muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Clients anònims denuncien els 3 primers bars per tabac

Salut Pública els ha avisats i hi practicarà nous controls. A més a més, els inspectors visitaren ahir 53 locals sense trobar-hi fumadors dedins

Dos bars i un "local d'oci nocturn" són els primers establiments denunciats en el marc de la nova Llei contra el tabac. La iniciativa ha partit de ciutadans anònims, clients d'aquests negocis i que, després d'observar que encara s'hi fuma, ho han posat en coneixement de Salut Pública. Els tres locals, que es troben a Mallorca, han estat avisats per tècnics de la Conselleria de Salut que hi dugueren a terme una inspecció just després de rebre la denúncia. Ara bé, ser descobert no equival a ser sancionat. Cal pensar que l'Administració és garantista, fet pel qual el bar haurà de reincidir abans de ser multat. Tanmateix, un pic denunciat, les inspeccions de la Direcció General de Salut Pública s'hi multipliquen.

A banda de les denúncies que els ciutadans poden registrar anònimament, els inspectors de la Conselleria continuaren ahir els controls. En total, visitaren 53 establiments de les Balears, en 29 dels quals no detectaren cap incident, mentre que a la resta s'hi observaven petites irregularitats.

Màquines en supermercats

Un d'aquests detalls és la manca del rètol que adverteix de la prohibició i, més significativament, errades amb les màquines de tabac. De fet, la nova llei impedeix instal·lar-ne en supermercats, fet pel qual els tècnics s'adrecen molt al sector dels grans magatzems per recordar a les cadenes que han de llevar aquestes expenedores.
Alguns aspectes de la normativa, tanmateix, generen desinformació. Tant és així que Salut Pública rebé ahir devers 30 consultes, la majoria d'hostalers i empresaris, que demanaven detalls sobre consum de tabac a les terrasses, en patis interiors, etc.

La valoració de la cap del departament, Margalida Buades, és positiva: "La gent s'ha pres aquesta nova realitat amb calma. D'altra banda, els inspectors han fet feina amb normalitat i ningú no els ha increpats. A més a més, el fet que hi hagi denúncies significa que la gent sap com defensar els seus drets".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sangonera, fa mes de 12 anys

No haurien de permetre's les denúncies anònimes. Si algú vol denunciar alguna cosa ho ha de fer donant la cara, amb el seu nom i cognoms i número de DI i el denunciat hauria de poder saber qui l'ha denunciat. Alerta amb aquestes coses perquè més d'un podria aprofitar-se de la denúncia anònima per fer mal o per venjar-se.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente