nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Noves declaracions en el marc de la investigació sobre Inestur

Susanna Schiacovelli i l'exdirector general d'Ordenació declaren aquest dijous coma testimonis en el cas Voltor

La titular del Jutjat d'Instrucció número 10, Mari Carmen Abrines, interrogarà aquest dijous en qualitat de testimonis l'exdirectora de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur), Susanna Schiacovelli, i l'exdirector general d'Ordenació i Planificació Turística, Carlos de Salvador, dins el cas Voltor, que indaga la presumpta malversació de fons públics mitjançant subvencions irregulars a través de l'Institut d'Estratègia Turística (Inestur).

Segons han informat fonts jurídiques, les compareixences tindran lloc a petició de la defensa de l'exconseller de Turisme i imputat en aquest procediment, Miquel Nadal, assistit pel lletrat José Zaforteza, a fi d'explicar la dinàmica i el funcionament tant de l'Ibatur com de l'Inestur. Aquest mateix dia també testificaran l'excap de premsa de la Conselleria, Pedro Aguiló, i la seva substituta en el càrrec, Irene Rigo.

Les indagacions dutes a terme fins el moment dins aquesta causa, en el marc de la qual han estat detingudes una vintena de persones, apunten que van poder cometre's els presumptes delictes de malversació de cabals públics, prevaricació administrativa, frau a l'administració i suborn. L'operació va ser oberta el passat 3 de febrer per ordre del Jutjat d'Instrucció número 10, encarregat del cas després de la querella interposada per la Fiscalia Anticorrupció.

Entre els arrestats en el marc d'aquest procediment, el secret del qual va ser aixecat el passat 14 d'abril, es troben Nadal i el també exconseller de Turisme Francesc Buils, així com els exdirectors generals del Govern, Antoni Oliver i Joan Sastre, l'expresident d'UM Miquel Àngel Flaquer, i diversos empresaris vinculats a la formació 'uemita'.

En concret, nou dels detinguts es troben en llibertat sota fiança, dels quals cinc, Nadal, Flaquer, Sastre, Oliver i el comptable d'UM Àlvaro Llompart, van eludir ingressar a presó en dipositar caucions d'entre 75.000 i 100.000 euros que el jutge va imposar el passat 6 de febrer. Mentre, en la segona fase de l'operació, Buils, l'empresari Jacint Farrús i dos propietaris de l'empresa d'informàtica Minser, Gabriel Rivas i Juan Carlos Escuer, van haver de constituir 100.000 euros de fiança el passat 19 de març.

Unes detencions que van provocar una crisi sense precedents en el Govern balear, el president del qual, Francesc Antich, va expulsar el 5 de febrer -el mateix dia de l'arrest de Flaquer i Nadal- a tots els càrrecs executius d'UM de l'Executiu balear, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma. D'aquesta manera, el PSIB va trencar el pacte de governabilitat firmat el 2007, i va decidir governar en minoria amb el Bloc a les tres institucions, on el PP és el partit amb major representació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.