nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El Círculo Balear acusa Antich de “negar el problema lingüístic” a Balears

El Círculo Balear ha acusat el president del Govern, Francesc Antich, de negar que hi ha un problema lingüístic a les Balears i ha considerat "desafortunades" les declaracions del cap de l'Executiu balear en culpar el PP de "crear problemes en un espai on els ciutadans no els tenen".

En un comunicat, l'entitat cultural ha assegurat que el president "diu mentides" i "dóna l'esquena als ciutadans", obviant les més de 15.000 persones que es van manifestar, segons dades oficials, per la llibertat lingüística a l'educació i a l'administració, en un acte convocat el passat any per l'esmentada associació.

Així mateix, el Círculo Balear ha assenyalat que el PSIB s'està convertint en "un partit nacionalista més", cosa que farà perdre a Antich els vots d'aquells socialistes que no es vegin representats i defensats "per la política lingüística del Bloc-PSM".

Per un altre costat, l'associació ha explicat que "crida l'atenció" que als Estats Units sí coneguin el problema lingüístic balear i que Antich "el negui", en referir-se als centenars de queixes que s'estan incloent a un dossier que serà lliurat al Departament d'Estat d'EUA perquè coneguin tota la dimensió de la falta de llibertat lingüística a les illes.

De la mateixa manera, demana al president que "no obviï" saber que, en cada període d'escolarització, l'entitat assessora jurídicament milers de pares davant la impossibilitat de poder escolaritzar els seus fills en la seva llengua materna, això és, en castellà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Ja estic fart, fa mes de 13 anys
A tu que firmes "mallorquí",
què és aquest "cercle" a qui dónes les gràcies? Se diu Círculo (pronunciï's "sírcuuo"). I no se diu "gràcies per lluitar a favor dels mallorquins" sinó "grasis per lutxar a favor des mallorquins". Mem si aprenem gramática.
Per cert, a facebook s'ha obert un grup que proposa que España expulsi Catalunya. Jo vull qu hi incloguin Mallorca, a l'expulsió, i pac el beure!
Valoració:0menosmas
Per mallorquí, fa mes de 13 anys
gràcies cercle per lluitar a favor dels mallorquins
Valoració:-1menosmas
Per rafa, fa mes de 13 anys
Gracias Circulo Balear!

Y feliz dia de la HIspanidad a todos!
Valoració:-4menosmas
Per Ezequiel, fa mes de 13 anys
Es mallorquins som un poble incapaç de fer res.
Valoració:0menosmas
Per PER TOTS VOSALTRES, fa mes de 13 anys
llibertat per a Mallorca i l'illa, gràcies cercle per tot, VISCA EL MALLORQUÍ
Valoració:-11menosmas
Per Pere Antoni, fa mes de 13 anys
Aquests, com en Delgado i en Bauzà, allò que voldrien és que aquí tots xerràssim el foraster.
Valoració:12menosmas
Per Jordi Camps, fa mes de 13 anys
Que algú m'aclareixí si aquests de Cïrc culo Bâlèä són els que es manifesten amb les banderes franquistes (amb el pollastre, el jou i les fletxetes) i en alguns actes hi van alguns desfressats amb uniforme de FET y de las JONS ?,
L'ùnic perill són ells i el bufó d'en Marroig (deus estar rabiós de tenir el llinatge català ?)
Valoració:13menosmas
Per Més unitat!, fa mes de 13 anys
En lloc d'insultar a l'enemic (molt gratificant però poc edificant) trob que podríem fer servir una mica del nostre temps en arreglar el guirigall de l'esquerra nacionalista, que ara per ara es presentarà a les eleccions del 2011 en tres candidatures diferents.
Valoració:11menosmas
Per joi1pastor., fa mes de 13 anys
que parlin clar i que diguin que odien la llengua catalana i que faran tot el posible per exterminarla. ( no els ho permetrem mai). aquests mallorquins incults que no coneixen la historia del seu poble i els i llepen el cul als Espanyols. Al pais basc a na aquesta gent els hi diuen "txakurras" aqui els i deim gonelles i son una desgracia per la nostra terra.
Valoració:15menosmas
Per foner, fa mes de 13 anys
L'assessoria que necessita qui vulgui viure en espanyol és la d'una agència de viatges
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente