cielo claro
  • Màx: 19.81°
  • Mín: 9.02°
19°

Cabrer es desvincula de l'elaboració del PTM i diu que no hi va haver irregularitats

117842
Cabrer ha declarat que el PTM era competència del Consell. | Ferran Aguiló - Miquel Àngel Cañellas.

La diputada autonòmica del PP i exconsellera d'Obres Públiques del Govern, Mabel Cabrer, s'ha desvinculat avui davant el jutge del "cas Pla Territorial" de Mallorca (PTM) de l'elaboració d'aquesta norma urbanística, encara que ha defensat que no li consta que hi hagués irregularitats en la seva aprovació.

Cabrer ha comparegut com a testimoni davant el jutge Miquel Florit per uns vint minuts i després ha explicat als periodistes el contingut de la seva declaració, durant la qual ha estat preguntada per la seva assistència el novembre de 2003 a una reunió en el Parlament on suposadament es varen acordar diverses Àrees de Reconversió Territorial (ART) investigades pel jutge.

L'exconsellera ha afirmat que no recorda haver assistit a cap reunió per parlar d'aquesta norma urbanística, que va ser aprovada en la legislatura passada pel Consell amb els vots de PP i UM, i l'elaboració de la qual està essent investigada per suposats tràfics d'influències amb promotors i cobraments de comissions.

"No vaig assistir a cap reunió, que jo recordi, del Pla Territorial i, en concret, de les ART. Bàsicament, era una competència del Consell de Mallorca (governat per UM), no era del Govern", ha explicat Cabrer.

En concret sobre la reunió de 2003 en el Parlament balear, en la que se sospita es van acordar les tres ART investigades, Cabrer ha insistit que no recorda haver acudit: "Sé que d'altres persones han dit que hi vaig estar, no li don cap importància", ha explicat Cabrer, a la qual cosa ha afegit que, ja que no la recorda, "degué de ser totalment intrascendent".

"No he tingut mai cap tipus de relacions ni he duit res d'aquest tema, ni amb ajuntaments, ni amb promotors, ni amb res. (...) El Pla Territorial no era una àrea del Govern balear, era del Consell, i no era un tema que després en les relacions PP-UM em tocàs gestionar", s'ha defensat Cabrer.

Pel que fa a si sap si es va produir alguna irregularitat, ha afirmat que no en tenen cap constància.

Ha indicat que la seva Conselleria havia de realitzar un informe sobre el Pla Territorial i que, segons recorda, al seu dia el seu departament en feu en què "les ART estaven poc justificades".

"Un poc en sentit negatiu, però era un informe i prou, qui tenia la competència exclusiva era el Consell", ha agregat tot seguit sobre aquest document.

En relació amb les persones que duien la negociació de les ART de la norma urbanística, ha dit que era el llavors conseller de Medi Ambient Jaume Font i, en el cas de les relacions PP i UM, l'exvicepresidenta Rosa Estaras, que avui també ha declarat com a testimoni i que ha reconegut haver assistit a la reunió de 2003.

Després de Cabrer, ha passat a declarar com a testimoni el tècnic del Consell Miquel Ramis de Ayreflor, l'últim citat avui pel jutge Florit, que aquesta setmana ha reprès la instrucció d'aquest cas després de mesos d'aturada.

En aquest cas de presumpta corrupció estan imputats els empresaris i expresidents del Reial Mallorca Vicenç Grande, al costat d'uns altres dos promotors immobiliaris del Grup Ibercon, Mateu i Cristóbal Sastre, i als dirigents polítics Bartomeu Vicens, exconseller insular de Territori; i Jaume Font, conseller de Medi Ambient en l'anterior govern de Jaume Matas.

El jutge Florit instrueix aquesta causa que investiga presumptes "pilotades urbanístiques", que podrien haver suposat plusvàlues de 300 milions d'euros, mitjançant la inclusió en el PTM de tres zones ART, de manera que es van revalorar en passar a ser urbanitzables.

En concret, el jutge indaga el canvi de qualificació a urbanitzables de tres àrees de Mallorca: la finca d'Es Crevers de Marratxí; Són Durí de Sa Ràpita i el predi de Sa Vinyola, ambdós en el municipi de Campos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Àtila, fa mes de 14 anys
També diu que el metro no es va inundar.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente