algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
10°

El Parlament insta les institucions a recuperar els doblers del cànon

Tots els grups han recolzat la iniciativa proposada pel Bloc

El Parlament balear ha aprovat per unanimitat una iniciativa del Bloc que anima a totes les institucions a emprendre les accions necessàries dirigides a deixar de pagar el cànon digital i a recuperar les quantitats de doblers satisfetes per aquest concepte fins a l'actualitat.

La proposició no de llei del Grup Bloc per Mallorca i PSM-Verds ha rebut el suport de tots els partits de la comissió d'Assumptes Institucionals. En un comunicat, el grup nacionalista recorda que la càrrega addicional que suposa el cànon digital ha estat considerada pel tribunal de Justícia de la Unió Europea com abusiva i no ajustada a la legislació europea, fet que va ser denunciat pel Bloc des del primer moment que es va engegar aquest gravamen en concepte de drets de propietat intel·lectual.

Suport unànime

Per això, el Bloc es mostra satisfet per haver aconseguit el suport unànime de totes les formacions polítiques, sobretot perquè cada vegada està més a prop la supressió definitiva del mateix. "Cal recordar -assenyala el Bloc- que l'aplicació d'aquest cost afegit és totalment inadequat perquè pressuposa de forma indiscriminada l'ús il·legal dels drets dels autors, ja siguin institucions públiques, empreses o particulars".

La voluntat del Bloc passa per establir les fórmules i els mecanismes necessaris amb la finalitat d'exigir el retorn dels doblers que totes les administracions han abonat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.