algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El Consell admet un error de càlcul al tap de Son Espases

Les obres del pont s'allargaren, tot i que s'havia intentat evitar l'embós. Fer-les en cap de setmana les hauria endarrerides

43024
Despús-ahir hi va haver un gran col·lapse de trànsit a causa de les obres als accessos de Son Espases. | Pere Bota.

El vicepresident del Consell de Mallorca i conseller insular d'Obres Públiques, Antoni Alemany, va admetre ahir que un error de càlcul en les obres del pont d'accés a Son Espases va causar el gran col·lapse de trànsit de despús-ahir vespre. El conseller acceptà la responsabilitat política, malgrat que tot plegat deriva d'una qüestió tècnica que, en part, era inevitable. Segons fonts del Consell, les màquines que tallaven el camí dels Reis feien la primera fase del procés de posar formigó al pont que ha de connectar els dos sentits de la carretera de Valldemossa. Es tracta d'una feina que s'ha de fer de dia, perquè de nit la temperatura és massa baixa.

Els tècnics sabien que causarien problemes de trànsit i van esperar per començar fins que va haver passat l'hora punta dels accessos a la Universitat i als polígons. Això no obstant, per problemes tècnics les obres no començaren quan tocava i es van haver de fer més tard. Així, van coincidir amb la sortida dels estudiants de l'escola i més tard s'hi van sumar els treballadors dels polígons de Can Valero i Son Castelló. Tot plegat va col·lapsar la zona.

Si bé despús-ahir es va fer la primera fase del procés d'enformigonar, la segona serà diumenge. Hi ha d'haver entre tres i quatre dies de l'una a l'altra, però com que per dissabte es preveu una temperatura molt baixa es farà l'endemà, quan s'espera que ja s'hagin recuperat un poc. Les obres també es faran sobretot de dia, però com que seran en diumenge no es preveu que hi hagi grans problemes de trànsit com els de despús-ahir. És vera que la primera fase es podia haver dut a terme en cap de setmana, però aleshores les obres haurien quedat aturades durant uns dies i hauria retardat l'obertura dels accessos a l'hospital. El Consell preveu que s'hagin enllestit pel pont del desembre.

Una volta s'hagi acabat aquest procés caldrà desencofrar l'estructura, però això es farà bàsicament de nit, a partir de les deu del vespre, en les hores en què s'afecti manco el trànsit. Segons fonts del Consell, les tasques als accessos de Son Espases es podran allargar algun dia fins a les quatre de la matinada. Finalment, la darrera fase de tot el procés es preveu per al pont del desembre mateix i serà la prova de càrrega. Es fara també de nit, o en un dia festiu, i consistirà a col·locar camions damunt el viaducte per calcular si és capaç de resistir la pressió que pertoca. Aquestes setmanes, segons fonts del Consell, també s'ha hagut de treballar de nit per poder acabar a temps.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 13 anys

Aquesta obra se hagués pogut fer abans, cosa de un any o més.
Si hagués estat el PP, .........

Valoració:0menosmas
Per Salvem La Real, fa mes de 13 anys

Aquí tenim les conseqüencies del cor destroçat de Francina Armengol i el mal de cor d'Antich.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente