nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

L'Audiència condemna també el Lobby per injúries a Castro

Jaume Sastre, com a responsable, haurà de pagar 5.040 euros de multa més una indemnització de 3.000 al magistrat que instruïa un cas en contra seva

44028

El president del Lobby per la independència, Jaume Sastre.

Pere Bota

El president del Lobby per la Independència, Jaume Sastre, haurà de pagar 8.040 euros entre multes i indemització, atès que ha estat considerat autor d'un delicte d'injúries i d'un altre de calúmnies dirigides contra el jutge José Castro. L'Audiència Provincial de Palma revoca així en part la sentència que l'absolia del delicte d'injúries i que el condemnava a pagar una multa de 3.240 euros pel delicte de calúmnies i una indemnització de 3.000 euros destinada al jutge. La Secció Primera de l'Audiència ha estimat en part el recurs d'apel·lació del Ministeri Fiscal contra la sentència dictada al Jutjat Penal 7 de Palma i ha desestimat el que presentà la defensa del Lobby, representada pel misser Josep de Luis. La nova resolució de l'Audiència afegeix una nova multa de 1.800 euros a Sastre com a autor d'un delicte d'injúries amb publicitat.

L'escrit assenyala, a més, que la pena està subjecta, "en cas d'impagament, a una responsabilitat penal subsidiària d'un dia de privació de llibertat per cada dues quotes" no pagades; és a dir, si Sastre no pagàs els 1.800 euros per injúries, a raó d'una quota diària de 6 euros durant 10 mesos, podria anar a la presó durant cinc mesos, la meitat dels dies penats. Així mateix, s'hi remarca que l'acusat ha de pagar la meitat de les costes. Els magistrats mantenen la resta de la sentència del Jutjat Penal 7 que no contradiu l'actual.

El polèmic article del Lobby

El fets es remunten a l'aparició d'un article a la web del Lobby titulat El doble sedàs del jutge foraster Castro: 30.000 euros de fiança a la Paca per segrest a punta de pistola. En l'article el Lobby es demanava quins eren els criteris que el magistrat havia emprès per fer-los pagar 50.000 euros per haver dit "mafiós" a Pedro J. Ramírez i, en canvi, a la Paca només 30.000 per haver organitzat presumptament un segrest a punta de pistola. L'article, publicat al 2007, motivà una denúncia per part del jutge. Sastre i Josep Antoni Palou, també del Lobby, anaren a judici acusats d'injúries i calúmnies.

El jutge va absoldre Palou dels fets i condemnà Sastre a pagar una multa i una indemnització al magistrat. La defensa del Lobby i el mateix Ministeri Fiscal interposaren recurs a l'Audiència. El recurs de la Fiscalia estimava erroni el pronunciament absolutori dels acusats, "atès que Castro va declarar que totes les expressions ni el molestaren ni se sentí ofès". El jutge digué en el judici que li provocava més aviat hilaritat que ofensa el fet que se'l titllàs de feixista, franquista, jutge foraster, racista, llicenciat en dret per la universitat del Ku Klux Klan, etc. La Fiscalia, en canvi, considerà que el delicte d'injúries és perseguible d'ofici quan la víctima és funcionària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per lo que es meu es meu, fa mes de 11 anys

Venga jaume que la independecia arribara ja!!!

MALLORCA INDEPENDENT! visca Lobby!

Força!

Valoració:0menosmas
Per Politxó., fa mes de 11 anys
Visca en Jaume! Podria esser el simbòlic Jaume V.
Valoració:-3menosmas
Per En Miquelet, fa mes de 11 anys
Visca el Lobby per la independencia.
Visca Mallorca lliure.
Valoració:3menosmas
Per Prrrrp!, fa mes de 11 anys
"El caballero D'Aspheld" va esser el que va ocupar Mallorca en nom de Felip V, el 1715, al final de la guerra de Sucessió, i ens va llevar tots els drets que teniem, començant a implantar el castellà.
Tenia un amic meu (a.C.s.), que anava molt a Paris. Allà D'Aspheld té una mena de monument, i el meu amic, cada vegada que anava a Paris, visitava el mausoleu, engolia molt d'aire, i llavors exclamava:
- Per a tú!
I amollava un grandiós petarro.

Els mallorquins, som tan idiotes que encara consentim que es conservi el nom del carrer que li dedicaren els "botifarres" de Ciutat. Està devora l'antic Bar Güell i quasi sempre roman tapat de pintura.
Valoració:1menosmas
Per Lida M., fa mes de 11 anys
És clar el Lobby té més delicte que la Paca, segons els jtuges espanyols. Al.lots, això és el món al revés.
Independència endavant.
Lida M.
Valoració:2menosmas
Per Xisca de Palma, fa mes de 11 anys
Crec que considerar "injúries" l'exercici del dret a la llibertat d'expressió és propi de règims totalitaris. Per molt jutges que sigueu vos tenim ben calats. Tanmateix no callarem.
Xisca de Palma
Valoració:3menosmas
Per Pixeris, fa mes de 11 anys
Som molts, silenciosos i començam a estar emprenyats. La nostra paciència té un limit i i ja en queda moolt poooca.
Valoració:6menosmas
Per Pet i rot, fa mes de 11 anys
T'hauràs de fotre tu caballero de no sé que punyetes...

Aquestes coses són les que ens donen força i coratge per continura lluitant.

No voleu taqssa idò tassa i mitja
Valoració:3menosmas
Per Francesc, fa mes de 11 anys
Si els partits polítics nacionalistes mallorquins tinguessin un parell de collons com aquests del Lobby, Madrid no ens pixaria a damunt com fa ara dia sí dia també. Coratge i no afluixeu!
Valoració:1menosmas
Per s'Estel de l'auba, fa mes de 11 anys
La veritat pura i dura cou molt. La (in)justícia espanyola sempre té a punt una condemna contra els mallorquins que plantam cara. Amics del Lobby, coratge i endavant.

S'Estel de l'auba
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente