muy nuboso
  • Màx: 18.08°
  • Mín: 11.39°
18°

Denúncia arxivada i Costa, de nou en evidència

Primer van ser els policies de l'11-M i ara són els policies de Gürtel. Confiança, això és el que els deman”

El PP valencià, de nou desacreditat. La Fiscalia Superior va decidir ahir arxivar la denúncia presentada pel secretari general del Partit Popular del País Valencià (PPPV), Ricardo Costa, contra l'informe elaborat per la Brigada de blanqueig de capitals sobre un possible finançament irregular d'aquest formació. Segons fonts del Ministeri Públic, dels fets descrits en aquesta denúncia no es desprèn cap acte delictiu. Costa va denunciar els autors d'aquest informe policial en considerar que en aquest document apareixen "informacions esbiaixades, intencionades i sense proves". L'informe, que es va conèixer públicament el passat dia 25 i que va ser rebutjat pel Tribunal Superior de Justícia valencià, indica que la direcció regional del PP va organitzar un finançament il·legal del partit a través de la firma Orange Market, vinculada a la trama empresarial del cas Gürtel.

Segons la Policia, el vicepresident primer del Govern valencià, Vicente Rambla; el secretari general del PP del País Valencià (PPPV), Ricardo Costa; el vicesecretari, David Serra; i la tresorera del partit, Yolanda García Santos, estaven al gol de l'operativa financera irregular. El mateix dia 25, Costa va convocar una roda de premsa en la qual va assegurar que aquest document policial era "un clar muntatge instigat des del Ministeri de l'Interior".
Per això, i com una de les mesures "contundents" sol·licitades per la direcció estatal del PP, Costa presentava dilluns passat una denúncia contra els autors de l'informe davant la Fiscalia Superior del País Valencià. Després d'haver estudiat el contingut de la denúncia, la Fiscalia l'ha rebutjada ja que no hia ha observat indicis de delicte en els fets que relata. I és que les aigües entorn d'aquest cas de corrupció continuen remogudes, tant in situ, en aquest cas, al País Valencià, com a Madrid, on els comentaris reiteratius sobre el tema afectaren ahir les files del Congrés.

Un congrés mogut

I és que la suposada persecució que sofreix el Partit Popular va ser ahir tema de xafardeig en la Cambra Baixa. El Partit Popular va treure a col·lació les seves denúncies i el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, els va aconsellar que deixin d'enterbolir. Per una vegada, el ministre Rubalcaba va resumir amb claredat la situació: "Primer van ser els policies de l'11-M i ara són els policies de Gürtel l'objectiu del PP". Per part seva, tant la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, com el líder de la formació, Mariano Rajoy, volgueren mantenir la "discreció". Cospedal només remarcà que ja ha estat "prou explícita" en aquest tema. "Camps actuarà com ho ha de fer", va sentenciar.

Batalla campal
Pel que fa a la batalla campal diària a les Corts, ahir el grup popular rebutjava una proposta dels socialistes valencians per la qual s'instava el Consell a lliurar els contractes de la Generalitat amb empreses investigades en el cas Gürtel perquè, segons va explicar la diputada del PP Alicia de Miguel, els socialistes saben que "tot allò que reclamen és en la seva disposició", una afirmació que va aixecar les protestes de l'oposició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.