algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 9.02°
18°

EU amenaça amb un ultimàtum descafeïnat

Diuen que deixaran els executius si no se'n fa fora UM, tret que els de Munar “es regenerin” i canviïn els càrrecs imputats

Esquerra Unida amenaçà ahir Unió Mallorquina i el Partit Socialista amb un ultimàtum descafeïnat, sense terminis i ple de condicionals.

"Si no hi ha una regeneració en profunditat d'UM, i permeteu que sigui especialment pessimista en aquest punt, amb el relleu de tots els seus representants involucrats en casos de corrupció, s'ha de contemplar la possibilitat d'un govern en minoria", digué David Abril, coordinador d'EU. Explicà que si UM no canvia els càrrecs polítics i dirigents imputats per corrupció, pressionaran els socis de coalició i de govern per fer fora UM de totes les administracions i governar-hi en minoria. Si no hi accedeixen, i com a darrer recurs, EU deixarà els executius.

Aquest és la rocambolesca darrera opció que sortí ahir del consell polític d'EU, segons explicà David Abril en una conferència de premsa a les tres de l'horabaixa. El consell polític, el principal òrgan de decisió del partit entre assemblees, s'havia reunit el matí per debatre-ho i prendre'n la decisió.

La imputació de la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, després de la petició desatesa de dimissió de Nadal, ha estat la gota que ha fet vessar el tassó. "Aquesta setmana hi ha hagut un salt qualitatiu amb la imputació de la presidenta del Parlament", digué Abril, i afegí que des d'EU en demanaven la dimissió, però sobretot "per la responsabilitat política derivada de la seva doble condició de presidenta del Consell i d'UM" quan es produí l'operació Can Domenge.

"En el cas d'UM, la no-assumpció de responsabilitats polítiques per part de tots els seus dirigents i càrrecs públics i de govern presumptament implicats en casos de corrupció de l'anterior legislatura és especialment sagnant", sobretot pel que fa referència al cas Can Domenge des que és en mans del TSJIB, digué Abril. "Tot apunta que a l'anterior legislatura hi hagué una gran operació de finançament il·legal d'UM que no podem obviar", afegí.

Abril, fins i tot, cità l'humorista televisiu Gran Wyoming per donar més crèdit a les seves afirmacions: "Ja ho va dir Wyoming l'altre dia i jo crec que això és realment transcendent, explicà que no és pot confondre el TSJIB amb La Noria".

Si UM no es regenera, Abril matisà que farien pressió perquè sortís del Govern sense escatimar-hi mitjans, "incomodant" el PSIB, si calgués, i incloent-hi protestes al carrer. Segons el coordinador d'EU, no es descarten fer manifestacions, mobilitzaran "fins al darrer militant" i l'entorn social del partit.

EU explicarà les seves intencions als altres membres del Bloc, amb qui volen compartir-les, en una reunió a principi de setmana i ja n'han demanada una altra amb el PSIB per a demà o dimarts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Bloquet, fa mes de 14 anys
Urooo!
Valoració:1menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 14 anys
EU-IU==== Quin "toston"!!!
Valoració:18menosmas
Per Miquelet, fa mes de 14 anys
Per cert els Militants del Bloc Jove no s'han manifestat davant de la seu de UM con feren per denunciar els casos de corrupció que implicaven a ex alts càrrecs del PP. Hipocresia ?
Valoració:9menosmas
Per Stalin, fa mes de 14 anys
Quina collada d'hipòcrits , aprofitats i falsos aquests d'EU. Voltros no amollareu sa cadira, els càrrecs, la mamella, malgrat vos matin.Les vostres paraules ningú se les creu.
Valoració:22menosmas
Per bloc, s.a., fa mes de 14 anys
Jo vull sortir al diari!!
I una cadira ambun càrrec públic!
i un cotxe oficia!
i diré que vuls molts trens per notindre embusos amb el cotxe!
I faré un món molt millor per tots!
començant per mi, clar!
gràcies votants per fer-me la vida més fàcil i bonica.
Atentament
David bril i els col.legues del Bloc
Valoració:20menosmas
Per Miquel llopis, fa mes de 14 anys
això pareix gran hermano, el lamentable estat de sa política de Mallorca. Eleccions ja!
Valoració:13menosmas
Per Miquelet, fa mes de 14 anys
Recordatori del 11 d'octubre de 2007-Miquel Rosselló (EU-Bloc) va justificar el seu rebuig a la comissió d'investigació sobre la corrupció d'UM indicant que el projecte del Bloc passa per que «la Dreta no governi». Un comentari més que suficient que demostra la comèdia que fa EU. Regirau la premsa .
Valoració:19menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 14 anys
UM ha de pactar amb el PP després de sentir de les pardales que diuen aquests d'EU. A fer de mileuristes és on heu d'anar vagos. Just heu d'amenaçar amb el que sou capaços de fer. Per exemple: ser inutils.
Valoració:14menosmas
Per Lluís, fa mes de 14 anys
Aquests d'EU sempre xerren a destemps... allò important per a ells és la cadira, però sense perdre el titular de premsa. A Espanya ja gairebé no tenen representació. Amb aquests xous perdran la poca que els hi queda a Mallorca...
Valoració:24menosmas
Per andrea, fa mes de 14 anys
Vaja, més que una notícia pareix una valoració interessada, entre el titular i el contingut, a mi no em sembla que governar en minoria sigui descafeïnat, en tot cas és valent!
Valoració:-12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente