muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Preocupació per la manca de canals infantils en català a la TDT

El PSM, l'OCB i Entesa es queixen perquè, arran de l'apagada analògica, ja no es reben canals com el 33, el 300, els de la Televisió Valenciana, el 3/24 ni el Súper 3

El PSM està força preocupat per l'apagada analògica i les conseqüències que ha tingut en la possibilitat de rebre canals en català, sobretot pel que fa al canal infantil Súper 3. L'Obra Cultural Balear i Entesa per Mallorca també són escèptiques en aquest mateix sentit i ahir enviaren comunicats de premsa per demanar solucions. L'OCB recordà que el Govern té concedit un múltiplex de quatre canals des de principi de legislatura per resoldre-ho.
Totes tres entitats lamenten la desaparició del Canal 33, però també que encara no s'hagi tancat l'acord per rebre'n d'altres com els de la Televisió Valenciana, la versió normal de TV3, el 300, el 3/24 i el Súper 3.

El conseller de Presidència, Albert Moragues, digué la setmana passada que esperaven solucionar la situació d'alguns d'aquests canals amb vista a febrer o a març. Al PSM valoren positivament aquest anunci, però, segons fonts del partit, estan nerviosos perquè Moragues no anomenà en cap moment el Súper 3. El consideren fonamental perquè, davant l'oferta de canals que només emeten programació infantil en espanyol, com Clan TV i Disney Channel, no es preveu emetre l'única alternativa en català que existeix.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Hilari, fa mes de 13 anys
Tens raó Inmi; però continua essent una vergonya i un abús per al nostre país.
Valoració:9menosmas
Per Inmi, fa mes de 13 anys
Hilari .... con decir de 5 a 1 ya alcanzaba
Valoració:-1menosmas
Per Hilari, fa mes de 13 anys
Amb la TDT (ràdio i televisió) hem millorat moltíssim: ara la proporció contra la nostra llengua és, aproximadament, de 40 a 8.
Valoració:9menosmas
Per Macià, fa mes de 13 anys
I ara es queixen els del PSM? i que fan en el govern?, això fa mesos i mesos que ho sabien i no diuen res fins ara...
Valoració:8menosmas
Per Kalodian, fa mes de 13 anys
Senten preocupació quan formen part d'un govern que no fa res per evitar-ho i que té en el Tripartit la seva referència. Manca vergonya !
Valoració:11menosmas
Per una més, fa mes de 13 anys
Si no aconseguim que els nostres infants vegin programació per a ells en català, la nostra llengua mor. És molt decebedor veure com aquest govern no lluita amb força per a protegir el català. El propi president surt en una foto avui en aquest diari, i devora ell es veu un cartell en castellà. Els socialistes mai no heu cregut en el valor del català. Mai. Em sap molt de greu, però per molts de cursos de català que ofereixi el Govern, a través del COFUC, no arriben ni a un 10% del mal que està fent la manca de programació infantil de qualitat en català.
Valoració:7menosmas
Per francesc, fa mes de 13 anys
De tenir una societat civil fortament articulada i amb consciència de qui és abusos com aquests no gasarien dur-se a terme.Més valentia senyores i senyors.Més valentia.Només un país alienat i uns polítics resignats consentirien això.Sé què res no dura cent anys.Tampoc gent estupidament satisfeta de la involució actual.És propi de persones insegures no lluitar per allò què en justícia ens correspon.Ningú no parla de la poca oferta radiofònica en català amb vistes a poder-les seguir per sistema digital..I de la premsa escrita poca cosa.Si no ens ho donen ens ho cobrarem.
Valoració:9menosmas
Per En el pati, espanyol, fa mes de 13 anys
Huy que peligro ...! .. si nuestros niños ven dibujos animados en catalán , no podremos adoctrinarlos correctamente en nuestra lengua forastera.
Valoració:-8menosmas
Per En el pati, catalá, fa mes de 13 anys
Huy que peligro ...! .. si nuestros niños siguen viendo dibujos animados en español , no podremos adoctrinarlos correctamente en nuestra lengua propia.
Valoració:-8menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 13 anys
Mentra es polítics pensan, se poden rellogar qualcunes televisions de TDT.
També aquests canals que mancan se poden transmetre per ses televisions de TDT amb horaris infantils, hi ha televisions que poden rellogar horaris que no tenen cuberts com Canal 4, Aprende Inglés TV, Teledeporte, VEO7, Sony TV en VEO, Tienda en VEO, Intereconomia, Canal Club, FDF, Cincoshop, Disney Chanel, Antena Neox, Antena Nova.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente