nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Les colònies lingüístiques d'hivern aplegaran enguany uns 80 joves

Aquestes trobades fomenten el contacte entre joves nouvinguts i catalanoparlants de Palma i la Part Forana

44336

L'edició de l'any passat comptà amb una acollida molt bona.

Joan Riera

Les colònies lingüístiques d'hivern, que organitza el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma, reuniran aquest anys a més de vuitanta joves d'entre 12 i 17 anys procedents dels instituts de Palma i de la part forana.

Aquestes colònies se celebraran durant els dos últims caps de setmana del mes de novembre amb l'objectiu de fomentar la interrelació entre joves nouvinguts i joves catalanoparlants, mitjançant activitats de lleure i de sensibilització lingüística sobre el paper de la llengua com a eix vertebrador.

La iniciativa, segons explica el Consell en un comunicat, incideix especialment en la joventut no catalanoparlant, que té l'oportunitat de practicar la llengua catalana i de conviure amb altres joves que tenen el català com a llengua habitual.

Aquesta convivència es reforça amb un variat conjunt d'activitats: tallers, jocs, activitats d'aventura, xerrades, i visites culturals, entre d'altres.

Aquests encontres lingüístics, que són totalment gratuïts, es van posar en marxa per primera vegada l'any passat durant dos caps de setmana del mes de desembre i van comptar amb una gran demanda per part dels joves.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bill, fa mes de 11 anys
Molt de parlar, però amb poc coneixement de causa.
La meva filla hi va anar l'any passat i en va tornar encantada. Primer de tot, sí que són completament gratuïtes, al manco aquestes colònies d'hivern. N'hi ha d'altres, on s'ha de pagar.
"Adoctrinamiento"? Ni pensar-ho. Se n'encarrega de l'organització la Fundació Esplai a les Illes i hi ha de tot, menys adoctrinament: gimkanes, activitats a l'aire lliure, manualitats, visites, jocs... L'únic que es té en compte és que els nouvinguts, que normalment viuen a barris on no senten parlar gaire en mallorquí, participin a unes activitats on s'utilitza la llengua amb normalitat.
Es pot estar d'acord o no en què es facin, el que no es pot fer és dir mentides per desprestigiar.
Un 10 a l'organització.
Valoració:4menosmas
Per xap, fa mes de 11 anys
primer de tot els negatius ja te dic ara que no son meus, ho vaig escriure a les 2 del vespre i me vaig ficar al llit, i fins ara no havia obert l'ordenador.

Després el tema d'adoctrinament, si hi haguéssiu anat veuríeu que es un campament mes, no hi ha diferencia ni amb activitats ni en res, de qualsevol altre campament, l'única diferencia es la manera de triar els participants, que en lloc de ser els primers que arriben, es fa en 2 grups, catalanoparlants i no catalanoparlants.
La frase rafa es o be voler xerrar sense conèixer, o voler fer demagògia bruta, o un poc de cada.

absurd amb quin sentit? en que no s'haurien de fer campaments? o en que no s'haurien de cercar maneres didàctiques i divertides d'integrar els nous vinguts?
Valoració:3menosmas
Per Comping camping, fa mes de 11 anys
Quina bona idea això de les colònies lingüístiques. Tant de bo, n'hi hagués hagut quan era estudiant d'institut :)
Valoració:2menosmas
Per rafa, fa mes de 11 anys
colonias de adoctrinamiento....
Valoració:-3menosmas
Per Es Jai de sa Barraqueta, fa mes de 11 anys
vaja senyor XAP, el que més em sorprèn és la feinada que t'ha duit posar-nos negatius jjjaja. pel demés endavant continuo pensant que tot això es un absurd.
Valoració:-6menosmas
Per xap, fa mes de 11 anys
mare de deu quanta mentida als comentaris...

No son gratuits. Per començar.

Ho se per coneixement de causa es un campament com qualsevol altre, res mes, simplement un campament, amb activitats de campament.

L'unica cosa es que hi ha un % mes elevat de catalanoparlants que de "catalanopracticants" i entre els monitors i els catalanoparlants s'intenta que els que encara no ho son l'aprenguin, millorin i hi perdin la vergonya d'usar la nostra llengua.

Per favor emigrante o informat o deixa de fer demagogia barata.
Valoració:1menosmas
Per Es Jai de sa Barraqueta, fa mes de 11 anys
Gratis... es a dir que els pagam entre tots, no? idò em sembla fatal perquè la convivència amb catalanoparlants no és una qüestió d'acampades de cap de setmana cony. Als instituts aquests nouvinguts ja tenen prou eines per integrar-se, si no ho fan es perquè no volen i si ho fan no entenc a que punyetes ve la ditxosa acampada. Ni la crisi ni el seny ens haurien de deixar fer aquests dois.
Valoració:-1menosmas
Per emigrante, fa mes de 11 anys
" Aquests encontres lingüístics, que són totalment gratuïts ..."
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente