nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

L'exgerent de l'Imfof denuncià irregularitats en la tramitació d'expedients

Catalina Payeras lliurà a la jutgessa un escrit on denunciava el funcionament 'estrany' de l'empresa municipal

L'exgerent de l'Institut Municipal de Formació Ocupacional i Treball (Imfof) de Palma, Catalina Payeras, va exposar mitjançant un escrit presentat davant la jutgessa que instrueix el cas Voltor el funcionament "estrany" de l'empresa municipal durant el període que va estar en el càrrec (de juliol de 2007 a desembre de 2009), en detectar "certes irregularitats" tant en la tramitació d'expedients com en l'organització jeràrquica de l'organisme, i va apuntar cap a l'actual presidenta d'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram (Emaya), Cristina Cerdó, qui en aquest sentit li donava les instruccions i indicacions "malgrat el meu desacord".

Al document, que consta a l'ampli sumari de l'Operació Voltor, el secret de la qual va ser alçat dimecres passat, l'exresponsable de l'Imfof basa a més la seva queixa en que hi havia persones que "s'imputaven 'de facto' la condició de superior", malgrat que ella era la gerent.

Segons exposa, li donaven ordres, instruccions i indicacions que en ocasions "refusava seguir", si bé altres vegades acatava "per indicació de la presidenta", amb referència a Cerdó. Tanmateix, l'exgerent assevera en el seu escrit, presentat el passat 31 de març, que obeïa aquests mandats "no sense abans mostrar el meu desacord" amb els mateixos.

"Bel·ligerància o no acatament, que em va costar el lloc", assevera Payeras, que recorda que va acabar sent cessada "perquè deia que les coses no s'estaven fent bé" i havent-ho posat de manifest a Cerdó.

És més, remarca que anteriorment, aproximadament l'octubre de 2009, després d'acudir a la consulta d'un psiquiatre va estar de baixa per depressió, "únicament imputable a la situació viscuda en l'Imfof". Es pot recordar que el procediment investiga la presumpta desviació de fons públics a través de l'Institut d'Estratègia Turística (Inestur) a empresaris pròxims a Unió Mallorquina (UM) en forma de contractes i subvencions irregulars.

En el marc d'aquest procediment han estat detingudes una vintena de persones, entre elles els exconsellers de Turisme Miquel Nadal i Francesc Buils, els exdirectors generals del Govern, Antoni Oliver i Joan Sastre, l'expresident d'UM Miquel Àngel Flaquer, i diversos empresaris vinculats a la formació 'uemita'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.