nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El Cercle d'Economia exigeix una “regeneració política”

L'entitat cívica i empresarial mostra preocupació pel “greu deteriorament institucional, social i econòmic” que pateix Balears i diu que no hi ha més opció que un “canvi radical de rumb”

La societat civil de Balears comença a mostrar signes de gran preocupació per la situació política i institucional que es viu a les Illes que, de manera simultània als efectes de la crisi econòmica, dibuixa un panorama incert amb vista al futur. El Cercle d'Economia de Mallorca ho va fer ahir i a través d'un comunicat exigí als polítics que assumeixin una "regeneració ètica" a partir d'un "canvi radical de rumb" sense més "demores ni postergacions" per superar un "moment crític". L'entitat cívica i empresarial que presideix l'exconseller del Govern Aleixandre Forcades diagnostica un "greu deteriorament institucional, social i econòmic", fet que explicita que "alguna cosa està fallant en el model". Per això, creu necessari "un nou consens moral a la societat i un impuls de valors ètics que regeneri la situació actual i ens faci entrar a una fase de societat cohesionada, de la qual ens sentim orgullosos de deixar en herència als nostres fills".

El Cercle es dirigeix de manera directa als polítics per exigir-los que recuperin el "consens de virtuts socials mínimes per les quals foren elegits", com són, assenyala, "l'altura intel·lectual, l'honradesa de comportaments, l'eficàcia en la gestió i llealtat amb els seus representats". A més, remarca l'entitat, davant la situació de crisi econòmica, cal afegir-hi "el màxim nivell de decència, responsabilitat i comportament intel·ligent", fent això extensiu a "tots els càrrecs públics, partits i institucions". "No hi ha cap altre espai amb futur que no passi per regenerar la situació, si no volem repetir els mateixos errors una i altra vegada", reiteren des del Cercle d'Economia. Així mateix, remarquen que "ja no ens basten les paraules" i avisen que en els proper mesos impulsaran "tota una sèrie de mesures concretes que pemetin arribar a resultats i a solucions eficaces al greu diagnòstic plantejat". L'entitat també convida tots els grups integrants de la societat civil de Balears a cooperar en aquest tasca de regeneració política i econòmica per compartir responsablement les solucions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.