nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Citats a declarar Luis Velasco i altres set testimonis més relacionats amb IB3

Segueix el degotís als jutjats de Via Alemanya. El jutge d'instrucció del cas Palma Arena, José Castro, escodrinya ara la peça relacionada amb l'ens de la televisió pública

El jutge d'instrucció del "cas Palma Arena", José Castro, ha citat a declarar la setmana que ve, en qualitat de testimonis, a Luis Velasco, exresponsable de dos espais de la televisió autonòmica balear IB3, i a unes altres set persones relacionades amb aquest ens públic. Velasco va denunciar en el seu moment suborns per part del productor televisiu José Luis Moreno a l'expresident del Govern balear Jaume Matas, a canvi d'adjudicacions de programes i decorats per l'òrgan de contractació de IB3 a empreses vinculades al productor.

Segons va explicar Velasco, Moreno va lliurar un sobre amb 250.000 euros a Matas a la gala d'inauguració de la televisió, com a avançament d'una quantitat superior. Velasco no va poder ratificar al jutjat la seva denúncia per la pressa de la seva citació i per trobar-se a Sud-amèrica, encara que va repetir les seves afirmacions a la Fiscalia Anticorrupció.

El jutge Castro ha citat a Velasco com a testimoni divendres vinent dia 23 d'abril, en una setmana en què prendrà declaració a un total de vuit testimonis vinculats a la radiotelevisió. En concret, el dilluns 19 ha citat cinc persones i el divendres a unes altres tres, incloent Velasco, segons han explicat a Efe fonts jurídiques.

El jutge investiga aquestes presumptes destreses en adjudicacions realitzades per IB3 en la legislatura passada dins de la instrucció del "cas Palma Arena", que investiga també el sobrecost d'aquest velòdrom i l'increment del patrimoni de Matas quan era president de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.