algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Thomàs acusa Castillo de manipular i mentir

L'exconsellera li retreu que gasti en accions no prioritàries i ell diu que ha destinat despesa a arreglar coses que ella no deixà bé

118174
Vicenç Thomàs, ahir, durant el ple del Parlament del qual fou protagonista. | Pere Bota

El conseller de Salut, Vicenç Thomàs (PSIB), acusà ahir la seva antecessora, Aina Castillo (PP), de dir "mentides" i de "manipular" informació per "sembrar dubtes" i fer-lo aparèixer com un malbaratador. Si ella l'acusà el dia abans d'amagar un sobrecost de Son Espases que no era de 60 milions sinó de gairebé 100, ell no només ho negà, sinó que l'advertí que ha hagut d'aprovar despeses per arreglar projectes que ella deixà mal plantejats.
El responsable responia així en el Parlament a l'exconsellera, qui apuntà que Balears era la tercera comunitat pitjor finançada en sanitat i denuncià que la Conselleria acumulava un dèficit de 526 milions. Castillo demanà al conseller per què, en aquest context, es gastà 65.000 euros en cursos de català i 9.000 més en una auditoria lingüística; per què destinà 2,3 milions per allunyar 30 metres l'hospital de Son Espases de la Real i per què en pagà 220.000 per contractar l'empresa de la qual estava en excedència el director general de l'Ib-Salut, Pep Pomar.

Thomàs advertí que Pomar ja no tenia cap vinculació amb l'empresa contractada, negà que el deute apuntat fos cert i acusà la popular de "manipular", de posar-ho tot en un mateix sac i de sumar coses que s'haurien de restar, en relació a la denúncia pública feta per Castillo, qui alertà d'un suposat sobrecost a Son Espases que no seria dels 60 milions reconeguts, sinó de quasi cent. El conseller, que el dia abans ja ho negà, acusà també la diputada de mentir sobre els 2,3 milions, perquè no eren per allunyar l'hospital, i li va recordar que ell ha hagut d'autoritzar despeses per resoldre deficiències que deixà ella. Precisament ahir, UGT i CCOO criticaren les privatitzacions de Salut i s'oposaren que les 2.300 places de pàrquing de Son Espases siguin privades i es faci pagar als empleats per aparcar.

Al marge d'això, en el Parlament el president Antich i el portaveu de l'oposició, Francesc Fiol, discutiren sobre la reforma laboral. Fiol reclamà al Govern que valori els efectes que tindrà a Balears i acusà el president de fer "escapisme" i el PSOE, d'incrementar l'atur. Antich aclarí que està a favor de punts de la reforma, com el que pretén convertir contractes temporals en fixos discontinus, i en contra d'altres, com el que no preveu millorar les prestacions o la jubilació dels fixos discontinus. Amb els vots de PP i UM, s'aprovà una iniciativa popular que insta el Govern a crear un servei de reeducació social per a homes maltractadors a cada illa. L'esquerra hi votà en contra perquè s'ha signat fa poc un conveni amb l'Estat per fer un programa així. Per assentiment, s'aprovà una proposició no de llei del PSIB per impartir un màster de formació del professorat i una moció del PP sobre política cultural del Govern en què l'insten a canviar el Pla de foment de la lectura per incrementar el nombre de lectors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.