nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Joan Pol diposita la fiança de 30.000€

La jutgessa que instrueix el 'cas Bomsai' decretà a més una fiança de 50.000 euros per a l'exconseller de Matas Ramis d'Ayreflor

118242
Joan Pol divendres als jutjats. | JAUME MOREY / A. SEPULVEDA

L'exdirector general d'Emergències del Govern de Jaume Matas, Joan Pol, diposità ahir els 30.000 euros de fiança penal que la magistrada de l'operació Bomsai li va imposar divendres i evita així l'entrada a la presó. Pol està acusat per presumptes delictes de prevaricació i suborn. Un altre imputat, l'exdirector general de Tributs durant l'anterior legislatura, Jorge Sáinz de Baranda, ja va fer efectiva una fiança de 50.000 euros dilluns. Només queda per dipositar la mesura cautelar el darrer imputat en el cas, l'exconseller Lluís Ramis d'Ayreflor, que declarà davant la jutgessa Margarita Bosch dilluns durant més dues hores. Ramis d'Ayreflor té com a data límit avui per abonar 50.000 euros de fiança i eludir la presó.

A un quart acusat, l'exgerent del CAIB Jaume Vidal, la jutgessa no li va imposar fiança, peró sí, igual que als tres anteriors, la retirada del passaport i l'obligació de presentar-se cada quinze dies al jutjats. L'operació Bomsai esclatà dia 13 d'abril horabaixa amb la detenció de Sainz de Baranda, Vidal, el responsable de Gestión de Proyectos Balears Federico Rodríguez, el conegut empresari mallorquí Miquel Llabrés Feliu i el seu treballador Miguel Toledo. Un dia més tard fou el torn de Pol.

La trama

En la trama Bomsai s'investiguen els pagaments de les companyies contructores de la nova seu de la Conselleria de Salut i del Parc de Bombers de Palma a l'empresa consultora i madrilenya Atlas Capital, que es va encarregar de fer els plecs per a les bases dels concursos que l'empresa pública CAIB Patrimoni els va adjudicar. Aquestes UTE estan liderades per les empreses Sampol pel que fa a la construcció de l'edifici de la Conselleria i per Llabrés Feliu pel que fa al Parc de Bombers. En el plec de condicions del concurs es va incloure una clàusula que obligava l'empresa adjudicatària a abonar l'1,8% del pressupost total de l'obra a Atlas Capital. En total, entre les dues van pagar uns 600.000 euros . El Ministeri Fiscal manté que aquesta operació encobreix algun tipus d'operació il·legal, amb relació al desviament de fons públics, sense que de moment se'n conegui la destinació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.