nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

Condemnen el Consell de Mallorca per un acomiadament improcedent

La sentència obliga a l'ens a pagar 12.000€ per salaris deixats de percebre, i a indemnitzar-la amb 13.043 euros si decideixen acomiadar-la

El Consell de Mallorca ha estat condemnat per l'acomiadament improcedent d'una treballadora del servei de medicina esportiva, a la qual va cessar de manera "il·legal" l'empresa Comitè d'activitats de temps lliure i promoció esportiva (Catlipem) depenent de la institució mallorquina, segons ha informat en un comunicat CCOO.

El sindicat ha assenyalat que la sentència obliga el Consell al pagament a la treballadora de 12.000 euros en concepte de salaris deixats de percebre, així com a indemnitzar-la amb 13.043 euros en cas que decideixin acomiadar-la de manera improcedent, si bé aquesta ha demanat ser readmesa en el Consell amb un contracte indefinit.

CCOO ha assenyalat que l'acomiadament es va produir el dia 26 de febrer de 2010 per part de Catlipem. Segons el sindicat, el Consell va reconèixer que la treballadora efectuava les seves tasques dins de l'estructura d'aquesta administració, si bé els seus salaris procedien d'aquest comitè. La treballadora, auxiliar administrativa, exercia les seves funcions en el Departament de Medicina Esportiva.

El Comitè d'activitats esportives de Mallorca estava, fins fa poc, subvencionat pel propi Consell a fi de fomentar l'esport base a l'illa. Durant el 2009 va rebre una subvenció de més de 350.000 euros, ha indicat CCOO.

La sentència considera reconeguda la relació laboral de la treballadora amb el Consell, malgrat que tenia contractes i pròrrogues amb Catlipem, a més del qual també n'havia tingut d'altres anteriorment amb l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), també adscrit al Consell. Així mateix, figura en les llistes de la borsa d'auxiliars.

La treballadora, representada per l'advocada Rosa Hidalgo Cisneros dels serveis jurídics de CCOO, ha sol·licitat la seva reincorporació al Consell en situació laboral indefinida (és a dir, fins Oferta Pública) "davant la pretensió de Funció Pública de procedir a l'acomiadament amb indemnització".

En cas que el Consell decideixi acomiadar la treballadora li haurà d'abonar una indemnització de 13.043 euros. El sindicat ha afirmat que, d'optar per aquesta "solució", la institució estarà "finançant acomiadaments amb diners públics", i haurà de cobrir el lloc vacant amb un nou treballador.

Així mateix, CCOO ha indicat que la treballadora haurà de ser cridada en cas de vacant a figurar a la borsa o, en tot cas, cobrar la percepció del subsidi d'atur. "No fa falta ser economista ni matemàtic per veure que la solució de l'acomiadament és un despropòsit a l'hora de calcular el cost a l'erari públic de l'acomiadament arbitrari i improcedent del treballador públic i el cost d'un lloc de treball a l'administració pública", ha indicat CCOO.

Des del sindicat consideren que davant els acomiadaments improcedents amb sentència judicial a l'administració pública "només cap la readmissió, això sí, fins a l'oferta d'ocupació pública on poden optar tots els ciutadans".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sindicalista, fa mes de 13 anys
Si l'acomiadament és improcedent, en aquest i en tots els casos, no s'ha de permetre que tengui lloc. Les institucions castiguen a la víctima si l'acomiaden i això no és ni exemplar ni tolerable sinó propi de dèspotes.
Valoració:7menosmas
Per Tornamira, fa mes de 13 anys
"Obliga a l'ens"? No deu ser "obliga l'ens"? Ai! A més, el Consell no és un ens, sinó un òrgan, com sap tothom amb uns mínims coneixements de dret administratiu.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente