lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.9°

Tres nous imputats declararan demà per la xarxa electoral de Miquel Nadal

El cas Maquillatge aprofundeix en la presumpta desviació de cabals públics que, a través d'empreses proveïdores del Consell de Mallorca, beneficiaven els assessors

Tres nous imputats dins del cas Maquillatge estan citats demà a declarar davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 2, Juan Ignacio Lope Solá, per la seva presumpta vinculació amb la xarxa de col·laboradors que UM va crear per a la campanya electoral de Miquel Nadal com a aspirant a la batlia de Palma el 2007, assessors que de forma paral·lela cobraven diners públics d'empreses proveïdores del Consell de Mallorca malgrat que mai no van arribar a treballar per a aquestes.

D'aquesta manera, demà es reprendran les compareixences dins d'aquest procediment, que investiga la presumpta desviació de cabals públics a productores audiovisuals afins a UM durant la passada legislatura, amb la deposició dels encausats Juan Mas, Gabriel Capó i Bartolomé Berga. Mentrestant, divendres estan citats Bartolomé Sans i Miquel Jaume, també com imputats. Aquell mateix dia també compareixerà com a testimoni Catalina Oliver, germana de l'encausat i propietari de la productora Vídeo U, Miquel Oliver.

Tots ells pertanyien suposadament a la xarxa electoral, denominada 'Sa Xarxa, que va ser creada el 2006 i al capdavant de la qual hi havia l'exconseller d'Esports i Joventut, Mateu Cañellas, que de moment no ha estat citat a declarar. Precisament, va ser el propi Miquel Nadal que va assumir davant del jutge la responsabilitat "total, íntegra i absoluta" de les contractacions que es van realitzar, un total de 14 que cobraven per Vídeo U perquè integrassin aquesta xarxa.

Posteriorment, la secretària tècnica del vicepresident del Consell a la passada legislatura, Eugènia Cañellas, va revelar davant del jutge que no només Vídeo U sinó també l'empresa d'informàtica Minser i el Consorci d'Informàtica Local (Cilma) van pagar, amb diners públics procedents de la Institució insular, uns 40 assessors i agents electorals d'UM durant la campanya prèvia als comicis de 2007.

L'imputada va relatar que va gestionar aquestes contractacions després que li transmetessin les persones que s'havien de contractar, unes vegades "a instàncies de Nadal" i altres de Cañellas, que llavors era director insular de Projectes. En la seva declaració, Cañellas va dir que aquestes contractacions "mai" no es van realitzar a instàncies de la llavors presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, també encausada en aquest complex procediment.

En concret, d'acord a la versió oferta per l'exsecretària, Vídeo U va contractar a 14 d'aquestes persones i Minser a "cinc o sis", mentre que en el cas del Consorci "treballaven directament en el Consell". Altre dels encausats que s'ha prestat a col·laborar amb la justícia i a confessar els fets de de cara a aconseguir futurs atenuants és Miquel Oliver, qui en la declaració escrita que va lliurar al magistrat el febrer i ratificada per uns altres dos directius de Vídeo U, Ramon Rullan i Lluïsa Almiñana, va recordar que Nadal va instar a contractar persones afins a UM a Vídeo U com si treballassin en aquesta empresa quan, en realitat, "mai no treballarien i es dedicarien a altres menesters".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.