algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Els sindicats insten a ajornar el trasllat a 2011

Alerten que culminar la partida a Son Espases pel pont de desembre “tindrà conseqüències” i podria generar “damnificats”, així que reclamen més temps

44334
Portaveus de SATSE,CCOO,CSI-F,UGT,USAE i el Sindicat Mèdic traslladaren ahir un missatge unitari en pro d'endarrerir l'obertura de l'hospital. | Nadia Sobrino

Els sindicats enviaren ahir un missatge unitari a la Conselleria de Salut: "Ajornau el trasllat (de l'hospital) més enllà del 8 de desembre, perquè no es donen les condicions per a l'obertura". Aquesta advertència fou llançada per Miguel Lázaro, del Sindicat Mèdic, però amb el suport de tots els sindicats representats a la mesa sectorial de Salut. Ahir volgueren escenificar una estampa d'unitat d'acció (poc habitual entre aquests sindicats) i fins i tot alertaren que el trasllat serà "un gran fracàs" si es du a terme a principis de desembre. Manel Garcia, de CCOO, arribà a dir: "S'hauran d'empassar les conseqüències de fer el trasllat quan no toca, perquè hi podria haver algun damnificat".

De fet, la velada amenaça que un prematur trasllat pot esdevenir un factor de risc per a la salut dels pacients sobrevolà durant tota la compareixença dels sindicats. Manel Garcia afegí: "Estan en risc els drets i les situacions tant dels professionals com dels pacients". Insistiren, per tant, que la mudança pot esperar un poc més i suggeriren algunes dates, ja entrat l'any 2011, en les quals es podria realitzar: el pont de Sant Sebastià (gener) o fins i tot per Pasqua. Guillem Vila, de la central CSIF, justificà la petició per sentit comú. "Això no és una moguda sindical, sinó que va molt més enllà", manifestà.

Els diversos col·lectius explicaren que les errades en el trasllat s'acumulen, com ara les consultes externes, que comencen a transferir-se a Son Espases dilluns que ve, dia 15. Però segons els sindicats, els treballadors no saben on estaran ubicats. Vila posà un exemple com a reflex de la situació: "A les consultes de traumatologia encara no han instal·lat l'estació de pols, que serveix per ventilar el guix trencat". De fet, asseguren que hi manca el mobiliari clínic i no clínic de bona part de l'hospital. Les crítiques també comprenen el nou programa informàtic de Son Espases, Milenium. Des del Sindicat Mèdic diuen que "ni tan sols no està desenvolupat per fer feina en els serveis crítics, com ara l'UCI". Finalment, denunciaren que s'estan registrant les cites dels pacients en paper, "perquè el sistema informàtic es penja durant tot el temps".

Salut no veu motius per aturar-lo perquè el calendari va al ritme previst

La Conselleria de Salut manté inamovible les dates del 6 i el 8 de desembre per culminar el trasllat a Son Espases, "ja que el calendari va al ritme previst". Tot i així, Salut assegurà ahir que "sempre prioritzarà la seguretat i la qualitat de l'atenció al pacient", tot deixant entendre que podrien ajornar el trasllat si ho trobassin necessari. Ergo no creuen, ara per ara, que calgui. De fet, Salut afirmà que comparteixen la visió dels professionals i avalen els criteris assistencials. Però, a hores d'ara, "el calendari previst per a les diferents fases que culminaran amb l'obertura als pacients del nou hospital de referència es va complint de manera exhaustiva segons les previsions". I com que el calendari va al ritme marcat, abans de final de novembre haurà culminat el pla de muntatge dels equipaments i mobiliari clínic i no clínic, amb les respectives proves i certificacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xaume, fa mes de 13 anys
Millor hagues quedat a Son Dureta:
I tu penses que un col-lectiu que, per no molestar-se, no és pot ni molestar a aprendre la llengua dels seus pacients, es posaran ara a feina feina a escarada damunt ses festes de Nadal?
Apa homo, que aquestes són dates de no fotre-r-ne ni brot i no de tocar els dellonces al personal. I a més si es tracte de funcionaris.......
Valoració:5menosmas
Per Millor hagues quedat a Son Dureta, fa mes de 13 anys
Cada vegada entenc menys aquets sindicats i en sap greu pels sindicats de clase que han caigut en el parany dels sindicats clasistes den Làzaro i companyia, ¿que creuen que d'aquí dos mesos pel gener Son Espases estarà millor? O es que les festes de Nadal estan aprop? Deman.
Això es curarse en salut, es prendre la medicina abans de la malaltia, es veu la politització del fet del trasllat i tot sabem com se les gasten aquets del sindicats corporetivistes, i es clar que amb un trasllat d'aquesta magnitud crearà problemes al malalts i als treballadors de Son Dureta pero resulta que degut a la idea del PP i despres del PSOE cada mes s'ha de pagar un lloguer de prop de dos milions d'euros hi hagi o no hi hagi malalts i senyors sindicats en temps de crisis no es poden tirar els doblers d'aquesta manera, s'ho haguesin pensat millor i haver lluitat per la reforma de Son Dureta quan era hora i ara aquets problemes no hi serien.
Salut i visquem i coses veurem.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente