nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

Flaquer i Cañellas, camí del TSJIB pel castell de Sant Elm

El magistrat Antoni Garcías sol·licita al Parlament si l'exconseller encara és polític aforat, passa prèvia per demanar a l'Alt Tribunal que n'assumeixi la causa

El magistrat instructor del cas del castell de Sant Elm ha sol·licitat, a través d'una providència, al Parlament balear que li notifiqui si l'exconseller de Turisme del darrer Govern Matas, Joan Flaquer, encara disposa del seu escó i, per tant, si és polític aforat. Aquesta és una passa habitual amb vista a iniciar els tràmits perquè el cas passi a mans del TSJIB.

Aquest, però, no és el primer cop que el Parlament rep un ofici d'aquest tipus envers Flaquer. El novembre passat el jutge instructor del cas Palma Arena ja lliurà aquesta petició perquè se certificàs si encara ostentava el càrrec.
Si finalment els magistrats s'inhibeixen a favor de la Sala Civil i Penal del TSJIB, Flaquer arribaria per partida doble a l'Alt Tribunal.

De moment, l'exconseller de Turisme del darrer Govern Matas està imputat en tres processos judicials: el cas del castell de Sant Elm, Palma Arena i Ibatur. En el cas del castell de Sant Elm, també conegut com a Fundació Illes Balears, s'investiga un possible desviament de doblers públics dels comptes municipals d'Andratx a la Fundació Illes Balears, propietària del castell de Sant Elm i presidida per l'expresident Gabriel Cañellas. Es parla de presumptes delictes de prevaricació, malversació de doblers públics i tràfic d'influències. L'expresident Gabriel Cañellas també hi està imputat, amb l'exbatle del municipi Eugenio Hidalgo, el seu substitut en el càrrec, Joan Porsell, i l'exgerent d'Inestur Carlos Pizà.

Flaquer, mesos enrere, en assabentar-se de la seva imputació, la considerà "injusta i desproporcionada". L'exconseller reconegué davant el jutge que el 2006 autoritzà un conveni amb l'Ajuntament d'Andratx per subvencionar activitats de turisme cultural, però que aquest no especificava si els doblers acabarien al castell de Sant Elm. En base a aquest conveni, l'Executiu, a través d'Inestur, va pagar al Consistori 15.000 euros que no foren justificats.

Similituds

Altres polítics que en un moment o un altre han passat pel TSJIB, per haver estat aforats, són els exdiputats Josep Juan Cardona (PP), Maria Antònia Munar (UM), Miquel Nadal (UM) i Bartomeu Vicens (UM). Tots han abandonat la política. Si miram més enrere en el temps, hi trobam també l'expresident Gabriel Cañellas (PP), que es veié forçat a dimitir pel cas Túnel de Sóller.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.