una feina "no acaba en mans de les màfies". També ho va fer servir per criticar la política immigratòria d'Antich i Zapatero perquè volien "papers per a tots".

Sobre quin partit resoldria millor la crisi, la majoria de ciutadans, un 31,2%, han respost que no ho sabien. Un 31,1% ha dit que el PP i un 20,7%, que el PSOE. L'enquesta no discriminava gaire entre tots els altres partits:un 1,9% havia respost "nacionalistes/verds" i un 15,1%, "altres". El sondeig, fet l'empresa Signe i Significat a partir d'una mostra de 850 enquestes, fins i tot pregunta pel transport. Demana que es valorin infraestructures com el tren i les carreteres. Un 79,2% dels entrevistats fa una valoració bona o normal de les carreteres de les Illes, i un 55% la fan del tren. Però l'estudi fins i tot pregunta pel tramvia, encara que de moment tan sols n'hi ha a Sóller.
El sondatge deixa clar que les institucions de la Unió es coneixen poc. Un 78,5% dels enquestats troba positiu que Espanya en formi part, però un 65,9% admet que no està prou informat sobre la UE. Just un 5,5% sap dir que existeix el Consell d'Europa i un 44,5% sap que hi ha un Parlament Europeu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Francesc, fa mes de 12 anys

No hi ha respostes bones a preguntes dolentes.

La població de la CAIB, per altra banda, és força heterogènia. Concretament hi ha dues cultures que conviuen des de l'onada migratòria arribada en ple franquisme i programada per no integrar-se. Clar que molts s'integraren o educaren sons fills per estimar la identitat històrica de la societat d'acollida. Cal no oblidar, però, que ara per ara la meitat, si fa no fa, de població d'aquesta comunitat autònoma no se sent identificada amb el fonament identitari històric més fort, la llengua.
I aquests que fomenten aquesta desvinculació encara ens vénen a alertar sobre els mals de la immigració? quins mals? que tal vegada pot ser que n'hi hagi que no s'integrin i estimin el català? com qui, com els estaràs, bauzás, delgados i cia.?
D'açò jo en dic cinisme.

Valoració:3menosmas
Per Joan, fa mes de 12 anys

Sembla que existeixen documents que acrediten que en temps de'n Franco, quantr es creà industria turistica a Mallorca, i industria variada a Barcelona (per exemple la Seat), i a la seva Àrea Metropolitana, no ho va fer per beneficiar a Catalunya i a Mallorca (zones d'Espanya avançades, i que no patien pobresa), sinó per atreure grans bosses d'inmigració procedents de les zones més deprimides d'Espanya (Andalussia, Extremadura, i Murcia, principalment) cap aquests dos llocs, amb la idea d'introduïr socialment la llengua castellana de manera massiva, ja que deixant a banda les lleis, que prohibien la llengua catalana, tant aqui com a Catalunya, a nivell social no hi havia suficient població castellanoparlant com per a poder ofegar a la població local, que era catalanoparlant, i per tant es necessitava un gruix important de població castellanoparlant de llengua materna, per a que aquestes lleis produissin l'efecte adequat per aconseguir l'objectiu per a les que havien estat disposades. A Catalunya, fins a finals dels anys cinqüanta, hi havia un % molt baix de castellanoparlants, degut a que no havia rebut encara els enormes fluxes migratoris dels que estic parlant, i a Mallorca passava el mateix, fins a mitjans dels anys seixanta, en que comença a rebre les grans bosses migratories, procedents dels mateixos llocs dels que ja estaven anant desde uns anys enrere a Catalunya, es a dir, d'Extremadura, Andalussia, i Murcia bàsicament. Per contra a nivell social, els fluxes migratoris del Segle XXI, son diferents, ja que no son fluxes migratoris espanyols, i consequentment respecten (en general), la llengua catalana i la seva cultura.

Valoració:1menosmas
Per garbí, fa mes de 12 anys

És molt millor la immigració variada d'ara que no la immigració 100% espanyola de fa uns anys.

Valoració:1menosmas
Per Aleshores., fa mes de 12 anys

Només els immigrants espanyols ens volen obligar a xerrar castellà. Totsels altres són tolerants amb la nostra llengua i les nostrers tradicions i costums. Amb la nostra cultura.

Valoració:6menosmas
Per S.I, fa mes de 12 anys

Qui té la culpa del genocidi que pateix el nostre poble a través de la immigració és ben clar, però no és el més important.
El més important és que som a temps d'arreglar-ho, d'aturar-ho.
Els polítics haurien de deixar de fer demagògia barata i començar a fer lleis per tonar a ca seva a tota aquesta gent. Blindatge de fronteres a la unió europea i il.legalització de l'islam.

Valoració:6menosmas
Per Tomeu Binimelis Matemales, fa mes de 12 anys

JA M'HAN TORNAT ESBORRAR UN COMENTARI MEU, ON NO INSULTAVA A NINGÚ, NO HO ENTENC??? NO US AGRADEN LES OPINIONS DELS QUE NO PENSEN COM VOSALTRES? O US AGRADA APLICAR LA CENSURA DE FORMA INDISCRIMINADA?

Valoració:2menosmas
Per Foner Mallorquí, fa mes de 12 anys

El principals responsables del problema immigratori a les Balears juntament amb el PSOE queixant-se, que són d'hipòcrites aquests PPeros!

Qui vota PP no estima Mallorca!

Valoració:2menosmas
Per S.I, fa mes de 12 anys

El 62 per cent està contra la immigració i la resta que ha votat són immigrants. Qui no està contra la immigració, tret dels 4 políticutxos progrés? Si només s'hagués enquestat mallorquins d'arrel, el 90% haguet votat en contra.
La situació ja és insostenible.

Valoració:1menosmas
Per sangonera, fa mes de 12 anys

No tenen ni programa ni idees, i centraran la seva campanya electoral en la immigració i en atacar la llengua catalana. El mal que poden fer és immens, però és evident que el seu objectiu és guanyar les eleccions sigui com sigui. Per cert, els meus padrins eren immigrants que arribaren a Mallorca el 1929.

Valoració:1menosmas
Per Futur en construcció, fa mes de 12 anys

Que més d'un cinc per cent de la població siguin immigrants és un desbarat ben gros.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente