nubes dispersas
  • Màx: 12.3°
  • Mín: 7.77°
12°

“Bauzá és un titella de Delgado”, diu Barceló

El líder del PSM clausura la celebració del 34è aniversari del partit amb crítiques a “l'antimallorquinisme” del PP i retrets a ZP

Biel Barceló, secretari general del PSM-EN i candidat a la presidència del Govern, va ser l'encarregat de clausurar el 34è aniversari dels nacionalistes a Porreres. Així, davant uns dos-cents companys de partit, ho va dir ben clar: "Bauzá és la cara més antimallorquina del PP, és un titella de Carlos Delgado i dels radicals del Círculo Balear". Aquests foren alguns dels afalacs que Barceló dedicà al president del PP balear, a més de "Bauzá és un fenómeno", en clara al·lusió pejorativa, ja que "cada vegada que obre la boca en provoca una de grossa".

La crisi i l'aposta del PSM "perquè les Balears tornin a generar riquesa, amb respecte cap al territori", va ser també un dels elements bàsics del discurs del nacionalista, que assenyalà com una prioritat "treballar per crear les condicions per sortir de la greu crisi".

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el seu Govern també van tenir la seva ració, ja que "no soluciona els nostres problemes i ens continua discriminant"; "per això, hem d'acudir a Europa", va afegir Barceló. Al final de la intervenció va voler deixar les portes del PSM obertes "per a totes aquelles persones que vulguin sumar i treballar en aquesta direcció de futur per a Mallorca". I esmentà explícitament Iniciativaverds, la formació creada a partir de la fusió d'Els Verds i d'una escissió d'Esquerra Unida, amb qui el PSM anirà en coalició a les properes autonòmiques i amb qui ja treballa per "construir la Mallorca que la gent vol".

Durant l'acte d'aniversari, va haver-hi, a més, espai per a Joan Font, candidat del PSM a la presidència del Consell; Antoni Verger, candidat a l'Ajuntament de Palma, i per a Lluís Enric Apesteguia, secretari general dels Joves d'Esquerra Nacionalista.

20 anys i premis

Així mateix, durant l'acte d'aniversari del PSM es lliuraren els reconeixements a tots aquells militants que compleixen els vint anys de militància a la formació nacionalista. A la vegada es va fer entrega dels tres premis anuals de la formació. Joan Carrero, president de la Fundació S'Olivar, va rebre el premi de Solidaritat i Justícia Social per la tasca en defensa dels drets humans arreu del món i especialment a la zona dels Grans Llacs a l'Àfrica. El col·lectiu Massa Crítica va rebre la distinció de Medi Ambient, per la defensa i promoció de la mobilitat sostenible. I finalment el guardó de Llengua i Cultura va recaure a Paraula per la seva tasca desinteressada pel Programa de Voluntariat Lingüístic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per unitat de cures intensives, fa mes de 13 anys
Què empiparà més els titelles?
Que UM continuï vigent.
Així és que, si volem empipar els titelles, ho tenim clar.
Valoració:9menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 13 anys
Tant poc ens convé el titella d'en Delgado/Rajoy com els titelles dels psociatEs espanyolots...
Amb aquests les Illes Balears no aniran envant.
Això, a ca seva, els canaris ho saben. Almenys una part representativa dels canaris.
Aquí massivament votam o un titella o l'altra.
La titella Barceló se'n llepa els dits, de veure que en Bauçà desbarra a l'estil Delgado... Ella pensa: "Així nosaltres pareixem el seny personificat; la democràcia feta partit; la civilització encarnada".
Mal es fessin un embull els fils que mouen tots aquests titelles, tant els peperos com els psociatots.
Tant de bo despertàssim a les Illes Balears d'aquest son que ens té entabanats, consentint que la majoria del que es recapta en aquestes illes se'n vagi per les espanyes i s'invertesqui fora...i resignant-nos a ser compixats ara sí i ara també.
Valoració:6menosmas
Per Don TURURU - Soller,, fa mes de 13 anys
Herois de Mallorca
herois Espanyols
que en ses hores greus
vos dàreu ses mans
fent des vostre exemple
sagrada costum
jo vos tinc en ma vida
de guia i de llum
jo sóm mallorquí
i és sa meva glòria
èsser Espanyol
per sa meva història.

Estim Mallorca
Estim tot Espanya
perquè té un passat
de lluita incansable
per sa llibertat..
Valoració:-9menosmas
Per xaume, fa mes de 13 anys
Lo que no entenc de SIMPLE OBRERO i dels molts i molts que pensen com ell, és que no poden soportar la nostra llengua, no toleren la nostra cultura, els hi fa fàstic tot lo mallorquí, i a sobre, es senten explotats per la nostra societat.

Masoquisme li dic jo a n'això, jo ja me'n haguès tornat a ca meva i al manco viuria feliç.
Valoració:7menosmas
Per Vagi per dit, fa mes de 13 anys
Simple obrero...

que és el que l'ofen de la defensa de la nostra cultura? O és que no existeixen cultures?

Aahhh... no es pot ésser anticapitalista i creure en la defensa d'una llengua en perill? D'una cultura fagocitada per d'altres?

El capitalisme no se'ns presenta tan sols a nivell económic, sinó tb a nivell social, i una de les seves facetes és l'imperialisme i la tendencia a fagocitar tot el que és diferent. Saps quants diners ens podriem estalviar en traductors i beneitures així si només existís una sola llengua al món? Aquesta és una bona reflexió... ja que hi som tots podem acabar menjant tb el mateix, que mes dona si som "Obrers reivindicatius", la cultura és el de menys, sempre que estem en contra del capital.

Miri més enllà, Simple Obrero, miri més enllà, la pluralitat es riquesa, tant a la natura com a la societat humana.

No entenc com lliga tan fàcilment la defensa del que ens és propi amb l'opressió als treballadors...

però estic d'acord amb que la postura dels "partits d'esquerres" s'hauria de radicalitzar.
Valoració:2menosmas
Per Pau Genestra, fa mes de 13 anys
Sr. Simple Obrero:
Veig que vostè exposa amb prou eloqüència, expressada en un castellà culte què evidencia la seva bona educació, les seves legítimes queixes. Però al mateix temps ens fa veure que la nostra llengua i cultura (en la que tants milions inútils ens hem gastat) resulta per vostè intranscendent, i què els illencs hem de gastar els nostres minsos recursos en fer-li a vostè la vida més agradable però sense que vostè ens vulgui fer la vida més agradable a nosaltres.
Com se l'hi ha acudit fer exigències sense oferir respecte? Crec, senyor Simple Obrero, que vostè representa la personalització d'una cultura opressora que creu que els seus privilegis son més importants que els drets del poble al que vol colonitzar.
Valoració:-1menosmas
Per Un simple obrero, fa mes de 13 anys
Srs. del PSM, en su programa nacionalista ¿existe la intención de eliminar la gran injusticia social de ricos y pobres?. Cuando uds., gente que se dice de izquierdas, entran en las iglesias y comulgan religiosamente ¿porqué no gritan dentro de los templos que se acabe de una vez por todas la bendición de la explotación humana, ricos y pobres bajo el mismo techo de resignación e injusticia social?. No se comprenden que uds. dirigentes del nacionalismo de izquierdas, sean mudos ante este hecho social que clama al cielo, y sin embargo inciten a sus adeptos a manifestarse en Cort o el en Parlament para defender lenguas o ideología de ser un país?. Es que la justicia social, la explotación laboral, el robo legal que significa el sistema capitalista, etc. no es más importante denunciarlo, por encima de los intereses económicos de nuestra comunidad?. Porqué se gastan cientos de millones en el tema lingüístico y nada hacen para cambiar este estado de injusticia social y de explotación que sufre nuestra sociedad? ¿Porqué no abanderan ideas de interés social y humano?. Hablan de representar el progreso y la izquierda mallorquina, y su programa político y sus anhelos independentistas reflejan los mismos standares de capitalismo e injusticia social que tiene España; ¿dónde está la diferencia?. Uds. en sus anhelos independentistas, reflejan y defienden lo mismo que todos los partidos políticos defienden (incluyendo la derecha), una sociedad dirigida por individuos bien establecidos socialmente, y un pueblo pobre y trabajador sumiso y obediente. Uds. defienden la misma economía de mercado que la derecha, y en su programa político nada mencionan que el sistema capitalista sea un atentado social que debería corregirse como punto de partida social, un punto que debería ser irrenunciable y no negociable para la izquierda y que protegería a todos los individuos por igual, por encima de razas, pueblos, lenguas, religiones, sexo, ideología, etc.; sin embargo han convertido la lengua y el sueño de un "estado propio" es su mayor objetivo político por encima de los más "elementales" derechos del ser humano reflejados en la Constitución. En una palabra, uds. que han nacido al amparo de una élite, han comido de la manzana del poder como todos los políticos de esta isla y difícilmente podrán diferenciarse de los demás, porque sus objetivos políticos siguen los mismos pasos y objetivos de todos los demás, es decir, perpetuarse en el poder y buscar las formulas políticas para ello, en su caso la lengua y el independentismo, haciendo un flaco favor a la justicia social. Claro que visto lo visto, y habiendo bebido de las mieses del poder, poco o nada les dirá este grito social que expongo, pero siempre me quedará la satisfacción de haberles expresado lo que pienso.
Valoració:5menosmas
Per Sa Monja, fa mes de 13 anys
I ho diu sa titellota de n'Antich i del PSOESPANYOL
Valoració:28menosmas
Per trebaleg, fa mes de 13 anys
bon dia! Ès una llàstima que aixì com passa el temps en Barceló vagi perdent l'elegància del respecte els capdavanters de les altres formacions polítiques, a la que ens va tenir acostumats un temps en la seva elegància felanitxera. Oportunitat perduda a Porreres per parlar de lo seu i dels seus, que d'això si que en sap. I de tema haver-ni n'hi ha. Tampoc va parlar de les opcions politiques catalanas, de la dreta nacinalista catalana, a la que els seus tants cops han tocat les baules de les seves portes. Esper que tengui temps de reflexionar d'ara a les properes el·lecions autonòmiques. Del contrari alguns pensariem que no sols en Bauçà del PP és una titella de'n Delgado.L'encert d'aquell montuirer que fou vice-president i delegat del Govern és que al Senat hi és per parlar clar i llampant. Parlar de qüestions que tothom té presents i no de persones a qui ferir
Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 13 anys
recordem l'esbroncada que va rebre en joan flaquer per part dels seguidors de'n carlos delgado; motiu?, haver començat el seu parlament en mallorquí.
http://www.youtube.com/watch?v=JL3rI5n7N3w
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente