algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
21°

Manera descarta un pressupost amb el PP

Ho veu “impossible” perquè no es fia d'ells. “Estam escalivats” i la seva actitud és “grotesca” i dóna per feta la pròrroga

El Govern descarta ja arribar a un acord amb el PP per aprovar els pressuposts de l'any que ve i té completament decidit prorrogar els actuals. El conseller d'Hisenda, Carles Manera, qui ahir exercí com a portaveu del Govern, deixà clar que no hi haurà diferència entre fer un nou pressupost i prorrogar els actuals, una vegada descartat l'increment d'imposts a rendes altes.

Segons el responsable, després que l'oposició tomàs dimarts al Parlament la llei que havia d'incrementar els imposts a les rendes més altes, "resulta molt difícil, per no dir impossible, arribar a un acord". Manera afegí, a més, un altre argument per justificar la decisió de prorrogar els comptes actuals. Assegurà que el Govern està "escalivat" de l'actitud del PP en política econòmica. En aquest sentit, recordà que els populars han defensat iniciatives al Parlament que li exigeixen que destini 300 milions més a diverses partides i, a la vegada, li reclamen que retalli pressupost i que apliqui polítiques d'austeritat.

"Anam escalivats i previnguts per no entrar el pressupost a la cambra i que l'acabin capgirant tot. Volem un pressupost propi del Govern", defensà el socialista. També considerà "grotesca" la posició dels populars quan, per un costat, denuncien que amb una pròrroga es furta el debat al Parlament i, per l'altre, ofereixen que si es tramiten els pressuposts sense imposts no hi hagi debat. "O és contradictori o ens enganyen", assegurà Manera.

El conseller recalcà que la pròrroga és totalment legal i advertí que, tant amb la pròrroga com amb uns comptes nous, l'escenari està condicionat per la prohibició de la UE de no incrementar el dèficit per sobre de l'1,2% del PIB. Manera assegurà que, un pic rebutjat l'increment d'imposts que havia de suposar 60 milions més d'ingressos, ara s'ajusten les partides de despesa amb les conselleries per quadrar els comptes en els 3.200 milions prevists.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.