muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Matas abona la fiança al comptat

L'expresident ha demanat un crèdit provisional per aconseguir els doblers. Dimarts es realitzaren dos moviments d'un milió i mig d'euros cadascun al compte del jutjat des de la Caja de Arquitectos i el Banco de Valencia

117718
Jaume Matas fou entrevistat per IB3 el mateix dia en què diposità els tres milions de fiança. | Ferran Aguiló - Efe.

Jaume Matas no ingressarà de moment a la presó, perquè dimarts vespre diposità els 3 milions de fiança que li havia demanat el jutge del cas Palma Arena. L'expresident realitzà l'operació mitjançant dues transferències d'un milió i mig d'euros cadascuna des de la Caja de Arquitectos Sociedad Cooperativa de Crédito i des del Banco de Valencia. A la primera entitat hi té la hipoteca de 600.000 euros per la compra del casal de Sant Feliu. Els doblers, segons el misser Rafel Perera, "procedeixen d'una operació de crèdit provisional, aconseguida en base a garanties aportades per Jaume Matas i per terceres persones".

El jutge Castro rebé ahir a primera hora la notificació de Banesto -on el jutjat té un compte corrent- que fa constància del pagament. Perera també es presentà al jutjat i mostrà la documentació acreditativa.
Tot apunta que el jutge sol·licitarà al Banc d'Espanya la documentació necessària sobre la concessió del crèdit a Matas. Castro pot demanar quines són les garanties aportades i quines són les terceres persones que l'han ajudat, en línia amb la investigació del patrimoni de l'expresident. D'altra banda, el Banc d'Espanya, com a òrgan regulador, també pot sol·licitar les operacions realitzades per Caja de Arquitectos i el Banco de Valencia.
La transacció bancària era una de les tres possibilitats que podia usar Matas per dipositar la fiança. Les altres dues són l'aportació d'escriptures i els avals bancaris. La transferència -o moure diners d'un compte a un altre- sembla cosa senzilla, però aconseguir els tres milions d'euros no ho és tant.

Crèdits i condicions

Segons un assessor fiscal consultat per dBalears, el primer a tenir en compte és que un crèdit és un "contracte, un pacte entre dues parts. En aquest cas, entre Matas i l'entitat que li ha concedit els doblers". Això vol dir que les condicions del crèdit les pacten ells. Queda fora del nostre coneixement si les condicions que Matas ha acordat són les mateixes per a qualsevol altra persona, però no tenen per què ser-ho. Un altre punt interessant és que el préstec que Matas ha rebut el podria acabar pagant un "amic" que l'hagi avalat. El que sí que és indiscutible és que l'operació ha de disposar de garanties suficients, presumiblement els béns i immobles de l'expresident.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per En Miquelet, fa mes de 14 anys
Al comptat, faltaria més. Mentrestant li fan una entrevista asèptica a IB3, sense intenció, de gris seminarista com és i no deixa de ser en Jaumet, com són i no deixen de ser-ho els qui el votaven.
Tres preguntes que augmentarien l'audiència:
Com un nét de republicans fa seus els valors d'una societat tancada en ella mateixa i hereva de l'oportunisme franquista?
La seva estància a Madrid del 2000-03, conèixer la vida social de la capital de l'estat, va influir en algun dels seus actes quan vosté i la seva dona tornaren a Mallorca?
Per què va eliminar la Conselleria de Benestar Social, les competències de la qual passaren a la Conselleria de Presidència i Esports directament implicada en el Palma Arena?
Valoració:3menosmas
Per Un de tantíssims, fa mes de 14 anys
Coincidesc amb molts en valorar que l'entrevista va ser molt pobre. Semblà més un mítin, amb components de victimisme i de llastimossitat, d'un expolític PROFESSIONAL a qui no queda més opció que montar aquests espectacles per salvar-se.
Crec que a IB3 encara li falta bastant. Haurien d'haver enviat en Jaume Matas a TV3 on na Mònica Terribes ben segur li hagués fet vomitar tota la veritat que amaga.
Valoració:5menosmas
Per Conyon, fa mes de 14 anys
Maquiavel: ...Les llàgrimes de cocodrilo, conclouria jo.
Valoració:1menosmas
Per Pere, fa mes de 14 anys
T'han ajudat un parell de bancs o només un ?
encara no t'has cansat de dir mentides Matas..
Valoració:8menosmas
Per Maquiavel, fa mes de 14 anys
No em va agradar que Matas sortís a IB3, con si hi tingués encara el poder absolut, que l'havia tingut sens dubte. Vaes va fer la víctima, el màrtir, com si es tractés d'un èsser que era crucificat. O potser és que era el Judes -l'Iscariote, no el Tadeo, el bo- o el llop disfressat de xai. Quina comèdia, senyors. No hauria d'haver sortit a la tv balear, -"la nostra", que va dir ell, abusant de la relliscada dels directius per deixar-lo exhibir-se i representar mentre sopàvem tranquil·lament davant la tv, per a representar una dolentíssima una obra de teatre del Paco Martínez Soria. Només faltava que plorés i es tragués un mocador arrugat i molt gran per aixugar-se les llàgrimes...
Valoració:1menosmas
Per Penalty en la Condomina!!!!!!, fa mes de 14 anys
la pròxima feina del Ilustre Sr. Matas serà de comentarista de fútbol a IB3. 6.000€ mensuals, dietes apart.
Valoració:2menosmas
Per jbm, fa mes de 14 anys
A més a més en Matas ja ha reconegut lo dels 400.000 euros, per tant de bon al#lotet, res de res, i el sr. Perera que diu que és normal tenir 400.000 euros en doblers negres m'agradaria m'explicàs a què es refereix quan diu la paraula normal, potser vol dir que ell els té? Si fos així potser l'haurien d'investigar.

jbm
Valoració:6menosmas
Per jbm, fa mes de 14 anys
Del 2003 al 2007 va robar més el PP perquè va manejar més doblers i perquè els resultats són a la vista: un metro que semblava un litro i que ha costat un ou de compondre, una pista al Palma Arena que no és homologada per la Federació Internacional de Ciclisme i que ha costat el doble del pressupostat, una autopista a Eivissa que va multiplicar el pressupost i que és plena d'irregularitats, la maqueta de l'òpera, etc.
És evident que na Munar, en vint i pico d'anys, podria ser que s'acostàs al calaix que ha fet en Matas en 4, però del 2003 al 2007 queda molt enfora ferm.

jbm
Valoració:3menosmas
Per robines, fa mes de 14 anys
Aquest home no té res amagat, va de "legal" i ben cara alta així ho demostra, va quedar palès ahir a l´entrevista que li feren els d´ib 3, que per altra banda fou petició seva que hi hagués tv autonòmica a les illes i ben molt que ens agrada tenir-la com també ens agrada, malgrat ses crítiques inicials el metre i el palma-arena i les infraestructures que ens va donar durant el seu mandat i el seu èquip de govern així ho va fer i si haguès tengut més legislatura ens haguès fet partíceps de l´òpera al port de ciutat, de manera que no el critiquem tant i el jutgem abans d´hora.

Aquí la jugada política és clara i fefaent, el govern central, el de "madrid" té clar un tema i és acaba en la mesura que pugui -malgrat hagi de corrompre el poder judicial, aue ho fa, rubalcaba i companyia és un exemple dç aquesta persecució malaltissa cap a les comunitats que no tenien adeptes (vots) al seu "règim", vegi-se la comunitat valenciana (cas gürtel), país basc (ara tenen el govern) i noltros, entre d´altres- de manera que aqui es juga "brut" a fer "embulls " i "mangarrufes" pol´tiques i ho estàn aconseguint, "prostituïnt" se democràcia -és el seu tarannà, repassem un poc la història del socialisme a espanya des de Pablo Iglesias i ho veurem clar, més clar encara, si cal- per no mentar les elccions perdudes que tenien la passada voncocatòria electoral i de sobte sorgi l´atemptat d´atocha -casualitat? pot ser si, però no ens ho faràn creure, el seu passat els avala i alhora els delata-.

Així que tranquil jaume, tú tens la consciència traquila de la feina ben feta i la manipulació i tergiversació dels fets pels quals t´acussen seràn rebutjats per la veritat total i absoluta malgrat li pesi al jutge castro i demés de la seva colla, ànim i endavant la història et possarà al lloc que et mereixe a tú i al teu govern, que per altra part no fou tan xerèc si ho comparam amb el que tenim avui per aquests rodols.

Salut llibertat i que no ens enganin creant opinions falses......
Valoració:3menosmas
Per En Jaume Mates put, fa mes de 14 anys
No entenc els periodistes.., contesta el que vol, passa olimpicament d'ells i no tenen colloooss d'axecar-se i enviarlo a fregir ous. No vos han robat com a nosaltres.. no entec res.
Els Diaris també estan venuts, la pela es la pela.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente