cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

UM intenta fitxar l'exdiputat popular Miquel Munar

Josep Melià i Joan Monjo es reuniren fa uns dies amb l'exdirigent del PP, que sempre s'havia alineat amb el sector més regionalista i moderat del partit

45590
Miquel Munar, en el moment de prometre el càrrec de diputat d'aquesta legislatura. | T. AYUGA

La nova Unió Mallorquina ha intentat fitxar Miquel Munar, un exdiputat del Partit Popular que abandonà l'escó fa un mes per diferències amb el president de la formació, José Ramón Bauzá. Munar, a més a més, es donà de baixa del PP balear.

El president d'UM, Josep Melià, i el secretari general, Joan Monjo, varen mantenir fa uns dies una trobada amb l'exparlamentari per proposar-li que s'incorporàs a les files nacionalistes. Ell els comunicà que anunciaria la decisió al cap d'uns dies.

Miquel Munar s'ha alineat sempre amb el sector més regionalista i moderat del PP. Diputat en aquesta legislatura i en l'anterior, renuncià a l'escó de la Cambra per disconformitat amb la política de José Ramón Bauzá. Prèviament, però, registrà la baixa com a militant del partit conservador.

UM vol que Munar hi aporti la seva experiència. A la formació nacionalista ningú no s'ha plantejat, de moment, que pugui formar part d'una candidatura. De fet, la intenció de Melià i la de Monjo és que s'incorpori al partit i hi contribueixi amb el seu bagatge polític. Si finalment se'n confirma el fitxatge, podria ser presentat de manera oficial aquesta setmana i assistir ja a algunes de les reunions dels nacionalistes.

Fonts d'UM han deixat clar a aquest diari que els contactes amb Munar han tingut lloc després d'haver-se donat de baixa del PP, fa un mes i busques. Ara, Melià i Monjo estan a l'espera de saber la seva decisió.

Metge de professió, Munar no ha amagat mai les diferències amb Bauzá ni amb la influència de Carlos Delgado entre les files dels populars. Ell, que és regionalista i de centre, arribà a afirmar que el PP seguia la mateixa línia que Esperanza Aguirre a Madrid i que, per això, s'estimava més abandonar el partit. Coneix molt bé la política sanitària i, com a diputat, ha duit qüestions d'educació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per truequemeneque, fa mes de 13 anys
En Munar cap a UM i en Ginard cap el PP. Bescanvi de cartes. Tot queda a casa.
Valoració:-1menosmas
Per Ex-militant, fa mes de 13 anys
UM perque us quedi clar ha anat a cercar i cerca el progrés de la butxaca i la cartera dels seus dirigents, sinó mirau com han PROGRESAT na Maria Antonia Munar, Tomeu Vicenç, Xisco Buils, etc.... Del progrés de Mallorca o dels Mallorquins sen foten.
Valoració:0menosmas
Per jeroni, fa mes de 13 anys
Jo sóc mallorquí i vull parlar la meva llengua que no és altre que el MALLORQUÍ, la llengua dels meus avantpassats abans, que arribessin els invasors peninsulars
Valoració:0menosmas
Per Patriotes Associats, fa mes de 13 anys
Té raó UM Portes Obertes: cercar el progrés del propi país no té necessàriament a veure amb el clàssic "ser d'esquerres".

En canvi, sí té necessàriament a veure amb ser nacionalista del propi país.
Valoració:0menosmas
Per UM PORTES OBERTES, fa mes de 13 anys
MIQUEL COMPARTESC LA TEVA FILOSOFIA, PERÒ UNA COSA ÉS SER D´ESQUERRES I UNA ALTRA PROGRESSISTA, NO FOTEM FAVES! CERCAR EL PROGRÉS DEL PROPI PAÍS NO NOMÉS NO ÉS PATRIMONI DE L´ESQUERRA, SINÓ QUE TOT SOVINT L´ESQUERRA DÓNA L´ESQUENA A AQUEST PROGRÉS! UM DEFENSA EL PROGRÉS REAL I LA MODERNITZACIÓ DEL PAÍS: BENVINGUDA TOTA LA GENT DE PROGRÉS!
Valoració:7menosmas
Per Ex-militant 2 d'UM, fa mes de 13 anys
Es patetic en Monjo i Melià han d'anar a les ofertes de segona mà i així i tot no els hi fien crèdit. Vaja dos personatges patètics. Melià et podries quedar amb l'antic logo heu fet un canvi de color corporatiu però d'idèes res de res.
Valoració:-1menosmas
Per Vargas, fa mes de 13 anys
Abans engreixar el PP que donar suport a la farsa de'n Melià, en Monjo i a quatre anys més de socialisme!
Valoració:-12menosmas
Per Miquel, fa mes de 13 anys
Unió Mallorquina, el propi nom ho diu. Tots els mallorquins que no som d'esquerres o progressistes hauríem de formar part d'aquest partit. Jo ja fa temps que em vaig adonar que teniar que abandonar el PP (i ha estat la millor decisió de la meva vida, vist com està la cosa amb en Delgado i en Bauzá...). Aquí només hauria d'haver partits com els del BLOC i com UM, segons els principis de les persones, però mai que depenin de Madrid. I una altra cosa, ja és hora de que els nacionalistes atureu de criticar UM, l'únic que aconsegui és engreixar a l'enemic/PP, hauríem d'aconseguir la força de tots els nacionalistes.
Valoració:9menosmas
Per Maria, fa mes de 13 anys
Els antimallorquines sou vosaltres els catalans, que voleu esborrar la nostra cultura i canviar les nostres arrels
Valoració:-13menosmas
Per Ex militant d'UM, fa mes de 13 anys
Això de la 'nova UM' em sona a lo de la 'nueva Mallorca'. Jo pesonalment i tots els meus, malgrat sigui amb una pinça al nas, votarem en contra d'aquesta UM mafiosa i corrupte que maneja el senyor Monjo
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente